Ako skĺbiť spánok dieťaťa s návštevami?
Ahojte, ako riešite spánok dieťaťa (2 mesiace) počas návštev? Náš malý má aktuálne obdobie, že sa mu mení spánkový režim a uspávanie trvá dlho alebo je potrebné aspoň kočíkovanie. Bdelé okno má hodinu, niekedy hodinu a pol.
Snažím sa to plánovať tak, aby to cca vyšlo na návštevu.
Len teda jedna návšteva zvykne meškať, do zimy sa jej kočíkovať ísť nechce a potom je urazená, že prečo je malý nervózny a plače alebo prečo ho beriem uspávať do spálne.
Ja som dosť unavená na to, aby sme otvárali konflikt. Manžel sa ma pri blbých rečiach zastane, ale rešpektuje, že sa mi nechce ísť do konfluktu, tak sme začali predlžovať frekvencie návštev. Vlastne ani neviem, akú radu by som chcela počuť.
@anonym_autor nič musíš sa naučiť neriešiť, malý ide spať, seďte ďalej idem kočíkovať 🤷🏼♀️. V podstate sa musíš doslova naučiť srať na reči “návštevy” asertívne oznámiť, že dieťa ide spať a neodpovedať na otázky prečo nijak inak ako vetou “dieťa ide spat”. Absolútne by som nenechala takto trápiť 2m dieťa, keď chce a potrebuje spať ide. Nech sa dospelí postavia aj na hlavu. Keď sa im nepáči ukázať im kadiaľ sa odchádza - bez obáv, nebudú sa dlho hnevať, kvôli dieťaťu 😅 (občas na škodu).
@anonym_autor dieta ma prednost. Navsteva nech pride max na hodinu alebo ak musia byt u vas dlhsie tak by som kludne vzala dieta a sla do spalne alebo von alebo akokolvek vam to vyhovuje. Alebo ak potrebujete klud tak rovno im povedat ze ich chces poprosit aby odisli lebo idete spat.
@anonym_autor to je co za neokrochanu navstevu ktora je neschopna si zmanazovat cas tak aby prisla vtedy kedy ste sa dohodli k malickemu dietatu A ESTE ma tu drzost si dovolit taketo hlasky?!
Mama? Svokra? Svagrina?
Ja som sa pripadne ozvala ze o mna nejde. Ale o dieta ktore spat potrebuje... bodka. Nech sa aj urazaju kolko chcu ked nemaju pochopenie a sebareflexiu.
Divná návšteva, keď sa urazí na to, že 2mesačné dieťa je nervózne, plače a chce spať. To ako často máte takéto návštevy? Návštevy by som zrušila.
čo si to to 2- mesačné dieťa dovolí byť umrnčané a nervózne… a čo si to za matku keď ho nevieš vychovať?? 🤨
neviem teda či by som takéto návštevy u seba prijímala…
Dobre, zrovnali ste ma, ďakujem. Nechám manžela, nech to vyrieši, so mnou asi ešte lomcujú hormóny.
Ide o svokru. Raz som ju nechala, nech ho uspí, veď vychovala tri deti, tak sa možno naučím nejaký hack. Potom som ho už brala von/do spálne a vypočula som si..
Dobre, zrovnali ste ma, ďakujem. Nechám manžela, nech to vyrieši, so mnou asi ešte lomcujú hormóny.
Ide o svokru. Raz som ju nechala, nech ho uspí, veď vychovala tri deti, tak sa možno naučím nejaký hack. Potom som ho už brala von/do spálne a vypočula som si..
