icon

Ako vyriešiť denné spánky dieťaťa doma?

21. mar 2025

ahojte chcem sa s vami poradit. coskoro sa nam narodi prve babatko. mame poschodovy dom. chcela by som klasicku drevenu postielku 120x60cm mat prirazenu k posteli v spalni, jeden bok otvoreny teda.
na denny spanok by som ju tam nechcela davat kedze je ta postielka otvorena, a zaroven by som ju chcela mat na prizemi kedze budem cely den tam. mala som napad, ze by som kupila postielku na kolieskach, ktora bude na prizemi (mame tu jednu izbu ktora momentalne sluzi ako pracovna/susenie pradla) kde by som ju mala na denne spanky, a zaroven ked by som potrebovala sa ist osprchovat napr tak by som ju zobrala v tej malej postielke. Moj muz ze naco budeme mat dve postielky… ze mam dat kocar dnu a tam. lenze ja si neviem predstavit ze budem po kazdej prechadzke cistit kocar (byvame na dedine). povedzte, vymyslam sprostosti? alebo ako to prakticky vymysliet? ako ste to riesili? dakujem😅

ukulela
21. mar 2025

kup si tu druhu postielku/kolisku - povedz muzovi, ze o pol roka ju predas .... alebo druhy kocik dnu.
alebo prve tyzdne/mesiace, kym bude babo len lezat, tak sa ulozi aj na gauci a pod. a neskor budes aj tak riesit nejaku ohradku/cestovnu postielku/nieco take do obyvacky ...

andrejka1974
21. mar 2025

Ja by som dala normálne jednu postieľku a dala by som ju do spálne a spávala by tam aj počas dňa, aspoň by mala kľud

denkabemommy
21. mar 2025

Buď by som si kúpila len cestovnú postieľku na denný spánok, ktorá sa využije aj inde alebo kameru a dieťatko by spalo v spálni s tým, že by som naňho videla 🙂

mabenn
21. mar 2025

mala som postielku v spalni a kolisku (odporucam) v obyvacke

lucia13022023
21. mar 2025

Máš viacero možností.
Jedna z možností je kúpiť napr kinderkraft postielku (tu sme mali my). Je prenosná, ľahká, môžeš ju dat kamkoľvek aj von na záhradu - ma sieťku. Super vec, ale moje dieťa bolo šikovné a veľmi skoro sa staval na nohy, mal asi 5m, čiže táto postieľka už neprichádzala do úvahy.
Ďalšia z možností, čo je asi najlepšia, je naučiť dieťa na jednu izbu, urobiť mu tam vhodné prostredie na spánok (zatemnovacie závesy, kľud, atď) a kúpiť kameru, ktorú odporúčam všetkými dvadsiatimi prstami, a keď bude dieťa aktívnejšie, každý pohyb uvidíš na kamere a môžeš prípadnému pádu zabrániť. Aj keď môj malý tak spáva od 5m a nepadol z postele ani raz.

andrea_82
21. mar 2025

My sme mali postielku pri posteli presne taku otvorenu a maly spaval tam. Tiez v spalni na poschodi a mala som vysielacku. Ved male babo sa este ani neotoci, nikdy mi z postielky "neusiel" ani na manzelsku postel. Ked sa zacal posuvat, uz aj tak bolo treba dat na postielku bocnicu. Dolu som ho mavala len par dni, kym nemal rezim a spaval viackrat denne na par minut. Potom isiel rovno do spalne, nech si od zaciatku zvyka byt tam, nech mu nemusim kazdych par tyzdnov menit rezim a miesto. A tiez som si mohla v klude robit a nebat sa, ze ho hlukom zobudim.

enoula
21. mar 2025

Kamera/pestunka. Vidíš, pocujes, mas zapnute kym spi. Signal dociahne cez poschodie. Mame aj ked je dieta vecer len vedla v izbe, a to su uz velke deti
V nudzovom pripade z kocika ti stačí len vanicka prve tyzdne na spanie, nie cely kocik

lenuska9999
21. mar 2025

Tiež by som nenosila dieta po celom dome ani spiace ho nepresuvala. A už vôbec nenosila do kúpeľne, keď sa pôjdeš sprchovat. Kamoska presne takto naučila svoje dieťa a teraz veľmi ľutuje. Nemôže ist ani na záchod v klude. Musí dať dieťa do kočíka a vziať so sebou , lebo potom neskutočne reve… dieťa ma spať vo svojej postieľke, bude to mať s tým už potom spojené. Že keď ide do spálne, do postieľky tak ma spinkať. Kúp , pripadne si požičaj z nemocnice monitor dychu a kúp si pestúnku s video kamerou , aby si mala dieťa pod dohľadom aj o poschodie nižšie. A takto ho môžeš mať pod dohľadom aj večer keď spí

jajanka31
21. mar 2025

Aj cestovna postielka je super, my cestujeme vela a vyuzivame. V hoteloch ti ju ponuknu ale tu 3eura tu 5 tu 10 na noc, nova stoji napriklad v lidl 30.. sestra ju pouziva aj ako sklad plysakov a hraciek pre malu uz 5 rocnu..ja mam aj ohradku aj postielku aj monitor jeden v kociari a jeden v postielke aj kameru...pre tie co pisu ze dieta sa neotoci.. moj sa presuval uz v inkubatore.. vedia sa suchat odrazat, teraz mam 3 mesacne a nejakym sposobom sa vie presmyknut aj meter vedla..samozrejme v bdelom stave.. radsej ohradku, nez bezat na pohotovost ze spadol z postele..

