icon

Ako pomôcť dieťaťu s narušeným spánkom?

13. júl 2025

Ahojte.
Idem si sem možno pre nejakú radu či dokonca uistenie.
Mám 7 mesačného syna, ktorý od narodenia spával celú noc. Išiel spať o 7 a spal do rána do 7-8 bez prebudenia. No odkedy sme začali dávať príkrmy a pretáčať sa aktívne na brucho (cca 5.5m-6m) je to jedna katastrofa. Zobudí sa 1-2x na jedenie a od pol 6 už je hore..
Príkrmu máva okolo 300-400g a ešte k tomu vypije 150ml mlieka a desiata má ovocie okolo 100g+ mlieko. Inak pije 210ml mlieka a pred spaním mu robím redšiu ryžovú kašu.
Mám nejaké zdravotné problémy, ktoré sa pôrodom 100násobne zhoršili a fakt ten neprerušovaný spánok bolo aspoň ako také vykúpenie ale každým dňom v takomto režime mám pocit, že nezvládnem ďalší deň.
Fakt keby manžel nevstával (dobrovoľne) so mnou a nebral si malého ráno so sebou do vedľajšej izby počítam, že moje telo by zoskratovalo..

Prosím vráti sa ten spánok ešte naspäť alebo tomu viem nejako dopomôcť?
Ďakujem

P. s. Viem, že sa nemá detičky porovnávať ale moja najlepšia kamoška porodila v rovnaký deň aj dokonca jej dcéra spáva rovnako ako môj akurát, že u nej sa nič takéto neudialo, ale začala jej ešte o 2 hodiny dlhšie spať bez toho, aby sa v noci zobudila 😭😁😁

anabela_a
13. júl 2025

Asi ide o uhol pohľadu, ale keby sa mne dieťa budí 1-2 x v noci a inak prespí takmer celú noc tak búcham šampanské 😁 Ty a kamoška máte proste šťastie. Kojace maminky o tomto môžu pár rokov iba snívať.

majus2323
13. júl 2025

@anonym_autor toto je sen .... Že od 19-8 prespí...to mi 3 mesačná neprespi nie tak 7

lucia13022023
13. júl 2025

Môže to byť regresia.
Môže to byť to, že ma príliš dlhý nočný spánok.
Môže to byť zlý režim cez deň
Mkze to byť proste to, že sa spánok zmenil, dieťa je staršie, viac si uvedomuje.
A pohľad druhej strany - pamätam si, ako som až spomenula medzi mamičkami, že som nevyspata, lebo som 2x za noc musela robiť mlieko. Tie sa na mňa pozreli rak škaredo, akoby som povedala, že som malého 20x prefackala. Zistila som, že budiť sa 2x za noc je nič 😅 ze sú deti, ktoré sa budí 2x do hodiny 🙆‍♀️

michaelajednorozec
13. júl 2025

Ahoj, veta je to len obdobie ktora sa pri detoch omiela do zblaznenia zahrna rovnako tie neprijemne aj prijemne veci. Dieta sa vyvija, pridu zuby, stvornozkovanie, chodza, rec, kazdy milnik ma vplyv na mozog a to meni spankove navyky. Je mi luto ze mas zdravotne problemy, ale obavam sa ze bude lepsie pre teba najst si nejaky novy system, ako dufst, ze sa vratis k tomu co bolo. Deti sa posuvaju vpred kazdym dnom, materstvo je o tom naucit sa s nimi drzat krok vo vsetkom. Zelam vela sil ❤️

andrejka1974
13. júl 2025

@anonym_autor to máš super moja dcéra trvala od 14.00 do 2.00 robili sme všetko preto aby bola v klude proste nie nevyspatý unavená prešlo to trochu po pól roku keď mi cez den prespala hodinku v klude v roku bola už v pohode a to som mala pred ňou už troch synov a ti boli každý iný proste treba vydržať

pralinka86
13. júl 2025

Viem, ze to nechces pocut, ale toto je este ukazkove spanie, aj ked sa ti to nezda.. pre porovnanie, nasi boli kazdu 1-2hod hore prvy rok.
Deti proste rastu, vyvyjaju sa, v noci spracuvavaju podnety z dna, svoje pohybove milniky, co sa nove naucia, rastu im zuby, je normalne, ze sa v noci budia a ze ty si ako pozuta a vypluta zuvacka. A este ked pridu choroby a cele noci hore...
Dieta ti aj ukazkovo papa, fakt mas to este super.
Je to vynimocne, ze prespia celu noc v tomto veku alebo, ze su len raz hore za noc. Zmier sa s tym, moze to trvat este dlho a moze sa to zhorsit, nevies to ovplyvnit...
Ale ako to prislo, tak to raz aj odide

autor
13. júl 2025
@pralinka86

Viem, ze to nechces pocut, ale toto je este ukazkove spanie, aj ked sa ti to nezda.. pre porovnanie, nasi boli kazdu 1-2hod hore prvy rok.
Deti proste rastu, vyvyjaju sa, v noci spracuvavaju podnety z dna, svoje pohybove milniky, co sa nove naucia, rastu im zuby, je normalne, ze sa v noci budia a ze ty si ako pozuta a vypluta zuvacka. A este ked pridu choroby a cele noci hore...
Dieta ti aj ukazkovo papa, fakt mas to este super.
Je to vynimocne, ze prespia celu noc v tomto veku alebo, ze su len raz hore za noc. Zmier sa s tym, moze to trvat este dlho a moze sa to zhorsit, nevies to ovplyvnit...
Ale ako to prislo, tak to raz aj odide

@anabela_a
@majus2323
@lucia13022023
@michaelajednorozec
@andrejka1974
@pralinka86
Maminky ďakujem. Áno som si vedomá, že toto je naozaj krásny spánok dieťaťa. Nakoľko od narodenia prespal celú noc, mlieko ako prišlo tak aj odišlo inak by som rada kojila. Aj som sa snažila každé 2 hodiny v noci odsávať ale akurát mi to začalo robiť len horšie a horšie problémy. Takže bohužiaľ.. Viem, že raz tie deti vyrastú a na toto budem pozerať ako na banalitku 😁 ešte príde horšie.. a som vďačná, že sa zobudí len raz- max. 2x v noci len dúfala som, že než zistia a porobia všetky vyšetrenia, ktoré potrebujem bude malý pekne spať- veď vieme ako na tom je naše zdravotníctvo. A papkáč bude po tatovi.. jeho radšej šatiť ako živiť 🤭😁😁 držím nám všetkým palce či už s veľkými deťmi alebo malými..a ďakujem za povzbudenie 🤍

anonym_d899ad
13. júl 2025

Si vtipná.
Gratulujem k dobrému bábätku👏