icon

Ako upokojiť dcéru pri uspávaní?

2. sep 2024

Trva to uz mesiac a pol ma 13 mesiacov mozno regresia ale tu uz mame za sebou kedy tri tyzdne nespavala
V noci . Ked ju idem uspavat cez den vieska place hadze sa uspavam
Ju kolisanim v zavinovacke. Trapime sa aj 40minut kym zaspi niekedy idem az von aby spala
Lebo mi drbne v hlave z toho. Nechapem preco to robi?! 😤😤😤uspavam ju o 3/5 az 4 hodiny ked ma prve z anky unavy napriek tomu musi protestovat vycerpava ma to stracame kopu casu nervov mate akusenosti?? V noci spe celu noc ipp bez mlieka..

rk123
2. sep 2024

inak nezaspi? a co bude mat zavinovacku do 18tich? ved raz sa jej musi zbavit, tak ked v nej vrieska tak najvyssi cas

viestta
2. sep 2024

Vsak ani v zavinovacke ti nechce zaspat. Asi by bol naozaj najvyssi cas ju uplne zrusit.

angeli121212
2. sep 2024

autorka moj syn ma 1 a pol roka a cez deň už nespí skoro vobec.. na čo ju pre pána uspávaš a ešte dva krát keď nechce... nerieš vyrovnaj sa s tým nezmeníš to iba čo dcére vyrobíš odpor.. a keby ti aj večer zaspala o šiestej no a čo

patka06
2. sep 2024

Co keby si skúsila ju ráno ešte trochu douspať, aby nevstala tak skoro. Potom pomaličky posúvať na 1 spánok cez obed.

autor
2. sep 2024

@rk123 viem ze raz sa jej musim zbavit

autor
2. sep 2024

@angeli121212 no ved zaspl
A vnoci vstavala na stokrat a dodrbala si nocny spajok ktory ma bez mlieka v kuse niekóko mediacov tak IBA to

angeli121212
2. sep 2024

tak ale ked vravis že je o 10tej ko a nezaspí ti tak čo urobíš? skúsila si ju nechať alebo nasilu uspávaś alebo čo.. ja viem že je to na prd čo myslíš každá si tým prejdeme tie prechody sú náročné ale uspávať aj keď vrieska je evidentne zlý nápad..

autor
2. sep 2024

@angeli121212 ano viem ze zly
No zaspi aspon kedy tedy ak som sla do izby snou nezaspala bdela 7 hodin takze asi budem musiet vydrzat a naucit ju nasilu zas bez zavinovacky

autor
2. sep 2024

@patka06 dakujem za napad skusim

autor
2. sep 2024

@angeli121212 ona zaspi ale po xy case a pritom je unavena vidim na nej

angeli121212
2. sep 2024

no skús ju pár krát aj nechať a skušať ju skor zrelaxovat kludná hra a tak ja viem že je to na prd my s mužom už mesiac dva rieśime ako prejsť na nula spánkov ked malý vydržal najskro 8 hodin hore potom 9 a nijak to nevychadzalo.. mali sme obdobia že Šiel spať o desiatej ja viem źe je to na prd ale nasilu to nemá zmysel

angeli121212
2. sep 2024

TAk ju skus po hodine napr znovu uspavat, vieš skusiš zaćne kričať nevadi povieš jej to je v poriadku skusime neskor a takto

autor
2. sep 2024

@angeli121212 tak skusim dakujem zavrady ja ked som pisala lepsi spanok babätiek mi ta baba odpisala ze je to regresia a mam
Otocit spanky ale taka regresia dva mesiace takmer

angeli121212
2. sep 2024

Vieš čo ja ani neviem či mal náš drobec niekedy regresiu proste vždy keď nechcel spať alebo bol so spánkom nejaký problém som skúšala čo zaberie a ak nezaspal tak som neriešila skúsila zas neskôr a musím povedať že u nás cesta menšieho odporu naozaj zaberala..

liliana8
2. sep 2024

Moj bol presne taky isty...nenut ju, iba sme sa vytrapili, ja aj on. Niektore deti maju ovela nizsiu spankovu potrebu oproti inym detom. On aj bol trochu unaveny - zival, suchal si oci, ale vycucol mlieko za 5-10 minut a "oddychol si" a bol pripraveny znova behat. Porazalo ma z toho, nechapala som to. Bud posun casy uspavania (najprv o pol hodinu, ak nepomoze o hodinu) a ak uz nemas, kde posuvat, prejdi na 1 spanok (je to skoro oproti priemeru, ale su aj take deti). Prve 2-3 tyzdne budu narocne, este obcas vyjde 1 spanok, obcas 2, ale potom si telo zvykne a ukladaj potom vecer skor spat. A namiesto 2 spankov zarad v strede doobedia a poobedia kludovy rezim aspon 15-30 minut kludne aj hodinu pri knizkach, v bazeniku. Proste nieco, kde bude mat klud a nebude behat a dobije baterky + k tomu ten 1 obedny spanok.

