icon

Ako uspať dieťa, ktoré spí len v nosiči?

Včera o 13:36

Ahojte, prosim Vas 🙏🏻 mal niejto dieta ktore cez den spalo len a vyhradne v nosici? mam 2,5 mesacne chlapciatko a jednoducho uz dalej nevladzem, nezaspi pocas dna nijak inak… snazime sa aj s rodinou vymyslat iny sposob lebo je to obmedzujuce, moje male v nom zaspi iba ked sa pohupujem na lopte, nemozem s nim chodit a upratovat a pod. po krmeni si chvilku gaga, a poton cca po pol hodine sa ho snazim uspat, skusala som ulitku, zabrala 2x, a dost, skusala som ho nechat v postielke - 0 bodov, skusala som ruky, zaspi ale po
polozeni do postielky okamzite alebo do 10 minut je prebudeny, ja uz naozaj neviem co mam robit, toto iste robi aj mojej mamine, takto predsa nemozem fungovat ani j ani male, aby cez den spal dokopy 2 hodiny, aby som len riesila cely den dookola uspavanie a plac, ja ked si vecer liham (aspon v noci popsimdohromady 5-6 hodiny niekedy (nie vkuse) tak uz rozmyslam co zas zajtra bude, kolko hodin budem len uspavat aby zaspal, fyzicky aj psychicky je mi z
toho uz zle, rodina sa chyta za hlavu ze nechapu ako nemoze take male dieta zaspat… prosim povedzte niekto kto take dieta mal ze sa to zlepsilo 🙏🏻

autor
Včera o 13:42

@anonym_autor este dodam ze v kociari nespi, reve aj tam

katkaseiner
Včera o 13:43

mne syn aj dcera spali v kociku a jedine vonku pocas prechadzky... syn potom tiez v nosici. Nebude to o tom, ze potrebuje pohyb a hluk? Len uvazujem, lebo u nas tiez uspat dieta a polozit do postielky - to bol masaker... okamzite sa zobudilo. Ale teda vonku v kociku a v hluku bez problemov. Ked napadol strasny sneh ze ani po branku som sa nedostala (nosic som vtedy nemala) som normalne bola v panike ze ako bude moja dcera spat... 3 hodiny od vchodu po branku by som sa zrejme zblaznila za 15 minut.

Uf, uz pises ze v kociku reve.. skus uspat v nosici a vtedy hned prelozit do kocika a ist na prechadzku... aspon si oddychnu krize, hoci ty asi nie..

anonym_f5f220
Včera o 14:05

Moje obe deti zaspávali v nosiči. Potom presne po 15min (ani skôr ani neskôr) som ich prekladala do kočíka, kde spali ďalej. Doma bordel, jedla som väčšinou von - buď som si niečo zabalila z domu alebo šla do reštaurácie s terasou. Neriešila som, úplne som sa poddala dieťaťu a jeho manierom, šlo to jednoduchšie, keď som mentálne nebojovala, zrazu to všetko prešlo ani neviem ako. Kamoska tak uspávala von syna v nosiči a potom ďalšie 2h sa prechádzala popred bytovku a čítala knihu.

anonym_b9c8ba
Včera o 14:15

Môj mladší do 14m spal cez deň iba pri kojení alebo v nosiči, nemohla som sa od neho vôbec pohnúť. Čiže som počas jeho spánku neurobila vôbec nič. Potom už potiahol obedny spánok niekedy aj hodinu sám na posteli, ale nie vždy. A to som mala staršie dieťa a žiadnu pomoc rodiny.
Starší tiež spával často v nosiči, ale zvládol aj preloženie do postieľky a nezobudil sa. Veľa som sa vtedy prechádzala, bolo to pekné obdobie. Pusti si hudbu alebo audioknihu. Časom to prejde.

anonym_779f48
Včera o 14:20

@anonym_autor zrušiť nosič, naučí sa spat aj inde.

martinka13
Včera o 14:30

Ale zaspí.... Len Ty musíš vydržať.

anonym_549831
Včera o 14:37

Len trpezlivosť a zaspí.
Moja partnerka tiež prepadla tomu "boomu" že len nosiť a nosiť, lebo že dieťa je na to naučené od začiatku v bruchu. A potom aj podobne dopadla, trhala si vlasy čo malý nie a nie do kočíka alebo do postieľky, Vždy iba na nej. A ak sme šli niekam von, tak nonstop len na rukách, žiaden kočík ani vidieť.

