icon

Kinedryl pre menšie dieťa

lenusa3
16. aug 2023

Zdravím Vás.
Sme na dovolenke a bohužiaľ sme zabudli doma kinedryl čapíky pre skoro dvojročné dieťa.
Tu nevieme nič také zohnať a neviem či malej môžem dať aj kúsok z tabletky. Že by som ju rozdrvila. Len tam je napísané, že deti do dvoch rokov nemajú užívať tie tabletky. Tak neviem či jej na tú dlhú cestu môžem dať polovicu z tej tablety alebo nie. Máte niekto skúsenosť?
Ďakujem za odpovede.

janinah
•
16. aug 2023

štvrtinu tbl môžete dať a po uplynulom intervale /neviem teraz aký tam píšu/ zase štvrtinku

lenusa3
autor
•
16. aug 2023

Čiže tabletka jej neuškodí, áno? Lebo neviem aký je rozdiel medzi čapikom a tabletkou okrem toho, že jedna sa dáva do zadku a druhá do úst 😆

anavixy
•
16. aug 2023

Ak uz ma skoro dva roky tak neuskodi, ale 1/4, tak ako sa pise v pribalovom letaku (od 2r). Je jedno akou formou to bude podane, uskodit (potencialne) moze liecivo, nie forma podania.

nikha2809
•
16. aug 2023

Jeden čipok je pol tabletky.Ale ja by som sa aj tak toľko bála dať, daj jej štvrtku

lenusa3
autor
•
16. aug 2023

Ďakujem Vám.

adeladulova
•
17. aug 2023

@lenusa3 ahoj ja mam 4r a uplne staci štvrtka, nam vzdy do pol hodiny zaspi po nej, raz sa stalo ze ho "vyplo" na 3 hodiny. Takze bude ospala, nelakaj sa, je to normálne 😊

lenusa3
autor
•
17. aug 2023

@adeladulova ďakujem. 🙂 Lebo ona mi ešte nezvracala v aute a to chodím s ňou 100 km ďaleko veľakrát. Lenže teraz budeme cestovať dlhoo a neviem ako by to zvládla bez toho kinedrylu. Keď sme išli z domu tak som jej dala čipok no zabudli sme ich doma a ja mám pri sebe normálne tabletky ( lebo mne býva v aute zle) tak som nevedela či ich aj ona môže keď je taká malá. Lebo nechcem jej nejak ublížiť. Ale tak dám jej štvrtku tabletky ako tu viaceré spomínali.🙂🙂

masinka
•
17. aug 2023

Moja dcera zvykla aj pri 15 minutovej jazde autom vracat, doktorka mi kazala dat Kinedryl aj ked mala este len rok. U nej to vyvolalo paradoxnu reakciu, nebola ospala, ale uplne jak utrhnuta z retaze. Toto sa vraj obcas sa stava pri tych mladsich detoch, tak pozor na to.

lenusa3
autor
•
17. aug 2023

@masinka aha. To by bol aj dosť problém keďže potrebujem aby mi cestu v noci prespala...tak snáď nás to obijde nejak a nebude mať podobnú reakciu

zuzka2508
•
21. júl 2024

@masinka a v akom dávkovaní? My mame ísť o tri týždne do chorvátska, syn 16 mesiacov a v aute sa mi zgrcia už po 5km 🤦‍♀️