icon

Ako utíšiť 8-dňové bábätko?

2. mar 2026

Mám 8 dňové bábätko a aj napriek tomu, že je najedena, vykakaná tak ma počas dňa také okna medzi krmeniami a plače. Včera večer dokonca od 21:00 do 2:30 sa nedala utíšiť. Pediatrička nám dala Espumisan, ale to chce asi inú pomoc.. je na UM. Sú všetky novorodeniatka takéto alebo robím len ja niečo zle? Aspoň ma uistite, že toto obdobie skončí lebo som z toho nesmierne smutná 😔

Strana
z3
tanicka907
19. mar 2026
@anonym_148056

@tanicka907 Netvrdila by som, že 8 dňové dieťa nemôže mať koliky, bolesti bruška .. Môj syn mal bolavé bruško hned od narodenia, pomáhali nám s tým už seatričky v pôrodnici...Ale netvrdím, že to je prípad zakladatelky, môže to byť čokolvek. Dcérka tiež tak strašne plakala už v pôrodnici ale to bolo zase preto, že chcela byť stále so mnou a na prsníku, nemohla som sa od nej pohnúť ani na wc, ale postupne sa to zlepsilo..

@anonym_148056 aj obe moje deti v porodnici skriekali az kym som si ich neprivinula ku sebe a netulila som ich. Ako nahle som ich mala pri sebe tak boli uplne spokojnucke, nebolo treba ziadne rurky ani lieciky. Syncek mal tiez od zaciatku “bolave brusko” nemohol sa vykakat v podstate od tyzdna, ale koliky to nie su, tie zacali az od druheho mesiaca a vtedy ten rozdiel bol teda citit kedy sa len nemohol vykakat a ked zacali koliky 😊

Strana
z3