Ako riešiť denný spánok detí pri škôlkarských povinnostiach?
Dobry den, mala bude mat 10 mesiacov a staršia chodi do škôlky.Chodim pre ňu o 15:00, ako ste riešili vy denne spanky u mladšieho dietata? Ma 2 spanky a teda vydrzi 3 hodiny bdieť,poobede aj tie 3,5. Ak nastavím druhý spanok tak,že o 15 sa zobudí, tým pádom pôjde pit mliecko 18:30 a do 19 zaspi nemôže sa stat,že bude rano vstavat skoro? Inak spava do 15:45-16:00
Prepáč, ale skús použiť rozum. Ak mladšie nemám s kým nechať, tak ho musím zobudiť. O mesiac aj tak bude mať iný režim.
Tak ho naladuj do kocika a chodte sa prejst, zaspi v kociku a vyzdvihnes starsiu
Tak ho naladuj do kocika a chodte sa prejst, zaspi v kociku a vyzdvihnes starsiu
@prasiatko30 s tymto som aj počítala, ale ako sme prisli do škôlky hneď sa zobudila a nie nie zaspat. Potom som dala tretí spanok a to je vecer potom peklo
Tak chod po starsie az ked sa zobudi mladsie
Neviem ci ti to pomôže.... Ja na 20mesacny rozdiel a mne sa podarilo zladiť ich spánok, keď starší spal 1x a mladší ešte 2x.... Mladší ráno asi po 2,5hod dal 30min slofik a potom druhy spánok šiel spať naraz s bratom, okolo 1nej....takze ja by som skúsila skrátiť 1.spanok, zobudiť ju, aby ten druhy dlhší spánok mala skôr a o 3tej bola vyspinkana
Pre staršiu pôjdeš keď sa mladšia zobudí, prečo by si musela chodiť presne o tretej?
Mladsie daj do kocika na poobednajsi spanok a chod na prechadzku, ked sa zobudi, vyzdvihni starsie
Viem, že toto asi úplne nechceš počuť, ale rada od mamy 1 prváka a 1 škôlkárky ktorí majú skoro každý deň krúžok/ tréning a 7 mesačného bábätka- proste sa musí/ te prispôsobiť… lebo snahou o dokonalé načasovanie si budeš len robiť stresy… áno, niekedy to vyjde lepšie, niekedy horšie… proste “nerieš”, resp. rieš za pochodu…
Ja som dcéru zvykla budiť okolo 15:00 aby sme išli pre syna do škôlky na 15:30. V kočíku spať nechcela, čiže nič iné mi neostávalo. Ale ona mi nespávala nejako veľa, 2 krát po 45 minút cca. Potom večer išla spať cca 19:00-19:30 a ráno vstávala medzi 6:15 a 7:00 (väčšinou na môj budík)
Neviem ci ti to pomôže.... Ja na 20mesacny rozdiel a mne sa podarilo zladiť ich spánok, keď starší spal 1x a mladší ešte 2x.... Mladší ráno asi po 2,5hod dal 30min slofik a potom druhy spánok šiel spať naraz s bratom, okolo 1nej....takze ja by som skúsila skrátiť 1.spanok, zobudiť ju, aby ten druhy dlhší spánok mala skôr a o 3tej bola vyspinkana
@bolarazjedna ano tak skusam, že o 15 bude vyspinkana a pojdeme do škôlky. Ale zaspi pred 19 na nočný spanok, nie je to potom skoro?
@bolarazjedna ano tak skusam, že o 15 bude vyspinkana a pojdeme do škôlky. Ale zaspi pred 19 na nočný spanok, nie je to potom skoro?
@nina296 tak skus aj ten večerný spánok trochu posunúť na neskor, keď sa ti to zdá skoro. Možno len o pol hodinku. U mojich synov sa s tým dalo troska hrať.

@nina296 preci nemozes pre druhu chodit 15:30? Alebo o 16?