icon

Ako odučiť deti zaspávať na rukách?

Dnes o 01:13

Ahojte,
ako ste odučili deti zaspávať na rukách? Čo sa vam osvedčilo? Hlavne take menšie, polročné… ďakujem 🙂

biba_18
Dnes o 04:49

také menšie polročné sme zaspávali na rukách…
a potom som s ním chodila spať ja, uložila som ho do postieľky, držala za ruku…

anonym_2b49bc
Dnes o 06:27

Dcéru som od pol roka dávala postupne skoršie z náručia do postieľky. Do pol roka postupne bdelu do postieľky. Zvykala si pomaly, čiže ročnu som dala ľahnúť a spala.

stanislavicenka
Dnes o 06:32

@anonym_autor postupne, ked zacnu rozumiet, to pride same. Syna som uspavala na rukach viac ako 3 roky. A potom bol ten posun dalej uplne plynuly, bez placu, s jeho pochopenim. Preco chces odtakeho babatka, aby bolo same niekde v postielke? Deti sa hojdali v bruchu celych 9 mesiacov🙂

biba_18
Dnes o 06:40

a ešte to bolo super - na rukách zaspal v podstate hneď po kojení, najedol sa a zaspal, žiadne caviky okolo toho, o pol deviatej sme nevedeli že máme dieťa ... keď už bol taký že bacuľatý a ťažký, v podstate v tom veku ako píšeš, ho uspával manžel na rukách, rovno na tom vankúši čo som ho kojila ...

michaela329
Dnes o 06:47

Mám ročného a stále mi zaspáva v náručí 🤷 Sadnem si s ním na posteľ, pohojdam a spí do 15 minút- položím do postieľky. Keď ho dám iba do postieľky, postaví sa a má párty hard. Takže kým to funguje, nebudem to meniť - a ja si to vlastne aj užívam ešte.

dennissa16
Dnes o 07:48

@anonym_autor ja som môjho dala do postieľky. A pustila uspávanky (takého plyšového medvedika) mrvil sa mrvil az nakoniec zaspal.

Nie je nič lepšie, ako keď dieta dokáže zaspávať a spat samo v postieľke z dlhodobého hľadiska. Mna teda nikto nepresvedčí o opaku.

biba_18
Dnes o 07:48

@dennissa16 čo znamená z dlhodobého hľadiska?

dennissa16
Dnes o 07:51
@biba_18

@dennissa16 čo znamená z dlhodobého hľadiska?

@biba_18 že sa nezapodievam uspávanim 3 a viac ročného dietata na obed a večer.

biba_18
Dnes o 08:02

@dennissa16 no, vieš... tiež som neuspávala 3-ročného 🙂 aj keď som ho uspávala na rukách ako ročného ... veď 1/2ročné, ročné dieťa je iné ako 3-ročné ...

anonym_a6fed2
Dnes o 08:11
@dennissa16

@biba_18 že sa nezapodievam uspávanim 3 a viac ročného dietata na obed a večer.

@dennissa16 a ja zas zboznujem tie chvile uspavania s mojim 2,5 rocnym 😇 vtedy je taky jemny, odovzdany, pokecame o celom dni.. 🙂
@anonym_autor ja som ho polozila vedla seba a hladkala, trvalo par dni, kym si zvykol, ale zvykol si

dennissa16
Dnes o 08:14
@biba_18

@dennissa16 no, vieš... tiež som neuspávala 3-ročného 🙂 aj keď som ho uspávala na rukách ako ročného ... veď 1/2ročné, ročné dieťa je iné ako 3-ročné ...

@biba_18 autorka sa pyta ako to nerobiť, nie ako to komu vyhovovalo. Tebe to vyhovovalo, jej zjavne nie. Chce to zmeniť.
Keď sa nemýlim máš 1 dieta…
Co keď ma autorka 2 alebo viac. Vieš si predstaviť ustávať viac deti počas dňa a večer v rôznom čase?

dennissa16
Dnes o 08:14
@anonym_a6fed2

@dennissa16 a ja zas zboznujem tie chvile uspavania s mojim 2,5 rocnym 😇 vtedy je taky jemny, odovzdany, pokecame o celom dni.. 🙂
@anonym_autor ja som ho polozila vedla seba a hladkala, trvalo par dni, kym si zvykol, ale zvykol si

@anonym_a6fed2 koľko máš deti?

lol2219
Autor odpoveď zmazal
dennissa16
Dnes o 08:19
@lol2219
Odpoveď bola zmazaná

@lol2219 2 ? Či budeš mať 2
To je rozdiel

lol2219
Dnes o 08:19
@dennissa16

@anonym_a6fed2 koľko máš deti?

