Ako riešiť nočné budenie sedemročného dieťaťa?
Ahojte, chcem sa spytat, ci tu niekto z vas riesil budenie 7rocneho dietata cez noc? Jedna sa o to, ze spi v samostatnej izbe uz vyse roka. Problem nebol a, doteraz, ked nam uz posledne 2 tyzdne kazdu noc vstane od 1x-7x cez noc. Nikdy nepovie priamy dovod, iba ze si k nej mam lahnut. Pochopitelne sme nevyspati vsetci, do prace chodimw vycerpani. Kde mam hladat dovod tohto problemu? Dakujem
Neviem o nicom zeby ju tak zasiahlo, cez den je v pohode nevykazuje znamky stresu alebo uzkosti... lahnem si knej aj uspim, ale nemozem od pol9 lezat snou do rana kazdy den...
@ivette1223 7 ročné dieťa spí samé iba rok v izbe?😱 Bežne už trojročné spávajú samé.
Daj jej do zásuvky svetielko, možno to pomôže.
Neviem o nicom zeby ju tak zasiahlo, cez den je v pohode nevykazuje znamky stresu alebo uzkosti... lahnem si knej aj uspim, ale nemozem od pol9 lezat snou do rana kazdy den...
@ivette1223 Dcera sa tak budievala do jej 11 rokov. Zaujimave, ze vacsinou v tom istom case. Nemala preco. A potom zo dna na den utalo. Teraz, ako dospela, nema problem spat do obeda 😎
@ivette1223 7 ročné dieťa spí samé iba rok v izbe?😱 Bežne už trojročné spávajú samé.
Daj jej do zásuvky svetielko, možno to pomôže.
@anonym_e3b76a ano, dovtedy spala s nami, ked sa citila na to sama spat, isla sama... vsetko bolo ok az doteraz
Začala škola, možno to je tá veľká zmena, ktorú ešte stále spracúva. Potrebuje pocit istoty a ten jej dávaš Ty, keď pri nej ležíš. Skús sa s ňou porozprávať, či ju niečo netrápi (ale teda pýtaj sa priamo - čo nové v škole, čo spolužiaci, pani učiteľka, čo zažila, čo sa jej páčilo, čo nie a prečo, čo sa jej podarilo a čo nie a ako by to spravila inak). Možno jej to pomôže spracovať nové zážitky a nebude to "riešiť v spánku" (teda budením sa). Priznám sa, aj ja teraz zle spávam, strhávam sa zo sna, lebo ma v práci čaká veľa povinností a z niektorých ma aj cez deň "bolí brucho". Čo potom 7-ročné dieťa...
@ivette1223 zacala skola, moze tym. Ved lahni k nej a spi s nou. Ja v tom problem nevidim.
Daj si k nej matrac a spite spolu. Nebude to tak donekonečna. Teraz ťa potrebuje.

@ivette1223 niečo sa stalo,nejaký zazitok/zmena ju budí.
Nebola prec od Vás,hlavne Teba?Nechce byť i cez den viac s Tebou?
Prejde to.
Ved si k nej ľahnite,alebo ju vezmite so sebou do postele.