Ako riešiť problémy s detským spánkom?
Ahojte malý mi je od 6tej hore máme nejaký ten režim 8:00-8:20 ho dávam na krátky spánok polhodinovy zaspal mi chcela som ho preložiť do postieľky on sa mi zobudil je 9:11 a on mi nechce spať pritom by spal hojdam ho už vyše hodinu bojím sa že to ovplyvní aj nočný spánok doteraz v noci spal dobre
@viktoria1751 a otázka je?...
@stellariaaquatica že čo by ste robili na mojom mieste
@viktoria1751 kľud dýchaj. Daj si kávu, jeho daj na zem nech sa hraje, pozerá, či čo zvykne robiť...nrmusi spať na povel. A priprav sa na to, že sa to bude stále zhoršovať. Dieťa nie je naprogramované. Ty sa musíš naučit žit podľa neho. Nie skákať podľa neho 😄
@viktoria1751 dúfam, že nič komplikovanejšie nebudeš riešiť... nechaj ho, nech sa unaví. Zbytočne ho uspavas, keď nie je unavený. Počkaj na ďalší spánok. A rátaj s tým, že tie spánky sa budú meniť a skracovat.
@viktoria1751 Deti nie su stroje, obcas sa jednoducho stane, ze sa spanok pokazi a tym aj zmeni denny rezim.
Aky je stary? Mozno uz prechadza na menej spankov
Ziadny den nie je nalinkovany a najma u polrocnych deti. A ano niekedy si spia hocjak a ano niekdy to ovplyvni aj nocny spanok. A? Aby si sa o 09:00 tohto "bala"?
Ukludni sa v prvom rade, nie je to uplne normalne.
Aky je stary? Mozno uz prechadza na menej spankov
@independent_woman 7 mesiacov včera mal chcem ho učiť do postieľky ja som ho hneď vybrala ako zaspal g kočíku ináč už v kočíku spal asi 2 minúty
@viktoria1751 kľud dýchaj. Daj si kávu, jeho daj na zem nech sa hraje, pozerá, či čo zvykne robiť...nrmusi spať na povel. A priprav sa na to, že sa to bude stále zhoršovať. Dieťa nie je naprogramované. Ty sa musíš naučit žit podľa neho. Nie skákať podľa neho 😄
@kavasmliekom on má červené očká a vyzerá že by spal
Ziadny den nie je nalinkovany a najma u polrocnych deti. A ano niekedy si spia hocjak a ano niekdy to ovplyvni aj nocny spanok. A? Aby si sa o 09:00 tohto "bala"?
Ukludni sa v prvom rade, nie je to uplne normalne.
@colsami jasné ja ťa chápem ale chcem ho učiť do postieľky ja už nevládzem ho kocikovat a ešte k tomu nemám žiadnu pomoc....
@independent_woman 7 mesiacov včera mal chcem ho učiť do postieľky ja som ho hneď vybrala ako zaspal g kočíku ináč už v kočíku spal asi 2 minúty
@viktoria1751 však to dieťa nie je robot. Aj ty jeden deň spis tak inokedy inak. Spánok sa bude meniť. Moji v tomto veku zaspavali na prsníku alebo v nosiči alebo v kočíku. Nerieš to. Proste spí menej alebo viac
@viktoria1751 no nič, ved nie je robot, spánok mu stačil, teraz bude hore, večer zaspi keď bude on chcieť 🤷♀️
@viktoria1751 takte spal si nespal? Veľmi zmätočne napísané. Ja tiež počas dňa nemám pomoc žiadnu, väčšina žien nemá počas dňa ked je muž v práci….. netreba stresovať, že teraz nebude spat večer. Môže spať aj 20 minút a byt fresh alebo hodinu. Proste musíš si všímať kedy je unavený a nie koľko je hodín, ako ma bdele okno naplnené. Bude mať čoraz menej denných spankov. Syn ma 9 a prechádzame na 2, a to je matematika lebo treba mu spať dlhšie aj doobeda aj poobede aby mi nezaspal o 18 h 3 spánok čo je nedobre na nočný spánok. Veď uvidíš sama dostanete sa tiež k tomu. Kľud pokoj a oddychuj tiež. Skús neuspavat v kociku ale zmeniť to na rukách, keď ešte nespí úplne daj ho do postieľky a hladkaj a skúšaj skúšaj skúšaj, veľa stastia
@viktoria1751 a aký má spánkový režim? Už je dosť veľký, netreba mu ho už upraviť na menej spánkov?
To je mile 🙂
Zbytočná hodina strávená hojdaním. Však ty si zatiaľ porob,dieťa nech sa hrá. To má potom koľko spánkov? V týchto mesiacoch už mali moji len dva spánky, v roku už len jeden.
@viktoria1751 prosím, používaj bodky, ciarky.
@viktoria1751 tak určite by som takto nevysilovala jak keby sa stalo neviem čo.... Čo by som robila na tvojom mieste ? Nič. Nechcel spať, zobudil sa, pokračuj v režime zaspí možno trochu skôr večer. Nič hrozne
Prečo si ho vybrala z kočiara keď tam už zaspal? Písala som ti už viackrát, nemôžeš sa pri každej blbosti takto rúcať, čo budeš robiť keď sa niečo vážne stane?
@viktoria1751 prosim ta.... Neblazni! 🤦 Ty stale riesis spanok tvojho syna. Je to dieta! Jeho potreby sa menia. Riad sa synom, nie tym, co CHCES ty
@viktoria1751 tu hodinu, čo tráviš uspavanim dieťaťa, ktoré nechce spať, by si mohla stráviť aj užitočnejšie 😀 spánky sa menia, dieťa sa nedá naprogramovať..
V 7 mesiacoch bdele okno dve hodiny je málo už to pôjde na tri hodiny čiže uspavat by som skúsila o 9-9:30
@viktoria1751 skus mu vybrať baterky
Keď máš pocit, ze dieta je stroj, ktorý naprogramujes ako chceš ty
@kavasmliekom on má červené očká a vyzerá že by spal
@viktoria1751 tak ho nechaj spat v kočíku nabuduce. Pre mňa ako matku je jedno kde bude ticho 😄 mam 3 deti, takže naozaj už neriešim. Minule si syn ustlal na zemi pri radiatore a tam spal až do polnoci, kým som išla spat aj ja a preložila som ho do spálne 🫣

@viktoria1751 a otázka je?...