Ako riešiť problémy so spánkom 5-mesačného bábätka?
Ahojte.ja uz neviem,co sa deje...myslela som si,ze spankova regresia.neviem odkedy to presne trva,6 tyzdnov,viac?syn mi strajkuje v spanku v noci.
Dam priklad,dam ho spinkat cca o 8,za hodinku sa zobudi,ukludni sa na prse a spinka dalej.potom sa zobudi o 11,dam mu prao a kym zaspi cca 15-20 minut.
Potom sa zobudi cca o 1,2.30,3.30,5 a 6.niekedy este zaspi do 7.ked sa zobudi v noci,potrebuje aj 20 minut,kym zaspi.medzitym zadriem aj ja a zobudim sa,ked spinka on a prekladam ho do postielky.cize som hore 2x viac ako maly.
Mavam 4 denne spanky po cca 30-45 minut.ked ideme poobede von tak akoby spojime 2 spanky a spinka 2 hodiny,ci ma 3 spanky.
Dnes napriklad mal iba jeden spanok doobeda 40 minut a teraz poobede je vinku,uz spinka od 12 takze bude mat 3 hodinovy spanok.uz ho asi nedam spinkat a vecer ho ulozim radsej sjor cca o 7.
Ja uz mam pocit,ze som na okraji zufalstva,bez energie....strasne ma tie noci vycerpavaju.
Este v septembri spjnkaval tak,ze vecer o 8-9 som ho dala spinlat a spinkal 12 hodin ,mal 2 zobudenia.prve po 6-7 hodinach a druhe po 3 hodinach.
Co robit?preco ma taketo nocne spanky?
@zuzka3110 moje dieťa je na UM a tiež okolo 5 mesiaca sa to pokazilo a vstáva 3-4krat za noc. Už bude mať 7 mesiacov a stále to trvá. Niekedy je noc fajn, že vstane len dvakrát na papanie, ale viac je tých horších. Asi len vydržať.
@zuzka3110 to bude spankovou asociaciou, ak zaspi na prsniku, prejde jeden spankovy cyklus a zobudi sa a zase chce zaspat tak ako zaspal...my sme mali to iste s cumlikom, tak sme ho zrusili a normalne uspavali v postielke...naucil sa spajat si rychlejsie spankove cykly a budil sa potom v noci len vyslovene na jedenie...bud vydrzat kym sa sam nauci si to spajat alebo zmenit sposob zaspavania, ze ti nezaspi na prsniku ale vedla teba alebo v postielke
Nepotesim Ta, moj prvy vstaval kazdu jednu hodinu, kazdu jednu noc, az do 6 mes. Odstavila som ho, mierne sa to zlepsilo. Niekedy vydrzal "az" dve hodiny. Vyrazne sa to zlepsilo po presune do detskej izbicky a vlastnej postielky. Od 11 mes spal nadherne sam a celu noc...
Pamatam to zufalstvo. Drz sa.
@zuzka3110 moje dieťa je na UM a tiež okolo 5 mesiaca sa to pokazilo a vstáva 3-4krat za noc. Už bude mať 7 mesiacov a stále to trvá. Niekedy je noc fajn, že vstane len dvakrát na papanie, ale viac je tých horších. Asi len vydržať.
@anonym_bd98bc lenze 3-4x za noc je naozaj luxus oproti tymto nespavcom. Ja som pri prvom dietati vstavala kazdu hodinu, kazducku noc... Ked som potom pri druhom mala "len" 3-5x vstavat za noc, pre mna to bol luxus a dostatocny spanok na normalne fungovanie, co sa pri prvom povedat veru nedalo...
A ano, zvycajne je to problem najma u kojenych deti. Na UM vo vseobecnosti (vynimky sa najdu) lepsie v noci spia.
Mali sme, do roka.. nuz spali pri mne, nech sa nepreberiem poriadne, ziadne prekladanie.. minimum pohybu.. tak len vydrzat
Mali sme to podobne, nejak som to prezila. Cez den som sa snazila späť tiez aspon raz. Ked mal 13 mesiacov, tak som ho odstavila, lebo tie noci boli len horsie.

klasika, kojené deti... Ja som s malou bola do 2r v noci hore asi 100x
nehovorím, že každe kojené ale je to kojením..