Ako riešiť hlučných susedov počas detského spánku?
Ahojte tie maminky ktoré mate domy...keď vám idú deti na obed spať a napr susedia búcha pili rozprávajú sa nahlas kričia alebo pes brese kosia tak riešite ze idete za nimi ich pekne poprosiť ci by nemohli kým dieta spi ?
Alebo to nechávate tak nech si deti zvyknú?
Ďakujem🙂
Zvuky pocas dna neriesim, ked tak si doma pohundrem, ale nenapadlo by mi, ist to pocas dna riesit. Mam 4 deti, sme v novej ulici na dedine a okolo este stavaju domy, tak toho hluku je dost. Za domom nam ide hlavna cesta, ktoru teraz prerabaju, pred domom na stlpe mame dedinsky rozhlas. Deti si zvykli a spia aj ked nieco hlasia. Jedine kedy sme suseda boli vopred poprosit, aby nekosil a newapkoval auto v jednu konkretnu nedelu, zial ma zvyk kosit a umyvat auta v nedelu tesne po obede a my sme mali na zahrade slavnostny obed, kopu hosti, kedze syn mal prijmanie. Ale boli sme dostatocne vopred za nim, aby si to vedel naplanovat inak.
No, veru, to bolo niekedy veeelmi o drzku. To v kuse nejake zvuky, jeden den jedny kosia prave ked uspavam, druhy den kosia dalsi rovno pri nasom plote s krovinorezom, potom zas pes od susedov zacne vybrechuvat, potom zas nas brese, rezanie dreva pravidelne sa strieda z dvorov, potom zas akurat kurier vola, potom postarka zvoni, sused ma autodielnu tak tam v kuse v kuse nejake zvuky ale veru ani raz som nikdy nikomu nebola nic hovorit a prosit ich aby boli ticho. Ked nam zateplovali a vrtali do stien tak to som akurat nejak s nimi odkomunikovala kedy aku stenu budu vrtat a podla toho som syna ulozila do inej izby ale teda bolo to teda niekedy na nervy poriadne.
@benimnadir neuveríš nevysmiali ma a dokonca povedali ze keby čokoľvek mam vždy prist🙂 to idte som im povedala aj ja a poďakovala ze sú dobri ľudia 🙂
My máme susedov s malými deťmi, v lete majú vždy party dva tri krát do týždňa do polnoci, ráno deti pistia na záhrade potom mozno dve hodky ticho a piskot vreskot buchot až do večera. Teraz je to lepšie, krik robia iba cez deň. 😀 bývame v RD nás pes spi keď je u susedov ticho inak je stále v strehu 😀
Gratulujem a v duchu som vďačná, že nebývam vedľa teba.
@benimnadir aj ja ze niesu vedľa ľudia ako ty ale dobrí ludia🙂
Ja som dobrý človek, ale na svojom pozemku si chcem robiť čo chcem, zvlášť keď to nie je v bytovke. 🙂
@benimnadir môžeš ale kľudne môžeš brat ohlad keď ta niekto slušne poprosí to je cele nik ti nič nezakazuje ale slušne sa opýta raz možno budeš potrebovať pomoc takto ty🙂
Predpokladám, že takto budeš chodiť často za susedmi keď budú niečo robiť, čo neladí s tvojou predstavou
@benimnadir písala som vyššie ze povedali ze keby čokoľvek mam prísť.. samozrejme ze im nebudem zachovať do životov išlo len o cinkular nemám jej kde prehodiť izbu rada by som..ostatne zvuky ich samozrejme riešiť nebudem to je jasne
Byvala som na dedine, teraz v byte s tým ze často som víkendy na dedine ale nikdy som neriešila hluk pokial dodrziavaju nocny klud ...
Aj keď je pravda ze na dedine je to horšie cinkularky, kosačky nonstop rozhlas... dieťa na byte nikdy nič nebudilo...

Mňa hy zaujímalo ci budeš brat ohľad na susedov, keď im bude vadiť krik dieťaťa. Si na dedine, bohužiaľ nič nezmozes