Bolo vaše dieťa extrémne citlivé? Riešenie situácie.
Bolo vaše dieťa extremne citlivé? Mam čoskoro 5 ročného, ktorý neviem či ma nejaké obdobie alebo vôbec neviem co sa mohlo stať. Každý deň pre niečo plače. Trva to už vyše týždňa. Dodám že pred tým bolo všetko v pohode, nebol z ničím problém. Teraz plače Každý deň lebo chce byť malý, taky ako bol keď bol bábo. Nechce chodiť do škôlky, prieči mladšiemu bratovi a keď sa mu niečo nepáči tak normálne nervy chytí. Spával sam v izbe už tri roky, posledné dni chce spať s nami. Akosi si ho nespoznavam, neviem ci mávajú 5 ročne deti nejaké obdobie také alebo čo? Prvé dni som to celkom že ho pomojkala a tak ale to už sa nedá niekedy keď začne plakať ja to už nedávam a nervy mám, priznám sa ze dneska som ho už vykričala nech nereve. Už proste neviem ako na neho. Ci ho objednať ku psychologičke alebo čo by ste robili? Aj ta škôlka ma hnevá, že takto začal vymýšľať a plakať. V škôlke žiadny problém s ním nieje tak neviem co sa mohlo stať, aj sa ho pýtam ale nič konkrétne nepovie len že chce byť malý. Nechápem
Moj zlatý a nie je to len, že si vzal niečo viac k srdcu že riešili v škôlke že sú velkači už a pôjdu do školy a bude mať povinnosti, zvyknú ich tak pomaličky pripravovať. Mladšieho máš doma? Môže mu len závidieť čas s tebou. Určite nepotrebuje psychologičku, ale mamu rozprávaj sa s ním, skús sa venovať len jemu a mladšieho nech zatiaľ zabavi muž.
@anonym_autor ziarli na mladsieho surodenca

@anonym_autor ako sa vravi "je to len obdobie". Po týždni by som nerobila nejaké závery, naša place takmer denne uz dlho, je cholerik ako ja a ani sama neviem ako sa to postupne stalo. Nervy mam tiez, občas to ustavam, občas nie ale deti sa vekom me ia, všeličo prežívajú spôsobom ktory by nam ani na um neprišiel, dozrieva nervová sústava a rozne vplyvy dieta prežíva po svojom. Viem ze som nepomohla ale skus odsledovat nejaky spúšťac, opýtaj sa v MŠ či si nieco nevšimli a bud mu oporou. Tiez sa to rokmi učím. A samozrejme velku rolu zohráva aj žiarlivosť na mladšieho súrodenca v rôznych podobách a u vas to moze pramenit z tej žiarlivosti. Rodicmi sa neustále učíme byt a nie vzdy vieme ideálne rozdeliť tu našu prítomnosť a lásku medzi viac deti, oni to vnímajú a reagujú na to. Učíme sa za pochodu. Verim ze to zvládnete, skus ho mojkat ako babatko ako bude reagovať,ci sa bude dožadovať neustále alebo sa uspokojí jeho potreba