Ako prekonať nočný strach u 10-ročného dieťaťa?
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Mám 10-ročnú dcéru - v škole bez strachu a s výbornými výsledkami, vystupuje aj sa ma pred divákmi, proste nie je v týchto situáciách v strese, ale príde večer a keď má ísť spať k sebe do izby, ta začne plakať a je v strese.... Viem, že prvý nepokoj zažila na prespávačke, kde si pozerala s kamarátkami nevhodný obsah (doma má všetko zablokované). S mužom máme rôzny názor na riešenie tohto stavu, ja som za psychológa, ale on v tom vidí len obdobie, ktorým si musí prejsť ako každé dieťa. Máte podobnú skúsenosť?
psychológ čo najskôr. muž je divný, toto môže byť normálne v 3 rokoch, nie v 10 rokoch. najmä dievča, najmä po prespávačke
Dcérka, tiež 10 rokov ako tvoja, tiež videla na tablete niečo pre ňu hrozivé, tiež sa bála ísť do izby, dva večere sme nechali svietiť svetlo kým zaspala. Po dvoch dňoch už ok. Ak tvojej trvá tento stav dlho, ja by som odbornú pomoc vyhľadala
zapnúť svetielko ... možno kúpiť nejaký fisher-price ktoré sa bude samé stmavovať ... alebo sú také pekné tlmené svetielka čo nevyzerajú ako hračky ak by nechcela detské svetlo (my máme doma takú mliečnu guľu...). ja dodnes nezaspím v izbe kde je úplná tma, bojím sa od dieťaťa...
inak, ja som si kúpila na spanie toto - a výborne sa pri tom zaspáva - a aj svieti keď chceš ...
https://www.alza.sk/hracky/fisher-price-mazliva...
moja je hnedá, vtedy som ružovú nestretla - ale tá ružová je úplne super 😍
@suzanv ubezpec ju, že je doma v bezpečí.Daj jej magnézium ako placebo, že keď si ho dá nebude sa báť.Ak to prerástlo do neurózy, bolesti brucha, plaču tak psycholog.Nechaj jej malé svetlo, ak sa bude báť budeš ju počuť dať jej istotu, že všetko bude v poriadku.

@suzanv moja 10 ročná tiež chytá paniku, keď ma ísť spať k sebe do izby, tak ma posteľ aj u nás v spálni, viem, že to z pohľadu mnohých nie je normálne, ale za jej psychickú pohodu to stojí