icon

Ako zlepšiť spánok dieťaťa v nemocnici?

viktoria1751
21. jún 2025

Ahojte som s mojim synom 2 dní v nemocnici môj syn nevie spávať pretože doma je naučený na ticho a kľud tu to není budi ho všetko každú chvíľu aj keď zaspí za minútu je hore na všelijaké buxhnutie... Potom mi zle spi v noci lebo nespi cez deň tak jak by chcel a ako spíme doma 😭 ja som už 2 dní nespala kvôli tomuto a už ma toto začína stvat že moje dieťa nemôže spať vtedy keď chce.... Čo mám 4obit poraďte mi neviem si predstaviť toto šialenstvo ešte týždeň keď tu náhodou budem ved co mam od padnúť co nespím v noci kvôli tomuto? A sestričkam darmo vysvetľujem.....a pomôcť mi nemá kto ani cez deň nemôžem spať pretože mi malý nespi. Mal vysoké horúčky a neberú ohľad na to ze potrebuje veľa spinkať...

huxy
21. jún 2025

Bohužiaľ, nemocnica nie je domov. A nedá sa byť ticho. Sú tam aj iné deti a svoju prácu si sestry musia urobiť. Keby mali pozerať na to, kedy kto spí, nič by neurobili.

jaskolka
21. jún 2025

@viktoria1751 nuž veľa s tým neurobíš. Ste asi na klasickej viacpostelovej izbe?Jedine nadštandardna izba môže pomôcť,ale ak si na izbe,kde je vas viac,tak ozaj s tým nič sa nedá. Nemocnica nie je hotel,tam budeš stále mať rušno, stačí,ak je na nejakej izbe nejaký problém a celé oddelenie bude rušno. Proste neexistuje,aby ste mali tam režim ako doma,to zbytočne budeš chcieť
Skús sa opýtať na nadštandardnu ,či nie je k dispozícii.

marca12
21. jún 2025

@viktoria1751 Bohuzial je to nemocnica. Poviem to sprosto,ale v nemocnici sa maloktora mama vyspi. Co uz maju povedat take,ktorych deti bojuju o zivot cele mesiace. Tyzden to zvladnes,je to len obdobie. V nemocnici sa malokto vyspi ani my dospeli sa tam nevieme vyspat. Neustaly ruch,hrozne postele,stonajuci pacienti. Jednoducho to tam len vydrzat s vidinou,ze coskoro pojdete domov.

slniecko39
21. jún 2025

Dobrý deň, rozumiem, že Vás trápi keď syn nemôže poriadiadne oddychovať aby nabral silu. Žiaľ s chodom oddelenia sa veľa spraviť nedá. Nemohli by mu pomôcť štuplíky do uší alebo slúchadlá? Prípadne mu povedať, že vždy keď počuje hluk a ruch, znamená to, že sa doktori a sestričky starajú o deti, ktoré to potrebujú a že nemocnica je ako také mravenisko, kde sa vždy niečo deje... Držím palce a prajem skoré uzdravenie ❤️

lucia13022023
21. jún 2025

Vydržať. Nič viac. Keď tak si pýtaj nadštandardnu izbu. Ak si v Leviciach, je vzadu jedna izba kde sa dá aj prítmie spraviť, ani hluk nie je až tak počuť. Boli sme tam s malým takmer mesiac. A opýtaj sa, či nemôžete ísť von, pred nemocnicu. Skus ho dat spať do kočíka.

viera012345
22. jún 2025

@viktoria1751 ... neviem, ako to riešiť, ale rozumiem Vám, lebo ja sama, dospelý človek som prichádzala z nemocnice vždy nevyspata.Je to pochopiteľné, keďže niektorí pacienti môžu mať aj v noci akútny problém a ten sa musí riešiť, čo môže znamenať narušenie spánku iných pacientov.Riesenim je,ak má dané oddelenie nadštandardné izby, priplatiť si za ticho a súkromie

margotka17
23. jún 2025

@viktoria1751 zober ho k sebe na postel. Už len to, že bude cítiť, že si pri ňom ho ukľudní a zaspinka.

jaskolka
23. jún 2025
@viera012345

@viktoria1751 ... neviem, ako to riešiť, ale rozumiem Vám, lebo ja sama, dospelý človek som prichádzala z nemocnice vždy nevyspata.Je to pochopiteľné, keďže niektorí pacienti môžu mať aj v noci akútny problém a ten sa musí riešiť, čo môže znamenať narušenie spánku iných pacientov.Riesenim je,ak má dané oddelenie nadštandardné izby, priplatiť si za ticho a súkromie

@viera012345 to je práve často problém,že aj by človek si priplatil,ale tých izieb je málo. Podľa mňa,aj keby celé oddelenie boli len nadštandardné izby,tak by boli využité

kris_tin257
23. jún 2025

Neviem aký starý je syn, ale keď som bola s dcérou v nemocnici keď mala 1 rok tak mala ešte ohradkovu posteľ ja som jej po celom obvode dala periny a deky aby som jej vytvorila kľudný priestor nech nič nevidí, pomohlo to 😊