Je to dieťa, myslíš že z pohodlia ľahko prejde na (ne)pohodlie?

ariannazara
Včera o 16:57

Pust mu na telefone zvuk vysavaca, moj pri tom zaspi do 5 minut hocikde 😄

anonym_b2668f
Včera o 18:21

@anonym_autor
Aj môj starší bol taký.
Ja som ho proste nosila. Uprednostnila som jeho pohodlie, neviem si predstaviť, že by som ho nechala hodinu plakať v kočíku alebo postieľke. A to teda by bol schopný preplakať aj dlhšie.
Ale u mňa bol na prvom mieste on.

anonym_779f48
Včera o 19:11

@anonym_autor ja ti ešte poradim ďalšou blbosť. Začni s nim skákať na fitlopte. To ti isto pomôže 🤦‍♀️
Ja nechápem, že niektoré silou mocou musíte vymýšľať tieto novodobé somariny, ktoré vidíte na sieťach.

anonym_779f48
Včera o 19:11
@anonym_b9c8ba

Môj mladší do 14m spal cez deň iba pri kojení alebo v nosiči, nemohla som sa od neho vôbec pohnúť. Čiže som počas jeho spánku neurobila vôbec nič. Potom už potiahol obedny spánok niekedy aj hodinu sám na posteli, ale nie vždy. A to som mala staršie dieťa a žiadnu pomoc rodiny.
Starší tiež spával často v nosiči, ale zvládol aj preloženie do postieľky a nezobudil sa. Veľa som sa vtedy prechádzala, bolo to pekné obdobie. Pusti si hudbu alebo audioknihu. Časom to prejde.

@anonym_b9c8ba ako si si.ho naučila, tak ti spával.

anonym_779f48
Včera o 19:13
@anonym_b2668f

@anonym_autor
Aj môj starší bol taký.
Ja som ho proste nosila. Uprednostnila som jeho pohodlie, neviem si predstaviť, že by som ho nechala hodinu plakať v kočíku alebo postieľke. A to teda by bol schopný preplakať aj dlhšie.
Ale u mňa bol na prvom mieste on.

@anonym_b2668f ty si uprednostnila svoje pohodlie, nie jeho. Od mala boli obe moje deti v postieľke a cuduj dá svete, nevychádzalo ani jedno. Čím to asi bolo? Jak, asi tým ich nepohodlim.

anonym_b2668f
Dnes o 06:09
@anonym_779f48

@anonym_b2668f ty si uprednostnila svoje pohodlie, nie jeho. Od mala boli obe moje deti v postieľke a cuduj dá svete, nevychádzalo ani jedno. Čím to asi bolo? Jak, asi tým ich nepohodlim.

@anonym_779f48
Možno máš pravdu, ja som si užívala blízkosť svojho dieťaťa, nie som zástanca studeného odchovu. Proste bol starší syn kontaktnejší a ja som to rešpektovala. Druhý syn miloval postieľku od prvého dňa, tak spával tam.
Takže všetci spokojní a o to asi ide.

maminkadeticiek
Dnes o 06:19
@anonym_b2668f

@anonym_779f48
Možno máš pravdu, ja som si užívala blízkosť svojho dieťaťa, nie som zástanca studeného odchovu. Proste bol starší syn kontaktnejší a ja som to rešpektovala. Druhý syn miloval postieľku od prvého dňa, tak spával tam.
Takže všetci spokojní a o to asi ide.

@anonym_b2668f Dat spat dieta do postielky rovna sa studeny odchov? To snad ani nemozes mysliet vazne napisat taku blbost.

maminkadeticiek
Dnes o 06:24

Asi by som si k dietatu na prechodne obdobie a obdobie oducania lahla,aby ma citilo a lezala by som vedla neho ci zaspi.Ak by nezaspalo ok nech nespi.Ale nedrncala by som ho uz v nosici.Ak chce byt hore nech je.Inak vzdy mi to prislo trosku postavene na hlavu ako sa matka snazi za kazdu cenu uspat dieta,preto, ze "ma spat" a dieta nechce spat ale musi spat lebo "by malo spat".Pritom neraz je to len mama kto tak zufalo od unavy alebo potreby porobit si doma potrebuje aby dieta konecne spalo a k akym prostriedkom sa uchyluje aby zaspalo.Ja viem aky je spanok pre dieta jeho zdravie,vyvoj aj naladu a pokoj dolezity.Ale ak nechce spat nech nespi.Ked bude potrebovat spat tak zaspi.

