icon

Ako utíšiť 8-dňové bábätko?

2. mar 2026

Mám 8 dňové bábätko a aj napriek tomu, že je najedena, vykakaná tak ma počas dňa také okna medzi krmeniami a plače. Včera večer dokonca od 21:00 do 2:30 sa nedala utíšiť. Pediatrička nám dala Espumisan, ale to chce asi inú pomoc.. je na UM. Sú všetky novorodeniatka takéto alebo robím len ja niečo zle? Aspoň ma uistite, že toto obdobie skončí lebo som z toho nesmierne smutná 😔

Strana
z2
anonym_5b5b92
2. mar 2026

A na rukach sa utisi?

amonet
2. mar 2026

vsetky su take, nameju dozrete travenie

autor
2. mar 2026
@anonym_5b5b92

A na rukach sa utisi?

@anonym_5b5b92 na rukách 90% času áno

zuzinka888
2. mar 2026

Niekedy nesadne UM babatku. Treba kupit inu zncku. Mojmu sadla az 3.

anonym_e6a036
2. mar 2026

@anonym_autor skús pogúglit "witching hour u detí". Veľa detí býva večer nekľudná a plačlivá. Aj naše bolo. Vyrastie z toho, treba vydržať. Skúšajte čo by mohlo u vás pomôcť to aspoň zmierniť.

anonym_5b5b92
2. mar 2026

@anonym_autor tak kludne moze len vyzadovat tvoju blizkost…pokial viem tak koliky detom zacinaju az cca 2 tyzdne po narodeni (vacsine)..alebo to moze byt witching hour.
Radsej nespekulovat s castym menenim UM kym pekne kaka a plyny odchadzaju lebo potom sama nebudes vediet ci je to z mlieka alebo nie.

joesvk
2. mar 2026

@anonym_autor To akože 5 a pol hodiny bola hore?
Skús ju uspávať skôr, než bude príliš unavená a predráždená.Nech nie je veľmi naobliekaná na spanie.
Novorodenec by mal byť hore tak 5 hodiín za celých 24 hodín. Jasné, že sú výnimky.

autor
2. mar 2026
@joesvk

@anonym_autor To akože 5 a pol hodiny bola hore?
Skús ju uspávať skôr, než bude príliš unavená a predráždená.Nech nie je veľmi naobliekaná na spanie.
Novorodenec by mal byť hore tak 5 hodiín za celých 24 hodín. Jasné, že sú výnimky.

@joesvk áno, po kupeli a kŕmení som ju išla uložiť a nedala sa utíšiť. Bola hore do ďalšieho kŕmenia a po ňom dostala stikutku a znovu už nezaspala

joesvk
2. mar 2026
@anonym_autor

@joesvk áno, po kupeli a kŕmení som ju išla uložiť a nedala sa utíšiť. Bola hore do ďalšieho kŕmenia a po ňom dostala stikutku a znovu už nezaspala

Skúste kúpať o dve hodiny skôr.
Večer je to časté, že dieťatko je predráždené.
Upraví sa to určite.

anonym_48bdfc
2. mar 2026

Nechať voľne,bez zavinutia, aj bez plienky. Zabralo vždy do pár minút kľud

anonym_b9e197
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ked sa na rukach utisi, tak ju maj na rukach a pri sebe. Dieta chce byt skratka pri tebe, je este malicke a potrebuje ta citit a nie byt niekde odlozene.
Ak by to bolo brusko, skus rektalnu rurku.

hederamonstera
2. mar 2026

Nedala sa utisit ani na rukach? Take male babo vydrzi hore max 30-45 min. To je zdrave bdele okno.
Dufam ze si ju 5hodin nenechala plakat odlozenu v postielku😭

blaazi
2. mar 2026

Zavinutie, satie (prsnik, dudlik), blizkost matky _ moja mi spavala na hrudi, teply kupel vecer, na nocny spanok davat skor ako je preunavena. Dat pozor aby nebolo prilis horuco v miestnosti, vyvetrat, tlmene napr.cervene osvetlenie miestnosti, masaz telicka, nosenie v satke. Tie place su narocne, ale prejde to.

blaazi
2. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor co znamena ulozit? U nas to zacalo fungovat az ked som sa ukladala do postele sucasne a babatko vnimalo, ze som tam.

anonym_b9e197
2. mar 2026

A este, take male babatko netreba kupat casto, urcite nie kazdy den. Uz sa mu vobec zahojil pupcek? Ak nie, tak vobec este nenamacat. Ritku a genitalie umyt po kazdom kakani pod tecucou vodou, netreba ani vlhcene utierky doma.

anonym_7c42c1
2. mar 2026

U nas na toto najviac pomahalo pevne zavinut a nosili sme na rukach po byte...

tanicka907
2. mar 2026

8 dnove dietatko ma bdele okno max pol hodiny. A preco ho kupite? To Vam poradil pediater? Pupcek uz ma zahojeny?
A ked pri Vas je pokojna tak preco ho nenosite? Bolo skoro 10mesicov v brusku? Jedine co babatko ukludni je maminkina blizkost.

tanicka907
2. mar 2026
@blaazi

@anonym_autor co znamena ulozit? U nas to zacalo fungovat az ked som sa ukladala do postele sucasne a babatko vnimalo, ze som tam.

