icon

Ako vyriešiť nepokojný spánok bábätka?

frida1990
Včera o 12:43

Ahojte. Mám 25 dňového synčeka. Je čisto kojený. Pri kojení zaspí na kojo vankúši na prse. Keď na ňom zaspí, má krásny pokojný spánok, ani sa nepohne, je spokojný. Akonáhle ho však preložím, začne sa vrtieť ako červík, začne stonať, vzdychať, hýbať hlavou zo strany na stranu, kopať, a už vôbec nemá pokojný spánok a častokrát sa po chvíli s plačom zobudí a celý cyklus ide od znova - prso a zaspatie na kojo vankúši. Je to úplne rovnaké či ho uložím do postieľky, do postele so mnou, do hniezda alebo zavinovačky. Výsledok je ten istý, nepomôže ani spoločné spanie. Potrebujem si pospať s ním alebo si porobiť doma ale takto sa to nedá. Nedá sa mi stále sedieť so spiacim bábätkom na mojom tele na kojo vankúši, hladkať a čakať. Čiastočné riešenie by asi bol nosič, ale ten mi nerieši spánky, ktoré si potrebujem pospať s ním - čiže noc a aspoň 1-2 denné spánky na aspoň polhodinu cez deň. Mali ste to niekto takto? Čo by ste mi poradili?
Kojiť v lahu nám ešte nejde.

michaelam2
Včera o 12:59

@frida1990 a v noci teda ako spite? U nas to bolo cez den to iste. Prve tyzdne spala len na mne, inak to neslo. Vecer ked som ju prelozila do postielky, po 15 minutach bola hore a zas som ju sla uspat. Potom sa budila po 1-2 hodinach.

frida1990
autor
Včera o 13:04
@michaelam2

@frida1990 a v noci teda ako spite? U nas to bolo cez den to iste. Prve tyzdne spala len na mne, inak to neslo. Vecer ked som ju prelozila do postielky, po 15 minutach bola hore a zas som ju sla uspat. Potom sa budila po 1-2 hodinach.

@michaelam2 v noci na jeden spánkový cyklus pospí tak cca hodinku a pól ( s tým že veľkú časť toho spánku premrnčí a premrví sa), potom kojenie a prebaľovanie, počas tohto okna som aj dve hodiny hore, potom sa uspí zas na prse ns vankúši, preložím a zasa hodinka / hodinka a pol nepokojného spánku, a toto celé odznova 🤷

carrot_apple
Včera o 13:25

@frida1990 25dní, ja ti takto poviem, vieš čo robí mačka keď má malé prvé mesiace? iba leží a kojí a spí s mačencami, nič iné, kŕmiť ju má jej vlastník...
ja som to tak robila a nebol problém, doma som sa dohodla s mužom, že bude nakupovať variť, pripravovať veci, aby som len hodila do hrnca, rýchla sprcha jedlo a zasa k malému, 6nedelie, komplet celé a + ešte cca 3 týždne, potom išiel do manducy, všetko som robila a ani nemukol, keď chcel,mal prso..cca do 5 mesiaca a ako sme začali prikrmovať bolo úplne super a nastavili sme spánok podľa spánkovej poradkyne, išli sme ako hodinky, celá rodina, všetci spokojní, keby mi to niekto povedal pri prvom dieťati = bozkávam mu ruky...
malinké bábatko = nemáš režim ani nechci režim, v bruchu si robilo a jedlo keby chcelo a ty mu to teraz narúšaš podľa svojich potrieb? netreba riešiť hlúposti...kaká ciká papá je zdravé a pekne priberá = váž si to

michaelam2
Včera o 13:54
@frida1990

@michaelam2 v noci na jeden spánkový cyklus pospí tak cca hodinku a pól ( s tým že veľkú časť toho spánku premrnčí a premrví sa), potom kojenie a prebaľovanie, počas tohto okna som aj dve hodiny hore, potom sa uspí zas na prse ns vankúši, preložím a zasa hodinka / hodinka a pol nepokojného spánku, a toto celé odznova 🤷

@frida1990 no podla mna to je normalne, aspon teda aj my sme to tak mali. Ja uz som to tu raz pisala ze prve tyzdne som doslova presedela na gauci, pozerala serial a kojila. Muz nakupoval, varil, upratoval a ked mal chvilu volno, bral malu aby som si pospala. Ono sa to casom zmeni, len treba este vydrzat.

frida1990
autor
Včera o 17:12
@carrot_apple

@frida1990 25dní, ja ti takto poviem, vieš čo robí mačka keď má malé prvé mesiace? iba leží a kojí a spí s mačencami, nič iné, kŕmiť ju má jej vlastník...
ja som to tak robila a nebol problém, doma som sa dohodla s mužom, že bude nakupovať variť, pripravovať veci, aby som len hodila do hrnca, rýchla sprcha jedlo a zasa k malému, 6nedelie, komplet celé a + ešte cca 3 týždne, potom išiel do manducy, všetko som robila a ani nemukol, keď chcel,mal prso..cca do 5 mesiaca a ako sme začali prikrmovať bolo úplne super a nastavili sme spánok podľa spánkovej poradkyne, išli sme ako hodinky, celá rodina, všetci spokojní, keby mi to niekto povedal pri prvom dieťati = bozkávam mu ruky...
malinké bábatko = nemáš režim ani nechci režim, v bruchu si robilo a jedlo keby chcelo a ty mu to teraz narúšaš podľa svojich potrieb? netreba riešiť hlúposti...kaká ciká papá je zdravé a pekne priberá = váž si to

@carrot_apple áno tomuto všetkému rozumiem a súhlasím, môj muž bol doma tiež do včera, tri a pol týždňa od pôrodu, všetko rieši o všetko sa stará a ja sa starám výhradne o malého. Lenže mám silnú spánkovú deprivaciu a potrebujem si pospať aspoň nejaké nevyhnutné minimum aby som vedela fungovať, a to po sediačky s dieťaťom na kojo vankúši na nohách proste nedokážem, asi som vadná 🤷

anonym_80fa04
Včera o 17:27

😁ja mam druhe dieta teraz ma pol roka a takto fungujeme od narodenia. Cez den co to pospi vonku v kociku, v noci kazdych 50min hore. Cize niekedy od unavy zaspavam pri soferovani.
Je to normalne spravenie novorodenca, asi ti kazdy povedal, ze budes unavena, darko sa stazovat inym matkam na deprivaciu spanku. Ale neboj, zlepsi sa to.