Ako správne obliecť dieťa na spánok počas leta
Ahojte, mám 9 dňovú dcerkú chcem sa spýtať ako ju najlepšie dať spinkať oblečenú? Klímu doma nemáme a máme dnu 27.2C. Teda v izbe kde spinká. Nechávam ju tak že dlhé body tenke leginky a ponozky tenké alebo iba body a spací vak. Vždy jej kontorlujem zátylok aký ho má. A ešte jedns vec všetci mi hovoria aby som ju dávala do perinky a áno je tam kludná ale mne príde že tam zahorí. Niekedy máva také že na mne spínka dobručká je a ako ju položím do postielky tak začne mrnčať ale ked je v perinke je kludná. A perinka je mušelínová. Ďakujem za radu.
Stačí tenké krátke bodynko a spací vak - aký má TOG? Ponožky som v teple vôbec nedávala. Mne spal malý v perinke paperovej do júla, ale bol teda len v kratkom tenkom body a viac menej z neho trčal. Tiež rád spal na mne - to každé bábätko, ešte citia maminku, sú spokojnejšie.
Spací vak je aj s rukávmi? Do neho iba plienku. Bez rukávov, len body
@nikikikus24 Body a spacak je fajn. Nemusis davat babatko do perinky. Nikde nie je napisane, ze to tak musi byt. Na mame sa spi dobre, citi tvoju vonu a teda bezpecie 🙂
Ved uvidis sama ak to prezenies, dieta sa bude budit a po kratkom spanku uz bude spotene az mokre - nasi novorodenci tak byvali v lete, ak sa to prehnalo s oblecenim alebo ani neprehnalo, no bolo vnutri prilis teplo...
Stačí tenké krátke bodynko a spací vak - aký má TOG? Ponožky som v teple vôbec nedávala. Mne spal malý v perinke paperovej do júla, ale bol teda len v kratkom tenkom body a viac menej z neho trčal. Tiež rád spal na mne - to každé bábätko, ešte citia maminku, sú spokojnejšie.
@michaela329 Tog 1.5
Teraz je v perinke a ma len body. Len ja sa bojim ze jej bude v noci zima lebo spime v jednej izbe my pod oknom a ona asi 2-3m od okna lebo mne je v noci zima bojim sa ze bude aj jej🙈
@nikikikus24 legíny, dlhé body a ponožky je už veľa. Určite je jej teplo. Syna mám augustového a v takom teple spal len v body s krátkym rukávom, ponožky ajo vak nemal. Perinku som požívala ale neutahovala som ju vôbec, mal ju len tak jemne zašnurovanu. Keďže boli horúčavy a oveľa väčšie a dlhšie ako je toto leto, spací vak vbev nehrozil, ani zavinovačky a podobne. Niekedy spal len v plienke holy. Ale dieťa si časom spoznas a chápem ta že nevieš čo obliekať, naučíš sa to postupne. Ver, že väčšina prvomamiciek toto rieši a mevie. Ja pri druhom by som dala rovno také pyzamoo na zips krátky ruksv, krátke nohy, žiadne body, perinku jemne stiahla a nestresuj sa hlavne naučíš sa to postupne
Spací vak je aj s rukávmi? Do neho iba plienku. Bez rukávov, len body
@anonym_172aa7 bez rukavov tog 1.5
@michaela329 Tog 1.5
Teraz je v perinke a ma len body. Len ja sa bojim ze jej bude v noci zima lebo spime v jednej izbe my pod oknom a ona asi 2-3m od okna lebo mne je v noci zima bojim sa ze bude aj jej🙈
@nikikikus24 tak to stačí body, naozaj. Bábätko sa vie rýchlo prehriať. Ak by jej bola zima, vrtila by sa Ti. Odsleduj zátylok.
@nikikikus24 tak to stačí body, naozaj. Bábätko sa vie rýchlo prehriať. Ak by jej bola zima, vrtila by sa Ti. Odsleduj zátylok.
@michaela329 a okno myslis ze mam nechat otvorene?
@michaela329 Tog 1.5
@nikikikus24 keď ti je zima však treba zatvoriť okno
@michaela329 Tog 1.5
@nikikikus24 V perinke zima nebude, okno kľudne nechaj otvorené
@michaela329 a okno myslis ze mam nechat otvorene?
@nikikikus24 pokojne nechajte otvorené, však máte v izbe 27 🙂 Ja som po prechode na vak išla podľa Togov.
Ju prehrievas. Ja som mala novorodenca pocas jula/augusta v bodycku bez rukavov a to sme schladzovali airkom na tych 26-25st. Prikryvala som akurat tak tenkou plachtou, samozrejme dieta nebolo priamo tam kde fukalo airko. Perinku som v takom teple absolutne nepouzivala. A ked bolo tak teplo ako pises tak dieta bolo vela krat len v plienke. Tak male dieta nereguluje este svoju telesnu teplotu a tak ako moze prechladnut v chladnom prostredi, tak sa moze prehriat v teple a obidva extremy su pre dieta nebezpecne
Nas je tiez julovca, spaval v bodycku rovno pod otvorenym oknom od narodenia 🙂 maximalne zabaleny do plienky alebo takej ulitky z trickoviny kvoli Moorovmu reflexu. Za mna aj ten spaci vak netreba, ked mate dnu 27 stupnov. Perinku urcite nie. Ak si ty typ, ktoremu je v kuse zima (mam taku kamosku), tak dieta by som neprisposobovala sebe ale radsej parkrat skontrolovala zatylok.

Podľa mna je to až veľa