@blaazi toez pozeram ze co znamena ulozit, ved take male babatko spinka iba pri maminke 😳😳😳

autor
2. mar 2026
@hederamonstera

Nedala sa utisit ani na rukach? Take male babo vydrzi hore max 30-45 min. To je zdrave bdele okno.
Dufam ze si ju 5hodin nenechala plakat odlozenu v postielku😭

@hederamonstera samozrejme, že nie. Celých 5hod som ju nosila .. ukludnila sa potom zase rev

kiki68
2. mar 2026

Nase decka boli az moc tiche, ale obaja mali zltacku, dcera mala horsiu ako syn a stale sme ju budili. Ona nejak nevrestala, asi bola rada,ze vobec existuje chudiatko male. Na izbe mala spoluvyvajuca druhe a hoci mala dost mlieka, tak jej dcera vrestala nonstop. Vsetko sme skusali a pomohlo na hodku a isla znova

beata_k
2. mar 2026

Mozno citila tvoj stres. Mala som jedno take babatko. Citlivo reagovalo na moj stres. Ani v porodnici glukoza ho neskludnila. Musela som sa skludnit ja a potom bolo dobre.

autor
2. mar 2026

Uložiť som myslela, že som ju išla uspat. Uspavam ju na rukách alebo vedľa seba lezime a tlapkam ju

beata_k
2. mar 2026

Na tlapkanie ju neuc, prides o ruku casom.

anonym_b9e197
2. mar 2026
@anonym_autor

Uložiť som myslela, že som ju išla uspat. Uspavam ju na rukách alebo vedľa seba lezime a tlapkam ju

@anonym_autor Zaklad je striedat sa pri noseni a cicikani s partnerom.
A preco nedojcis? To je velka skoda. Moje deti sa vacsinou na prsniku ukludnili.

tanicka907
2. mar 2026

V skratke, 8 dnove dieta nema este koliky. Tie mozu prist neskor a u dievcat su menej caste.
Chce Vasu blizkost a nosenie na rukach.
Preco nelezite s nou v posteli a spolu neoddychujete? Nocne nosenie na rukach pride neskor, teraz naozaj len papat a spinkat, najlepsie stale spolu minimalne mesiac. Naco sa zatazujete?
Dcerku mate prestimulovanu, moj syncek je taky, nemohla som ho ist uspat a potom strasne plakal.

autor
2. mar 2026
@anonym_b9e197

@anonym_autor Zaklad je striedat sa pri noseni a cicikani s partnerom.
A preco nedojcis? To je velka skoda. Moje deti sa vacsinou na prsniku ukludnili.

@anonym_b9e197 kvôli popôrodným komplikáciám bohužiaľ mlieko nemám

autor
2. mar 2026
@tanicka907

V skratke, 8 dnove dieta nema este koliky. Tie mozu prist neskor a u dievcat su menej caste.
Chce Vasu blizkost a nosenie na rukach.
Preco nelezite s nou v posteli a spolu neoddychujete? Nocne nosenie na rukach pride neskor, teraz naozaj len papat a spinkat, najlepsie stale spolu minimalne mesiac. Naco sa zatazujete?
Dcerku mate prestimulovanu, moj syncek je taky, nemohla som ho ist uspat a potom strasne plakal.

@tanicka907 na prechádzky chodíme každý den

tanicka907
2. mar 2026
@anonym_autor

@tanicka907 na prechádzky chodíme každý den

@anonym_autor ale no, ste doma z porodnice kolko 4den? Je to narocne, lazkajte si pekne s nou a cely mesiac spolu spinkat.
Hojdanie na rucickach este len bude potrebne.

anonym_d6dcbd
2. mar 2026

@anonym_autor Škoda, že ju nedojcis. Na prsníku sa dieťa zvykne upokojiť, je to najviac pre dieťatko.

betulinka1
2. mar 2026

@anonym_autor Skus jej dat vyssiu davku UM. A davaj pit aj vodicku. Ja som robila dve flasky. Jedna bola klasicka davka a v druhej flaske som mala este trosku zarobené. Ak vypil jednu celu a zacal pit aj druhu, tak sa napapkal a spinkal. Neonatolog mi povedal, ze treba davat aj vodicku. Takze som mala vo flaske aj vodicku. Inak samozrejme na rukach klasika. Dieta som nenechala vyplakat. Skus toto. Ked nie tak naozaj vymenit UM. Tiez sme nieco vystriedali, kym sadlo. Ale zase vtedy deti aj grckaju, ked im nesadne UM. Take ukludnovacie techniky ako spievanie, hladkanie po tvaricke, hlavičke. Musis sa vzdy upokojiť najprv ty.

Strana
z2