@anonym_autor to je svokra z takej tej generácie, ktorá všetko stíhala, navarené, upratané, deti vychované a že dnešné mamy sú lenivé a ufňukané a stále čumia do mobilu a nič nestíhajú?
vôbec by som si to nebrala k srdcu. jej deti plakali rovnako a rovnako boli umrnčané a nervózne…
@anonym_autor my sme našťastie nemali v rodine nikoho, kto by nerešpektoval tak makičké bábätko. Ale absolútne by som sa nezaoberala tým, čo sa páči alebo nepáči návšteve, prvoradé by bolo dieťatko. Svokre treba jasne stanoviť pravidlá, aby vedela, kde končia jej kompetencie. Najlepšie,keďto urobí manžel a kľudne môže pritvrdiť, lebo ináč sa ešte napočúvaš, že by už malpó sedieť, chodiť, nemaž plienky, rozprávať, vedieť malú násobilku a podobné nevyžiadané rady
Svokra nie je navsteva.s ktorou treba sediet v obyvačke s kávou.nech pride a zaradi sa do programu.ktory prave beži v rodine.Ak je dieťa hore nech sa s nim zabavi.ak ho ides uspavat nech za ten čas ide uvarit puding alebo vyvesit pradlo.Alebo nech sedi s tou kavou pri tv sama .Ty sa venuj dieťaťu.svokru nech porieši jej syn
@anonym_autor My sme az do cca 8m vobec nemali rezim, hoci snazila som sa a rada by som ho mala. Tak bohuzial niektore navstevy skoro cele prespal a nastastie sa nikto nestazoval.
@anonym_autor ďalšia čo si myslí, že 2m dieťa bude čakať v pozore, lebo príde babička.Aj naša babka ho nadrapovala, keď chcel spať cumel mu vyberala, lebo to netreba a place, lebo okolo neho skaceme.Mal 3 m urazala sa za všetko.Som rada, že to je za nami
Nemusis nic menezovat, azda sa nebude babatko prisposobovat manierom dospeleho jesitneho cloveka. Ja som svoju dceru dlho nechcela dat nikomu okrem mna a svokry (moja svokra je dar z neba co sa o mojej mame dakedy povedat neda) na ruky dat. Ked sme krstili a bola oslava potom tak moja mama zapotila ze "daj ju kolovat nie, sak ju mas vkuse na rukach". ja ze "jasne, lebo dieta je flasa vodky ze" a mala som ju cely cas co sme boli v restike v satke aby sa vyspinkala. a v podstate cele babatkovske obdobie som ju takto nosila, ziadne navstevy a ich poziadavky ma nezaujimali, priorita je komfort dietata a nasledne mna a tam to zhaslo. potom ked uz mala po 1 narodeninach sme zvolnili, uz ma skoro dva roky, obe babky lubi a ma s nimi super vztah. stale dbam na spanok pocas dna aj noci aby ho mala neruseny ale inak pohodka. mama je upratana a do bodky respektuje moje pravidla. chvalabohu za to. kedze u teba ide o svokru, mal by jej to vysvetlit manzel. hoci je tam sanca ze bude zduta s neda si povedat, lebo uz len ta prvotna reakacia na to co si pisala mi pride jak keby nemala skusenosti s malymi detmi a porodila rovno hotoveho skolaka s aktovkou 🤷🏼♀️ potom by som obmedzila kontakt. po mojej skusenosti s krstenim som mamu k malej nepustila dalsie 3 mesiace. poucila sa.
Svokra nie je navsteva.s ktorou treba sediet v obyvačke s kávou.nech pride a zaradi sa do programu.ktory prave beži v rodine.Ak je dieťa hore nech sa s nim zabavi.ak ho ides uspavat nech za ten čas ide uvarit puding alebo vyvesit pradlo.Alebo nech sedi s tou kavou pri tv sama .Ty sa venuj dieťaťu.svokru nech porieši jej syn
@janinah súhlasím, že svokru netreba ofukovať a vysedávať s ňou pred TV.. ale prečo by mala niečo variť alebo vesat prádlo? Mne príde divné, že na jednej strane niekto tvrdí, že sa jej netreba venovať, ale na druhej by ju zapriahol do domácich prác. Veď to nie je nikoho povinnost pomáhať, obzvlášť ak ešte stále maká v práci, má svoju domácnosť, zdravotný problém a pod. Ja sa poznám so svokrou takmer 10 rokov, mam dve deti s ročným rozdielom a varila u mňa asi raz a vešala prádlo možno tiež raz (ak vôbec).