lucik194
2. sep 2024

fuha, zrus zavinovacku, 13m dieta ju nepotrebuje.
v druhom rade, zrusila by som druhy spanok, ocividne ho nepotrebuje.
dieta, ktore nezaspí do 30 min nie je unavene.....
podla mna nema dobry rezim. vyskúšaj jeden spanok, ono sa to poposuva

autor
2. sep 2024

@liliana8 ano uz sa snazim mavnut rukou aj ked sa len vala a odieea hlavu kade tade ma ide porazit

autor
2. sep 2024

@angeli121212 ano viem lebo ja skoncim na osychiatrii aona zblaznk aj enchapem ako niekto moze dieta zakolisat polozit a spi nechapem

nana8989
2. sep 2024

Za mňa je ten režim už pre menšie deti. Myslím si podľa opisu, ze toľko spánku nepotrebuje a ty ho od nej vyžaduješ a je z toho nervózna. Začala by som jej postupne posúvat režim aj za cenu pár katastrofálnych dní.. Ideal dat ju spávať 1x na obed od tej 12-12:30.. Moja je tiež niekedy vtedy už unavená a nechce obedovať, tak kašlem na to a naje sa keď vstane, nie je to žiadna tragédia podľa mňa.. A hlavne zruš zavinovačku, ved ona je už veľká a hlavne v tomto teple to pre ňu musí byť utrpenie.. Ani ja by som tak nechcela spať 😂

patka06
2. sep 2024

Napr, ja som položila, pustila kolotoč nad postieľkou, CCa do roka som ľahla vedľa a držala za ruku. Neskôr uložila išla preč z izby. do 5 - 10 min. spala.
Mala vybudovaný reflex - postieľka = spánok
Od narodenia som na spánok ukladala do postieľky, inak v nej nebola vôbec

angeli121212
2. sep 2024

Tak ono ak vystihneš dobrý čas to dieťa ti naozaj zaspí do 5 minút ale musí byť veľmi unavené a naozaj chcieť spať náš tiež posledne dve hodky večer sa len tak prevaľuje ale nezaspí tak nenútim na čo, seba aj jeho tým len trápim

autor
2. sep 2024

@nana8989 ano viem idela no ona ked vstava o 6 my do 12 obedu bdiet nevydrzi

autor
2. sep 2024

@patka06 toto
Nanu zaberalo ked bola malicka teraz je nervna ked ju hladkam atd alebo ked nieco hra daka hudba otaca s aza zvukom atd

autor
2. sep 2024

@angeli121212 to mas pravdu tak zajtra otocim soanky a ulozim az ked prisam verz bude na podlahe driemat

angeli121212
2. sep 2024

Ja viem človeku je to aj ľúto a nevie čo je to ok ale čo s tymi detmi a zas aj oni sa musia nauciť že keď su unavene zaspia keď bude veľmi unavená a este nezaspí skús aj tu pokojnú činnosť mojkanie a nejak si udobriť akoby spálňu vieš že ju tam aj odvedieš a ukážeš jej že tam sa nič nedeje a že ked bude unavená pojde si tam oddýchnuť proste ozaj skús si odsledovať malej reakcie a najsť čo by vyhovovalo tebe aj jej neboj dobre bude par noci možno ťažšich ale ono sa to utrasie

lalala94
2. sep 2024

Hm, no ja zase nesúhlasím s tým, že 13 mesačnej stačí jeden spánok obzvlášť ak vstáva o 6:00 ráno. Veď to bude brutálne unavená. Ona reve, lebo je unavená a má blbý spôsob zaspávania.

autor
2. sep 2024

@angeli121212 ❤️❤️❤️❤️

autor
2. sep 2024

@lalala94 no to si myslim aj ja ze pokym vstava rano o 6 mozem o jednom spanku snivat jedine spanky otocit a vraj ked bude dlhsie poobede spat aj ranne beuifky
Budu neskor tak zajtra zacnem

zltalienka
2. sep 2024

A nemôže spať v kočíku keď jej to tam vyhovuje? Ja som uspávala aj v kočíku na chodbe v byte, hlavne že bolo v kočíku.

autor
2. sep 2024

@zltalienka ano ono moze no nie vzdy mito vyhovuje ked napr prsi len vonku v kociku zaspi v interieri nie