katesocka
21. mar 2025

My sme mali na poschodí starú 20 ročnú postieľku, na prízemí sme mali druhú, novú. Zo začiatku v obývačke, potom v druhej izbe. Ale obidve deti som začala dávať spať aj cez deň do spálne na poschodí keď mali asi 4 mesiace. Mala som zapnutú kameru, čiže som ich vedela odkontrolovať.

michaela329
21. mar 2025

Ja ju mám tiež, tú na kolieskach. Využívame aj na cestovanie - dá sa poskladať do tašky, dá sa nakloniť - super pri refluxe. A denné spánky mi spí normálne v obývačke - alebo u manžela v pracovni, keď má HO, tak mu robí parťáka. No ja mám také bábätko, keď zaspí, spí ako dudok a môžem mať aj telku pustenú 🤷

jajanka31
21. mar 2025

A tiez ked chces byt cely den dole, kde dole chces mat dieta? 1.v kociari, 2. Na rukach, 3. V postielke na prizemi, 4. Na zemy, 5. Na gauci ( neodporucam ak je mensi), 6. V hojdacom kresielku... musite si uvedomit a hlavne manzel ze to nie je vec ze polozis a tam to najdes. Oni sa hybu a musia byt, aj male, hlavne male deti zabezpecene. Moj 3 mesacny spi 3x denne po 40 minut.. zvysok casu ked sa mu nevenujem a chcem ist na vc, varit, zapnut pracku, umyt sa, alebo cokolvek dieta musim zabezpecit aby nespadlo nevypadlo a aby nemalo v dosahu nic nebezpecne co napriklad da do ust.. a na to je ideal ohradka.. moja sestra mala na zemy koberec deky vankuse a nechala na zemy.. ok nekupujes nic zem tepla od kurenia ale.. stale dvihat zo zeme dieta aj rok pokial zacne chodit.. noo teraz ma moj 6kg nechcela by som 300x sa ohynat na zem.. realne si predstav taky den co budes robit a kde ho das .. podla mna dobre rozmyslas nieco na prizemie potrebujes..

lylyjana
21. mar 2025

Podla mna zbytocne. Ved na postielke v spalni dvihni bocnicu a daj na babo kameru.
Do 6m sme mali v obyvacke Tiny Love kolisku a obe nase deti zadriemali aj v nej a presunula som sobju kaˇ som chcela alebo spali v kociku. Syn spal aj v postielke na poschodi ze som zapla kameru a dcera doteraz spi v kociku na denne spanky lebo v postielke sa po 15min zobudi.

nika23t
21. mar 2025

Ja som mala hore pevnú postieľku, a dole cestovnú, do ktorej som dokúpila normálny pevný matrac. A presúvala som si ju podľa potreby. Tiež si neviem predstaviť, aby som čistila kočík zakaždým a navyše toto je riešenie na prvé mesiace,potom už nie. Takže dobre premýšľas. A navyše som cestovnú postieľku veľa využívala počas cestovania, aj tak nemám rada tie hotelové a kadejaké.

nairia
21. mar 2025

mimino ti z postele neujde, neboj sa. ak mas strach, daj tam nejaky valec/zrolovany paplon a mas.
ja som dieta prve 3m mala v obyvacke na gauci a netrepala som dnu kociar, ale len vanicku som odklikla a polozila na gauc.
alebo ozaj nech spi v spalni a mas po probleme. kamera+monitor dychu je must have

nika23t
21. mar 2025

A ešte doplním, že som ju využívala aj neskôr, keď už mala sedela, tak sa tam hrala, kým som varila alebo niečo robila. Nemala som ju len na spanie, ale aj na hranie.

amelie2017
22. mar 2025

Ak chces druhu postielku, tak si ju kup. Kludne bazarovu za par supov. Ako to bude so spankom uvidite, az ked bude male na svete. Nasa dcera spala v postielke minimalne. V noci s nami, cez den bud v kociku, v nosici alebo v posteli so mnou. Uspat ju bol kriz, niekedy som cele noci chodila, len aby nieco spala. Za to druhy syn zaspal hocikedy/hocikde. Prve mesiace najcastejsie spaval v hniezde vedla mna a dcery, kde sme sa prave hrali. Od cca pol roka pekne v postielke.

blsa
22. mar 2025

Aj ja som mala takú predstavu pri druhej dcére v dome poschodovom. Aj som si druhú postieľku zabezpečila, ale využila som ju minimálne, nejako som jej na prízemí nevedela nájsť vyhovujúce miesto, aj keď máme dole ďalšiu izbu. Veľakrát som skúšala premiestňovať, nakoniec išla preč. Za mňa- na začiatok používajte dole vaničku od kočíka a až bude mať trošku režim - teraz ideš do leta, veľa budeš s ňou vonku - na spánky v dome ju dávaj na poschodie a na prízemí ju budeš mať práve keď nebude spať - rieš bezpečné miesto - kresielko, podložku, ohradku... Do spálne kúp určite monitor, ja som využila aj v kočíku keď spala na dvore

autor
22. mar 2025

baby ste skvele, dakujem za vela podnetov a napadov!

drobcek100
24. mar 2025

Kúpiť ešte jednu postieľku a nechať dole, klasickú drevenú, keď bábo bude väčšie,bude sa tam otáčať, postaví sa tam, kým nechodí je to super.Cez deň si môžete pri ňom aj zdriemnuť,v kľude navariť a aj si tam pospinka a bude s Vami.

butterfly14
28. mar 2025

My sme mali v spali klasickú postielku a na prízemí menšiu cestovnú. Využili sme cca 4 mesiace, ale nelutujem kúpu.