icon

Ako riešiť nočné budenie sedemročného dieťaťa?

ivette1223
7. sep 2026

Ahojte, chcem sa spytat, ci tu niekto z vas riesil budenie 7rocneho dietata cez noc? Jedna sa o to, ze spi v samostatnej izbe uz vyse roka. Problem nebol a, doteraz, ked nam uz posledne 2 tyzdne kazdu noc vstane od 1x-7x cez noc. Nikdy nepovie priamy dovod, iba ze si k nej mam lahnut. Pochopitelne sme nevyspati vsetci, do prace chodimw vycerpani. Kde mam hladat dovod tohto problemu? Dakujem

anonym_346543
7. sep 2026

@ivette1223 niečo sa stalo,nejaký zazitok/zmena ju budí.
Nebola prec od Vás,hlavne Teba?Nechce byť i cez den viac s Tebou?
Prejde to.
Ved si k nej ľahnite,alebo ju vezmite so sebou do postele.

ivette1223
autor
7. sep 2026

Neviem o nicom zeby ju tak zasiahlo, cez den je v pohode nevykazuje znamky stresu alebo uzkosti... lahnem si knej aj uspim, ale nemozem od pol9 lezat snou do rana kazdy den...

anonym_e3b76a
7. sep 2026

@ivette1223 7 ročné dieťa spí samé iba rok v izbe?😱 Bežne už trojročné spávajú samé.
Daj jej do zásuvky svetielko, možno to pomôže.

adri266
7. sep 2026
@ivette1223

Neviem o nicom zeby ju tak zasiahlo, cez den je v pohode nevykazuje znamky stresu alebo uzkosti... lahnem si knej aj uspim, ale nemozem od pol9 lezat snou do rana kazdy den...

@ivette1223 Dcera sa tak budievala do jej 11 rokov. Zaujimave, ze vacsinou v tom istom case. Nemala preco. A potom zo dna na den utalo. Teraz, ako dospela, nema problem spat do obeda 😎

ivette1223
autor
7. sep 2026
@anonym_e3b76a

@ivette1223 7 ročné dieťa spí samé iba rok v izbe?😱 Bežne už trojročné spávajú samé.
Daj jej do zásuvky svetielko, možno to pomôže.

@anonym_e3b76a ano, dovtedy spala s nami, ked sa citila na to sama spat, isla sama... vsetko bolo ok az doteraz

ivanaks
7. sep 2026

Začala škola, možno to je tá veľká zmena, ktorú ešte stále spracúva. Potrebuje pocit istoty a ten jej dávaš Ty, keď pri nej ležíš. Skús sa s ňou porozprávať, či ju niečo netrápi (ale teda pýtaj sa priamo - čo nové v škole, čo spolužiaci, pani učiteľka, čo zažila, čo sa jej páčilo, čo nie a prečo, čo sa jej podarilo a čo nie a ako by to spravila inak). Možno jej to pomôže spracovať nové zážitky a nebude to "riešiť v spánku" (teda budením sa). Priznám sa, aj ja teraz zle spávam, strhávam sa zo sna, lebo ma v práci čaká veľa povinností a z niektorých ma aj cez deň "bolí brucho". Čo potom 7-ročné dieťa...

euka210
7. sep 2026

@ivette1223 zacala skola, moze tym. Ved lahni k nej a spi s nou. Ja v tom problem nevidim.

januska12323
7. sep 2026

Daj si k nej matrac a spite spolu. Nebude to tak donekonečna. Teraz ťa potrebuje.

andulka220989
7. sep 2026

7 ročná? Čiže prváčka? Veľká zmena pre ňu. Potrebuje maminku.

urshullita6541
14. sep 2026

My sme si tým prešli s malým po nástupe do školy. Skúsili sme mlieko s medom, spával s nami, keď potreboval zvládnuť zmenu takže si myslím, že psychické to nebolo. Skôr pohodlie asi. Zmenili sme vankúš a paplón a vybavené. Dali sme mu detský vankúš Hevi Pillow Junior a akosi sa prestal v noci vkuse motať po posteli a hľadať si miesto. Ľahne si, pár krát sa ušuchorí a zaspí ❤️