icon

Ako zlepšiť denný spánok trojmesačného bábätka?

firsttimemommy
23. aug 2025

Ahojte, mám zachvíľku trojmesačné bábätko. Cez deň spí cca 3x až 4x po polhodinke. Nikdy mi neprespal súvisle viac ako hodinu/ hodinu a pol. V noci však spí, budí sa 2x na papanie. Ako mu môžem pomôcť aby mi cez deň spal aspoň raz viac ako hodinku a pol? O tom žeby mi prespal 2 hodiny aspoň raz za deň môžem len snívať 😀

pribinak
23. aug 2025

@firsttimemommy cez deň nič moc, ale v nici krásne spinka
Niektoré bábätka sú svhopne byt v noci aj 6-5x hore

martinka13
23. aug 2025

Moje druhe bolo to iste. 5 denných spánkov po 30 minút. Bola to čistá psychiatria. Zlomilo sa to v cca 6 mesiacoch

michaelam2
23. aug 2025
@pribinak

@firsttimemommy cez deň nič moc, ale v nici krásne spinka
Niektoré bábätka sú svhopne byt v noci aj 6-5x hore

@pribinak u nas je 5-6x krasna noc 😂

pribinak
23. aug 2025
@michaelam2

@pribinak u nas je 5-6x krasna noc 😂

@michaelam2 no zbohom 🤣 ale mam obdobne skúsenosti, ale nechcela som byt zbytočne dramatická 🤣🤣

malaopicka
23. aug 2025

U nás to bolo tak isto. Neriešila som to nijako. Bol spokojný, tak som to skratka akceptovala ako fakt. V noci sa mi ale budil už len raz na krátke kŕmenie. Čiže za mňa absolútne v pohode.

michaelam2
23. aug 2025
@pribinak

@michaelam2 no zbohom 🤣 ale mam obdobne skúsenosti, ale nechcela som byt zbytočne dramatická 🤣🤣

@pribinak ale zas ine mamicky budu aspon vdacnejsie za spanok ich deti 😂

pribinak
23. aug 2025
@michaelam2

@pribinak ale zas ine mamicky budu aspon vdacnejsie za spanok ich deti 😂

@michaelam2 😊😊

anavixy
23. aug 2025

Jedine skusat douspat, ked vidis, ze sa budi (hojdanim, dojcenim, v kociku..), pol hodina cca je jeden spankovy cyklus, dieta sa musi naucit ich spajat, pokial douspanie nezabera, ale zaroven je dieta spokojne, oddychnute a nocny spanok je v poriadku (co teda vo vasom pripade je), tak s tym nemusis robit nic a pravdepodobne ani nic neurobis - zmeni sa to samo, ked na to dieta dozreje (tie zmeny pridu vzdy aj prirodzene)

jablkovastrudla
23. aug 2025

Druhy syn bol taky, mal tri 15 minutove spanky, inak den preplakal (tazky reflux) spanok sa upravil ked mal cca 7 mesiacov. Drzim palce, viem ze je to narocne ale casom sa to zlepsi.

simsalabim
23. aug 2025

@firsttimemommy moja nikdy cez den nespala dlhsie. A postupom casu boli spanky, potom 2, potom 1 a v roku a pol uz cez den nespala. Noc prespala ako 6 mesacna, ale rano polo hned po 5 🙈

jablkovastrudla
23. aug 2025
@simsalabim

@firsttimemommy moja nikdy cez den nespala dlhsie. A postupom casu boli spanky, potom 2, potom 1 a v roku a pol uz cez den nespala. Noc prespala ako 6 mesacna, ale rano polo hned po 5 🙈

@simsalabim to by ma asi uplne odviezli. Mne teraz 1,5 rocny konecne presiel na jeden spanok cca 1,5 hodinovy. Keby mi nespal vobec tak by som asi plakala 😂

simsalabim
23. aug 2025
@jablkovastrudla

@simsalabim to by ma asi uplne odviezli. Mne teraz 1,5 rocny konecne presiel na jeden spanok cca 1,5 hodinovy. Keby mi nespal vobec tak by som asi plakala 😂

@jablkovastrudla no co ti poviem? Bolo to sialene 🤷‍♀️ Ale v puberte to vsetko dospala 👍

mimi3008
23. aug 2025

@firsttimemommy moje deti, az kym nemali 1 spanok denne (starsi 12 mesacny, mladsi 14 mesacny), spali takto malo. U starsieho kazdy spanok trval presne 40 minut, ci spal 4 alebo 2 spanky za den. Mladsi.spaval tak 40-55 min kazdy spanok. Ked presli na 1 spanok, dokazali spat aj 3 hodiny

evcagabi
23. aug 2025

My sme frcali na 4x30min hadam do 7m, nepomohlo nic 😅 ak bude ako moja, pevne nervy 😁😁😁