dixitka
Dnes o 06:29

Neporadím, ale momentálne mám to isté s mojou 7-týždňovou, takže nie si v tom sama 🥲 teda ona ešte aspoň na prsníku vie podriemať, ale do hlbokého spánku neprejde, čiže nemôžem odísť od nej, no aspoň tak si trochu oddýchnem. Inak aj 5 h denne nosič 🥲 a večer katastrofa, včera napr. zaspala až o 23:45 (keďže v noci ju fakt nemienim nosiť v nosiči). Aj syn mal denné spánky o ničom, ale aspoň večer o ôsmej zaľahol a spal na jeden záťah aj 7-8 h, ale táto moja deva je iná expertka… no riešenie to podľa mňa nemá, raz to prejde…

dixitka
Dnes o 06:39

Inak vy, čo tu píšete, že zaspí, keď bude potrebovať, ste asi ešte nevideli vrieskať bábätko v totálnom amoku z preúnavy, no zaspať nevie aj tak. Nie, nie je studený odchov dať ho spať do postieľky. Studený odchov by bol nechať ho tam jačať do vyčerpania, len aby som ho nemusela dať do nosiča, kde sa ihneď upokojí 🙄

titla
Dnes o 07:06
@dixitka

Inak vy, čo tu píšete, že zaspí, keď bude potrebovať, ste asi ešte nevideli vrieskať bábätko v totálnom amoku z preúnavy, no zaspať nevie aj tak. Nie, nie je studený odchov dať ho spať do postieľky. Studený odchov by bol nechať ho tam jačať do vyčerpania, len aby som ho nemusela dať do nosiča, kde sa ihneď upokojí 🙄

@dixitka uplne suhlasim. Napisat, ze tak si si ho naucila, to mozu len zeny co si nezazili preunavene, prestimulovane dieta. To sa aj na hlavu postavis, aby si to dieta utisila a pomohla mu zaspat. Kto nezazil nepochopi
Moje dieta tiez prveho pol roka spalo bud na mne (ja v polosede na gauci a syn zaspal pri kojeni a ostal mi spat na hrudi) alebo v iducom kociku. Prelozit, ani zastat s kocikom nehrozilo, do minuty bol hore. Kojeny bol na poziadanie, takze v noci, ak som spala 5 hodin prerusovaneho spanku, tak vyhra. Nastastie som mala len jeho, byvali sme v malom trojizbovom byte, cize domacnost som dala ako tak doporiadku popri nom, ked bdel. Potom prislo obdobie, ze bojkotoval kocik, to nebol plac, to bol amok. Tak sme presli na nosic...
U nas sa to upravilo, ked presiel na 2 spanky. Casom zacal cez den spinkal v postielke (prirazenej k manzelskej posteli, bocnica dole). Ono ten spanok a spankove ritualy sa budu este menit, aj potreby dietata. Treba skusat, ci dnes nezaspi napr. v tom kociku, ale pri tebe v postielke. A ked pokus zlyha, tak vytiahnes nosic, aby vobec spal.
A kasli na komentare, ze to je tvoja chyba. Nie je. Mas take dieta, a robis to najlepsie co vies, aby bolo spokojne a v poriadku

anonym_b2668f
Dnes o 07:22
@maminkadeticiek

@anonym_b2668f Dat spat dieta do postielky rovna sa studeny odchov? To snad ani nemozes mysliet vazne napisat taku blbost.

@maminkadeticiek
Nie, studený odchov rovná sa nechať dieťa v postieľke, keď tam nie je schopné zaspať a kričí do vysilenia.

alenkatt
Dnes o 07:40

@anonym_autor ja som takto fungovala skoro 4 mesiace, avšak zaspal v nosiči celkom dobre a mohla som robiť, ísť pre dcéru do škôlky atď a potom postupne na 1 spánok som skúšala uspať v kočíku ale na balkóne jak mile sa kočík hýbe nespí taký paradox. Keď sa nevedel uložiť,zväčša som pustila vysávač a pobehala byt a spal, dudel nechcel až po Tom 4.mesiaci. A aktuálne má 11 mesiacov a aj teraz uspavam nosičom a vyklopím do postieľky. Jedine večer ho viem uspať tým že nakojím a dám do postieľky a čakám kým odpadne ( najmenej 100x ho musím zo sedu alebo stoja dať ľahnúť) 😅