Jaj takych veci este bude kedy si navstevy budu kde co inak predstavovat. Jednoducho treba od zaciatku kazdemu ukazat miesto. Ty a tvoj manzel ste rodic a ked uznate ze teraz sa ide spat tak spat, ked kocikovat tak kocikovat... o tom je to vsetko.
@janinah súhlasím, že svokru netreba ofukovať a vysedávať s ňou pred TV.. ale prečo by mala niečo variť alebo vesat prádlo? Mne príde divné, že na jednej strane niekto tvrdí, že sa jej netreba venovať, ale na druhej by ju zapriahol do domácich prác. Veď to nie je nikoho povinnost pomáhať, obzvlášť ak ešte stále maká v práci, má svoju domácnosť, zdravotný problém a pod. Ja sa poznám so svokrou takmer 10 rokov, mam dve deti s ročným rozdielom a varila u mňa asi raz a vešala prádlo možno tiež raz (ak vôbec).
@anonym_23e106 lebo nie je cudzi clovek? Lebo nie je oficialna navsteva? Lebo móze pomôcť ak chce a nenudiť sa sama sediac v obyvačke? Nepisem,ze má hodinu okna umývať...
@anonym_autor úplne vás chápem ale prosím vás je to vaše dieťa , váš dom , váš priestor. Buď sa ona prispôsobí alebo nech nechodí vôbec. Toto nie je hormónmi ženo. Nedaj sa.
A každá svokra čo toto číta a má takého hefty tak sa už konečne uvedomte. Doondievate život takýmto správaním vašim vlastným deťom. Česť normálnym svokram a všetky normálne by som zlatom zasypala. Ale čo je niekedy velo to je malo.
aký blbec chodí do rodiny otravovať,keď je tam 2 mesačné dieťa???
@anonym_autor keď sa pýtaš ako sme riešili spánok, tak úprimne v tom veku nijako. Ja som svoje deti od mala učila na bežný ruch, takže vo veku 2 mesiacov, keď dieťa väčšinu dňa prespí zaspávali hocikde. V kolíske, v nosiči, v aute, v kočíku, kde som práve bola, niekedy doma, niekedy v obchode, niekedy v reštaurácií... Keďže nič nebolo predvídateľné návštevy chodili v rôznych časoch. Ak malo vtedy dieťa spať, tak jednoducho zaspalo niekomu na rukách, alebo v hojdačke, alebo položené na gauči…
Zatiaľ sa mi nikdy nestalo, žeby ma vypoklonkovali z návštevy, že 2 mesačné dieťa ide spať.
Keď sa menil spánok na 2 za deň, to už bolo niečo iné, ale u takýchto drobcov som neriešila.
Čo sa týka svokry - koli žiadnej návšteve by som dieťa nenechala unavené a nervózne.
@anonym_autor riesila som to tak ze som plne respektovala potreby dietata. Navstevu ktora je urazena lebo 2mesacne dieta je nervozne alebo place by som znovu zavolala ked pojde dieta do skoly.
Neporadím, ale ešteže mam svokru normálnu.
Manžel nech sa venuje mame a ty dieťati. Keď to nepochopí, obmedz návštevy.
@anonym_23e106 nepochopila si pointu ? nikto ju nechce ani nejde zneužívať ako v gulagu, buď nech slušne sedí alebo ak nevie obsedieť a nudí sa, môže niečo malé pomôcť. Môže, nemusí. Ale nemusí ani oxidovat a ústa kriviť, že miminko spinká ked je pani babka na návšteve.

Volali sme iba navstevy, ktore respektovali nas rezim 🙂 a nebol pre nich problem, ze jeden z nas siel uspat alebo s nami vybehli von. Komu sa nepaci, nech nechodi...a este pri tak malom dietati.