icon

Ako upokojiť dcéru pri uspávaní?

2. sep 2024

Trva to uz mesiac a pol ma 13 mesiacov mozno regresia ale tu uz mame za sebou kedy tri tyzdne nespavala
V noci . Ked ju idem uspavat cez den vieska place hadze sa uspavam
Ju kolisanim v zavinovacke. Trapime sa aj 40minut kym zaspi niekedy idem az von aby spala
Lebo mi drbne v hlave z toho. Nechapem preco to robi?! 😤😤😤uspavam ju o 3/5 az 4 hodiny ked ma prve z anky unavy napriek tomu musi protestovat vycerpava ma to stracame kopu casu nervov mate akusenosti?? V noci spe celu noc ipp bez mlieka..

tamtumdo
2. sep 2024

Mne už v tomto veku detí prechádzali na jeden spánok...večer zaspavali o20- 21....mala som nespacov...ani si neviem predstaviť toľko veľa aby mi spali..podľa mňa prechádza už na jeden spánok keď takto plače...keď spí poobede do pol 4...tak to je skoro o 8 zaspať....toto by moji nedali...Keď spali 2 spánky okolo roka....podarilo sa mi ich uspať okolo 22 najskôr....preto som radšej ráno natiahla....a išli spať okolo obeda na jeden spánok....a bola som šťastná že večer 21 je ticho...

lucia13022023
2. sep 2024

Veľké chyby máš v režime.
1. Zruš zavinovacku
2. Prvý spánok max 30 min. Ulož ju na prvý spánok po 3h od ranného zobudenia.
3. Na druhý spánok ju daj po 3,5h bdenia.
4. Posledné bdele okno nech ma 4 - 4,5h. Podľa toho ju bud z druhého spánku.

alienkami
2. sep 2024

Skús ju neuspávať nasilu - keď vidíš, že je unavená, vezmi knihu a choďte si ľahnúť. Prečítaj jej krátky príbeh, trošku si spolu poležte, pomojkajte sa a oddýchnite si. Nemusí spať. A poobede zase. Ak ti aj nezaspí predpoludním, poobede určite zalomí. Hlavne netlač na pílu lebo zjavne to v nej vyvoláva averziu a vzdor.
A ešte jedna vec - už ju nezavinuj. Zavinovačka je pre malé deti, ktoré majú Morov reflex.

blaazi
2. sep 2024

U nas to bolo tiez, bola som.neoblomna, uspavala som ju na rukach pevnym objatim (zabalila som si ju do paplonu 🙈), pretoze evidentne bola velmi.unavena, ale vsetko robila preto, aby nezaspala. Bola ako diva. Bolo to obdobie, ktore trvalo par tyzdnov, preslo, skoncilo, teraz si lahneme vedla seba a spi, niekedy aj tri hodiny. Podla mna to je regresia/kriza/skuska tvojich hranic a treba len vydrzat. Este dolezita info uz mala len 1 spanok od 10 m.

autor
2. sep 2024

@lucia13022023 vsetko viem dodrzat ale sat ju soat z celej prespateh noci po 3ch hodinach to nedam🥹😤

autor
2. sep 2024

@blaazi no presne nasa jw taka ako besna jak diva hra sa mi s nausnicami dobre mi zanmienko nevyskriabe ked ju uspavam ked k nej lahnem to iste preberie sa este viac skace pomne

blaazi
2. sep 2024

Ah poznam...ked sa uz inak nedalo aspon naschval kopala nohou, aby nezaspala _ ta unava na nej bola uplne zjavna. Rehotala sa, tahala ma, vydavala zvuky _ mlaskala, funela a ine 🙏 som sa bala zakazdym, co zas bude...ale ten pohlad na nu, ked zaspala konecne, aj jej sa ulavilo aj mne ... chvalabohu, ze to je uz za nami.

lucia13022023
2. sep 2024

Ona môže plakať z toho ze je preunavena. Rob ako chceš.