@dennissa16 mam dve, ale mam aj manzela, ktory vie pomoct

maryetta
Dnes o 08:30

Cca do roka som "neriesila" i ked som bola ubolena. Vedela som ale ze to dieta to potrebuje pre pokojny spanok.
Potom som si k nim lahla a drzala za ruku....

biba_18
Dnes o 08:44

@dennissa16 ja ale teraz odpovedám tebe, neargumentujem autorke - tej som odpovedala predtým ... vyslovene ma zaujala tá tvoja veta o uspávaní 3-ročného keď ho ako ročného budeš uspávať na rukách 😉

snowflakenel
Dnes o 08:50

Skus dat dietatko do postele tesne ku sebe,,pritulit, aby malo pocit, ze je blizko Teba.

dennissa16
Dnes o 08:57
@biba_18

@dennissa16 ja ale teraz odpovedám tebe, neargumentujem autorke - tej som odpovedala predtým ... vyslovene ma zaujala tá tvoja veta o uspávaní 3-ročného keď ho ako ročného budeš uspávať na rukách 😉

@biba_18 tak pri tvojom to tak nebolo, pri mojom staršom ano. Najpr na rukách, potom dlho dlho pri ňom…
Vieš dopredu povedať ako to bude? Určite nie. Ak dieta dokáže zaspať a spat samo už ako pár mesačne, prečo to nevyužiť? Prečo to neskúsiť a spoliehať sa na to, že veď 3 ročný už ma nebude pri zaspávaní potrebovať. A co keď áno?

biba_18
Dnes o 09:16

@dennissa16 tak podľa toho čo píšeš to záleží od dieťaťa 😉

jesenzima
Dnes o 09:32

@anonym_autor ja som neodnaucala... Nejako to samé časom prešlo ..

0silvia0
Dnes o 10:53

@anonym_autor je rozdiel, či uspávaš dojčené dieťa a nedojčené dieťa. Dojčené väčšinou zaspí pri dojčení a len ho preložíš do postieľky. Nedojčené sa väčšinou lepšie dajú naučiť aby zaspávali samé.
S väčšími je to už horšie, ale ty máš ešte malé bábo.

anonym_17efa4
Dnes o 11:18

@anonym_autor To, ze sme presli na postel, kde som si ich dala tesne vedla seba.

autor
Dnes o 12:49

Dievčatá, ďakujem za odpovede. Dojčím aj dokrmujem, takže pri papaní nezaspí a to som aj rada, lebo keď si neogrcne, tak sa po polhodine zobudi na to, že mu vygrcne, alebo plače, že ho tlači bruško.
Chcem ho to odnaučiť kvôli tomu, že chrbát a ruky mám len jeden. Ak to niekto nechápe a bude ma mať za krkavčiu mater, popravde - nie je to môj problém 🙂
Skúšala som ležať tesne vedľa neho a hladkať, ale on absolútne nechápal čo má robiť, hral sa s cumlíkom, obzeral si rúčky. Skúšala som aj biely šum… nič nepomohlo. Cestou vyplakania absolútne nechcem ísť, to je u mňa “no go”.

beronsche
Dnes o 13:06

@anonym_autor nijako. Takto malinké dieťa benefituje z tvojej blízkosti. Je to evolučná záležitosť, nie rozmar.
Ak ťa bolia ruky a chrbat, skús nosič (ergonomický nosič, nie klokanku, ani polstrované nezmysly).

beronsche
Dnes o 13:08
@dennissa16

@anonym_autor ja som môjho dala do postieľky. A pustila uspávanky (takého plyšového medvedika) mrvil sa mrvil az nakoniec zaspal.

Nie je nič lepšie, ako keď dieta dokáže zaspávať a spat samo v postieľke z dlhodobého hľadiska. Mna teda nikto nepresvedčí o opaku.

@dennissa16 niečo je lepšie je, omnoho.
Rešpektovať prirodzené potreby dieťaťa.

michaela329
Dnes o 13:14
@anonym_autor

Dievčatá, ďakujem za odpovede. Dojčím aj dokrmujem, takže pri papaní nezaspí a to som aj rada, lebo keď si neogrcne, tak sa po polhodine zobudi na to, že mu vygrcne, alebo plače, že ho tlači bruško.
Chcem ho to odnaučiť kvôli tomu, že chrbát a ruky mám len jeden. Ak to niekto nechápe a bude ma mať za krkavčiu mater, popravde - nie je to môj problém 🙂
Skúšala som ležať tesne vedľa neho a hladkať, ale on absolútne nechápal čo má robiť, hral sa s cumlíkom, obzeral si rúčky. Skúšala som aj biely šum… nič nepomohlo. Cestou vyplakania absolútne nechcem ísť, to je u mňa “no go”.

@anonym_autor ja som nedojcila skoro vôbec, mne vlastne ani pri dojčení nezaspaval. Ale sadnem si na posteľ, opriem o vankúše a jeho si dám do náručia, ruky mám položené na tehotenskom vankúši a tak ho umojkam, uhojdam. Žiadne bolesti chrbta a ani rúk nemám prečo z tohto mať. Za 15 minút hotovo, preložím do postieľky a idem do obývačky. Ja na ňom vidím, že on ešte potrebuje tú blízkosť a upokojenie po celom dni. V noci po kŕmení ho len položím a dám ruku, spinká - lebo nepotrebuje spracovať žiadne zážitky.