Je použitie klimatizácie bezpečné pre novorodenca?
Ahojte baby,máme 3tyzdnove babatko a od kedy sme prisli domov len riesim ako je oblecena pretoze tu mame strasne teplo ale uz mame klimu. Moze lezat aj v obyvacke kde je klima ked na nu priamo nefuka? mam nastavene tak ze fuka do stropu klima na najslabsie a 25C nastavenych lebo to sa tu nedalo fungovat aj na nej som videla ze je nervozna. A na noc mozem dat tak ze klima pojde non stop len bude vo svojej izbe? tam ide pomaly ten chladny vzduch z obyvacky. Nic ine len toto riesim kontrolujem zatylok a krcik bojim sa aby jej nebola zima alebo zase moc teplo a ci je dobra ta klima citam aj tak aj tak. V noci sme spavali s otvorenym dokoran okno spava len v body a tenkej muselinovej zavinovacke len potom zase mne je strasne zima lebo mam postel ja pod oknom a tak na tych 24C to vychladime
klima nevadi ak nemate vyslovene zimu alebo nefuka priamo na babatke, v porodnici ktoru mam vybranu su vsetky izby klimatizovane takze urcote to neskodi babatku.
ja mám 26-27 stupňov, kks 24 je strašne málo…
@biba_18 26-27 je vela, pre novorodenca je ideal 22 vyslovene ss treba vyhybat teplotam nad 25. Na nete o tom najdes nespocet clankov, ktore sa v tomto zhoduju.
ja mám 26-27 stupňov, kks 24 je strašne málo…
@biba_18 To mame aj my bez klimy aj viac aj 29C ale myslim ze v noci vychladim na 24 ked si otvorim okno ale neni nikde v prievane ani nic a vzdy ma ona svoju teplotu ok
@biba_18 26-27 je vela, pre novorodenca je ideal 22 vyslovene ss treba vyhybat teplotam nad 25. Na nete o tom najdes nespocet clankov, ktore sa v tomto zhoduju.
@anonym_bedd53 Ano ved prave preto sme tu klimu dali lebo vsade som o tom citala 18-20C je ideal veaj pre babo tak povedala aj pediatricka
18-20 v lete urcite nie. Je to idealna teplota v zime/na jesen. Ale ak mas vonku 33-35 a vyklimujes na 18 stupnov, tak budete chori vsetci. Teplotu nastav o 5 stupnov, max 7 nizsiu ako vonkajsia teplota.
18-20 v lete urcite nie. Je to idealna teplota v zime/na jesen. Ale ak mas vonku 33-35 a vyklimujes na 18 stupnov, tak budete chori vsetci. Teplotu nastav o 5 stupnov, max 7 nizsiu ako vonkajsia teplota.
@anonym_3398fe
Typicke Slovenske teorie ked je 41 tak daj minimalne na 35 na hlavu.
Ja som rodila jedno dieta v Australii a nechali ma tyzden v nemocnici lebo ako spravny Slovaci nemali sme klimu.
@anonym_bedd53 v zime. že nemáš prekurovať. ale nie že v lete budeš spať v ľadovni…
@biba_18 v 26-27 by som ani nezaspala ved to je strasne vela, celorocne mame 20°C to je ideal pre nas
@biba_18 To mame aj my bez klimy aj viac aj 29C ale myslim ze v noci vychladim na 24 ked si otvorim okno ale neni nikde v prievane ani nic a vzdy ma ona svoju teplotu ok
@nikikikus24 26 s klimou a 26 bez klímy je úplne iný pocitový konfort, klíma znižuje resp. optimalizuje vlhkosť…
@anonym_bedd53 Ano ved prave preto sme tu klimu dali lebo vsade som o tom citala 18-20C je ideal veaj pre babo tak povedala aj pediatricka
@nikikikus24 to je malo kks, na noc vypinaj dieta si nevie este regulovat teplotu
A dokoran okno? Wtf nikdy nenechavam dieta spat pri otvorenom okne dokoran
@anonym_3398fe
Typicke Slovenske teorie ked je 41 tak daj minimalne na 35 na hlavu.
Ja som rodila jedno dieta v Australii a nechali ma tyzden v nemocnici lebo ako spravny Slovaci nemali sme klimu.
@anonym_8ffece ja som tiez rodila v krajine, kde byvaju horucavy a klimu sme vtedy este nemali a bez problemov ma pustili domov. Dieta nezije len v byte a ak vyklimujes na 20 a vezmes ho von, kde je 37, je to pre neho horsi teplotny sok. A aj 25 stupnov s klimou je pocitovo uplne inych ako 25 bez klimy. Ja sama napriklad ten chlad citim uplne inak. Aj v praci mame napr. nastavenu klimu na 23 stupnov a musis tam sediet v svetriku, lebo ides zamrznut, pritom pri 23 bez klimy ti je teplo.
@anonym_8ffece ja som tiez rodila v krajine, kde byvaju horucavy a klimu sme vtedy este nemali a bez problemov ma pustili domov. Dieta nezije len v byte a ak vyklimujes na 20 a vezmes ho von, kde je 37, je to pre neho horsi teplotny sok. A aj 25 stupnov s klimou je pocitovo uplne inych ako 25 bez klimy. Ja sama napriklad ten chlad citim uplne inak. Aj v praci mame napr. nastavenu klimu na 23 stupnov a musis tam sediet v svetriku, lebo ides zamrznut, pritom pri 23 bez klimy ti je teplo.
@anonym_3398fe 23 na klime neznamena ze tolko je v miestnosti
@nikikikus24 My máme podobne 25 je všade celé leto a úplne v pohode. Nikomu nič neni
@anonym_3398fe prosím ťa máme klímu dva roky vždy je na 18 niekedy na 16 stupňoch a nikdy sme neboli chorý v lete. A to máme dve jednu dokonca v izbe kde spíme.

my sme ani klímu nemali a bolo v polovici júna obrovské teplo -prežili sme . Daj len pozor aby na malinké nefúkalo. Teplotu máš ok.