autor
2. sep 2024

@blaazi presne tak ako by som onas citala vreskot rev unava oci az fialove od unavy ty kokos a vsetko preto robi hra sa aj somavojimi copikmi atd aby nezaspala ja len nechapem preco to niektore dwti robiamine nie nechapem. Presne aj ja kazdy den s gucou v nruchu dumem co
Dnes bude co zas o nabstevach ani nevravim ako trpnem

autor
2. sep 2024

@lucia13022023 ano chapem no ona po trich hodinach zrana nezaspi ani v kociku vonku nieto v izbe ma peoblem ist spat po 3,5hodinach s hra ako keby nic

angeli121212
2. sep 2024

Autorka ale to aj moj takto diví keď nechce spať ja ho proste necham je unavený ale keď nechce nebude nevadí

autor
2. sep 2024

@angeli121212 tak aspon. Niesom sama

zltalienka
2. sep 2024

Tak už len vydržať. Prechádza z 2 denných spánkov na 1. Chvíľu to potrvá, kým sa to ustáli. Ja by som ňou nebojovala, ak vie spať v kočíku vonku, tak by som šla vonku. Však zatiaľ je pekne. Možno kým sa pokazí počasie, tak sa jej spánok opäť zmení.

nadush
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2024

@nadush noc o hra sa s hrackami kocky pozera knihu loptu gula a vela chodi kolo nabytku ved nasilu ju dat soat po troch hodinach po celej roeśatej noci u nej neexistuje .Ona vstava od narodenia o 6-6:30 od mne este sa v zivote nezobudila o 7. A bez ohladu na vecierku. Ideme von ona v kociku sucha ocka ako nahle prideme domov sa preberie ano zaspala by ale to by som musele byt vobku dalsiu hodinu. Na to nemam kapacitu byt dve hodiny vonku. Ano viem bueco musime zmenit a v orvom rade zrejme otocit spanky aby zacala vstavat neskor vraj ked poobedie bude dlhsie spat tak by mala
Po 4 hodinach ist spat a skore ranne budick aa zrusia vraj. Tak tonurobim ako prve. Ano kazde dieta jenine posl mna to moje ani pri jednom soanku spat tri hodiny nebude uz ju poznam a vidim na nej ze nieje dieta ktore spi a zspi hociako a hocikde. Znamej mala spi jeden soanik tri hodiny denne zapsi hockde v aute u cudzich ludi n gauci nasa
By toto nedala

nadush
Autor odpoveď zmazal
nadush
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2024

@nadush viem o com hovoris mala nespala vnutri od 2,5 mesiaca do 5 mesiacov iba vonku v pohybe ani rock it nepomahal ani balkon mrzla
Som vonku bola chora mala zapal
Mechura nespocetne krat. Takze mne to uz idw hore krkom a viac to uz robit nebudem iba v nutnom pripade.A aj toje dovod preco nemozem a nebudem vonku dlhsie nez hodinu lebo mi treba ist na wc mam mechur rozbity takze tak
Mechur totalne rozbity a beham na wc

autor
2. sep 2024

Takze si myslim ze som ubrala z komflrtu dost a kazdy naokolo mi vravel zenoni by to nerobili jednoducho by decko vrieskali dokym by sa doma neunavilo.

zltalienka
2. sep 2024

Takže dcérka vstáva o 6:00-6:30. Ty ju vezmeš von okolo (9:00??) a ona je cca po hodine (o 10:00) unavená a Ty s ňou ideš dnu dať ju spať. Dobre som to zrekapitulovala?
Ak áno, tak za mňa:
1. nešla by som do prvého spánku s ňou von. Mohla by dlhšie vydržať a prejsť na 1 spánok.
2. Ak treba ísť von pred prvým spánkom, tak skôr ako po 3 hodinách od zobudenia. Tak aby ste boli o tej deviatej už doma. Nech jej príde únava keď ste už dnu...a nie vonku v kočíku.

