Ako uspať dieťa počas letu? Skúsenosti s Kinedrylom
Ahojte, potrebujem poradiť. Onedlho letíme 6hod.
A syn 2,5 roka. Nie je veľký spáč... no bola by som rada keby aspoň chvíľku v lietadle pospi.
Co odporúčate?
Viem ze Kinedryl sa odporúča na cesty a ze aj uspava. Aké s tým máte skúsenosti?
potrebujes poradit, tak ti poradim rozhodne dieta nedopovat nicim na spanok 🤦 aspon si pozri na nete na akom principe ten liek funguje a na co je urceny, ak nemate problem s grckami, tak to donho necpi radsej
Citam kazdy pribalovy letak, obchadzam lieky ako sa len da a niektore si nadopuju 2,5 rocne decka liekami na spanie, lebo maju pred sebou 6 hodinovy let??? Wow. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ak bude unavený, zaspí, ak nie, zabavis ho. V tomto prípade radšej tablet ako tabletku
my mame za sebou 10 hodinove lety s dvojickami a nedavala som nikdy kinedryl kvoli spanku..sama uvidis ako maly zaspi..ja si pamatam nase cesty ked som dvojickam uvolnila moje miesto v lietadle aby spali..a ja som sa prechadzala aby mi to uslo..neboj to zvladnete aj bez tabletky
Bud kinedryl alebo dithiaden.
@mamamasama to by si kukala 👀 čím deti dopujú rodičia a ani cestovať nemusia. Ja som už počula pár krát vyjadrenie matiek, že dávajú deťom (len tak, z plezíru, nie na odporúčanie lekára) Fenistil kvapky, aby boli utlmené, kľudnejšie a dlhšie spali, alebo štvrťku tablety antihistaminika 🤦♀️🤦♀️🤦♀️) rozumej aby mali od detí pokoj a mohli pozerať v kľude TV nejaký primitívny seriál.
Alebo? Prestala kočka kojiť aby mohla chodiť do solária... Nuž, zvláštne to myšlienkové pochody... 🤔
@jamimo každej jednej co to robí s tým fenistilom by som dopriala moje dve staršie deti na pol dna po takých 2-3 dňoch užívania fenistilu, oni v živote z toho neboli utlmeny... Na nich zo ma opačný efekt... Sú akoby som ich práve z klietky vypustila a to isté ma suseda pri Kinedrile, oboch ma ako z divých vajec
myslim si, ze cela ta cesta, letisko, podnety,.. bude toho tolko, ze sa z toho celeho mozno unavi aj sam.
ale pripadne sa skus poradit radsej s pediatrickou nie?
Dajú sa kúpiť detské čajíky na pokojný spánok... Na naše deti to veľmi neucinkuje, ale manžel po nom zaspí aj počas dňa a spinka si ako malé bábätko 🙃
@mamusa123456789 no ja ti neviem... mne to také pripadá, keď sa tie ženy o tom rozprávali, že akože normálka 🤷♀️ Ja fakt tomuto svetu nerozumiem 😏
Hm... ale keď sa zamyslím, tak aj staré matere dávali deťom makový odvar...
Utlmovanie som nikdy neriešila, ale vždy sa snažím, aby bol k dispozícii dostatok pestrej stravy a pochúťok, rôzne hračky a iné "pomôcky" na skrátenie dlhej chvíle. A určite by som zobrala nejaký jednoduchý športový kočík, ktorého mi nebude po manipulácii letiskovým personálom ľúto. Veľmi som ocenila, keď malo dieťa svoje sedenie v letiskových halách (čakanie pred boardingom a potom na batožinu). A ja som tam mala naloženú príručnú batožinu a voľné ruky na zábavu a starostlivosť.
Tak je to iba na tebe. Napad ale riadne blby. Tak snad vies na 6 hodin zabavit vlastne dieta.
Chces radu? Vyskusat s nim najprv nejaky maximalne hodinovy let a uvidis ako to bude znasat, ci vobec. Nie supnut ho do lietadla rovno na 6 hodin a trapit jeho a spolucestujuich este 100x viacej. Ak teda uz teraz stresujes, ze neobsedi.
Su ludia, kt proste lietat nezvladaju. Co ak aj on je jednym z nich? Co spravis, ak dostane napriklad panicky atak, ako aj dospely clovek alebo nieco podobne? Nechas ho vrieskat 6 hodin alebo lapat po dychu?
To sa tu zase zisiel dramaticky kruzok pre jednu tabletku za rok. Autorka, normalne mu daj, ty si dieta poznas. Ak ma byt vystresovane, tak radsej tu 1/4 tabletky kinedrylu. Hlavne, ze polovica lietadla bude chlastat aby im to zbehlo rychlejsie. Uzi si dovolenku 😉
6 hodín nie je až tak.dlho. Hodina ubehne pri vzlietavani a pristávaní. Ďalšia pri podávaní jedla. To spravia zo 2 rozprávky na notebooku, omalovanka, pexeso. Ja osobne by som lieky nedávala, pokiaľ nie je nevoľnosť pri cestovaní. Samozrejme, Ty si dieťa poznáš najlepšie. Ak by moc vyvadzal, 1/4 kinedrylu mu určite neublíži a "oťapí" ho.
Kinedryl vypol aj nasho Speedyho. To bol klud 🙏😃
Ďakujem za odpovede normálnym mamičkám a za rady.
Cestujeme veľa, lietame veľa nezaspí v aute ani v lietadle, neunavi ho nič... talbel, knihy ine veci berieme to je jasne. Rozpravky ho nebavia celkovo ani tv takze to nam velmi nepomoze nikdy. Lenže mame nočný let a nechcem rušiť ostatných v lietadle, preto to hlavne riešim...
To ze ja dám dieťaťu raz za 2,5 roka kinedryl si myslím ze nie také strašné 😅
@jamimo akože pchať deti zbytočne liekmi, fakt nerozumiem... Ja sa snažím fenistilu oblúkom vyhnúť a dávam len na noc, keď sa dusia soplami nech im to toľko nezateka, ale aj to je na porazenie
Tak ho zabávaj cez deň, a nedovol aby zaspal a do 5 minút zaspí až ho nebudeš vedieť zobudiť.
@mamusa123456789 ak je to potrebné ok a vôbec to neodcudzujem. No ak "len preto" že mám živé dieťa a nemám na to náladu, tak to je fakt zbohom zdravy rozum 👀
Porad sa s dr.
@jamimo nie, vravím ze lietame, cestujeme často stále sa s ním prehráme... lenže večer je v lietadle tma ľudia poväčšine spia tak nechcem mať cely čas zapnuté svetlo a kresliť si a hrať hry celých 6h...
Budem rada ak by zaspal aspoň na hodinku, aj to je u nas výhra...

Ahoj ja riešim knižky,hry,stiahnite nejaké pesničky,videá do telefónu.tabletu,aj keď napr.bežne mu to nepušťate.da sa to vydržať ,to nie je zas tak dlhý let.