nadush
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2024

@zltalienka von chodime od o:9:00. Zvecsa je hore o 6.prideme o 9 to je uz hore tri hodiny . Takmona doma otije hra sa s hrackami a o 9:30 skusam uspavat vreskot aj ked je unavena tak skusam o 10 a hockedy zaspi o 10-10:20.

autor
2. sep 2024

@nadush uz si poradila orocim soanky a skusim iny sposob ale s tym kocikom vinku som si vytrpela takze uz to tiez nebudem robit za kazdu cenu

autor
2. sep 2024

@zltalienka a preco jenzle ked sa unavi v kociku??

autor
2. sep 2024

Nedopisala som o 9
Chodime von

autor
2. sep 2024

O 8 pane boze s tym pisanim🤣

zltalienka
2. sep 2024

Tak s ňou vôbec nechoď von ráno....a keď áno, tak až na spanie. Načo skôr?

zltalienka
3. sep 2024

Autorka: "a preco jenzle ked sa unavi v kociku??" Nie je to zlé, keď sa unaví v kočíku, ale v Tvojom prípade ak nechceš uspávať v kočíku, tak nepotrebuješ aby sa dieťa dostalo do stavu únavy v kočíku... lebo príchodom domov jej ten stav únavy prerušíš (sama píšeš, že príchodom domov ožije) a potom už je malá príliš unavená a nevie zaspať.
"von chodime od o:9:00. Zvecsa je hore o 6.prideme o 9 to je uz hore tri hodiny . Takmona doma otije hra sa s hrackami a o 9:30 skusam uspavat vreskot aj ked je unavena tak skusam o 10 a hockedy zaspi o 10-10:20."
Najprv si písala, že je skoro ju ukladať spať po 3 hodinách ale tuná píšeš, že keď prídete domov z vonku o 9:00, že už "ožije" teda už bola unavená. Z toho mi príde že na Tvoju dcérku je ešte skoro na 1 spánok. Nechaj jej zatiaľ 2, ale nechoď s ňou von ráno. Radšej sa s ňou pohraj dnu a o 9:00-9:30 (podľa známok únavy) šup do kočíka a nech si vonku pospí. Snáď hodinu Tvoj mechúr vydrží. Alebo ju skús uspať doma v posteli. Ak máš pocit, že potrebuje byť zavinutá, použi úplne najtenšiu látku akú nájdeš (plienka, posteľná plachta). Moje to nezniesli, byť zavinuté.

autor
3. sep 2024

@zltalienka Ano aj ja si myslim ze je na nu jeden spanik skoro. Ano chapem nie kazde seti to maju radi ale ona ma rada byt zavinuta len viem zeto raz musim zrusit. Dnes teda otacam spanky ranny ju budem budit po pol hodine. Inac ano ked uz vystraja velmi idem ju uspat domkocika hodinu vydrzim vonku ale ide o to, ze jed sa budem stale spoliehat na kocik tak sa tiez spat n posteli nenauci

earlgrey
3. sep 2024

Prečo nemáš kapacitu byť s dieťaťom von 2 hodiny? Nechápem. Skús ostať dlhšie von, niekoľko dní, nech sa dieťa vyspí, ak zaspí v kočíku, tak ten prvý spánok, verím, že von tú pol hodinu až hodinu kočíkovať vydržíš. Čo ti doma újde? Chápem, že si chceš oddýchnuť aj ty, ale si dospelý človek, tak sa trocha premôž a ostaň dlhšie von, možno to pomôže k zmene režímu a po niekoľkých dnôch skús uspávať doma. Ja ako matka by som skúsila úplne všetko pre to, aby som k tej zmene prispela. Veď kto iný to dokáže ak nie rodič? Dieťa samo si režím nezmení, len s tvojou pomocou. Ja som trávila skoro všetok čas von, dokonca som aj jedlo brala von, moja milovala čerstvý vzduch. Keď zaspala von, tak som sa prechádzala alebo si sadla niekde do tieňa na lavičku a čitala si pokiaľ sa malá vyspala.