icon

Ako zlepšiť spánok dieťaťa?

10. júl 2025

Dobre ráno dievčatá potrebujem poradiť čo by bolo najlepšie aby sa môjmu dieťaťu zlepšil spánok pretože posledné 2,3tyzdne som sa nevyspala nič a už som taka unavená že nevládzem.
Bude mať 24. 9 mesiacov, 5 zúbkov ma už vonku že či sa mu tlačia ďalšie to neviem. Každé ráno už o 5-5:30hore, dávam ho spat okolo 19:00-19:30 aj keď som skúšala o polhodinu neskôr aj tak sa tak isto zobudí. Klasika zobudí sa vypije polovicu mlieka vydrží do 7dmej potom ťahá spať spi 30-40minut, prikrmy mi odmieta nechce nič len mlieko sem tam nejaký jogurt zje. Pred druhým spánkom vydrží 3-3,5h hore dávam ho spať okolo 11:00 aj to sa nám pokazilo prrtoze tento spánok sme mali najdlhší dnes je tiež iba Polhodinovy a potom ho treba douspavat... Tretí a ten posledný spánok ma okolo 15:00-15:30 niekedy vydrží aj dlhšie minule ho dal o 16:00 tiež Polhodinovy.. Včera mi vydržal hore pred nočným 4hodiny hore ja ze dobre bude v noci aspoň spať a hovno :( od polnoci do 2hej rána hore oči jak sova :( už neviem čo mám robiť a takisto aj mlieko mi vypije len 120ml... A takisto keď ho dám spať na noc zobudí sa okolo 21:00-22:00 na mlieko a takto dookola niekedy aj po 2 hodinách a to mi minule vypil 150ml a zobudil sa po 2 hodinách a dal dole ďalších 120.. Za každé rady že čo skúsiť budem veľmi vďačná lebo mne poradiť nemá kto. Ďakujem

janetinka27
10. júl 2025

@anonym_autor ahoj, my sme mali tiez kratke spanky, cca 30 minut, od 7 mesiacov ma len 1 spanok, najprv polhodinovy, ale potom hodina, teraz hodina a pol.cize sa to upravilo az ked bol len 1 spanok na obed

autor
10. júl 2025
@janetinka27

@anonym_autor ahoj, my sme mali tiez kratke spanky, cca 30 minut, od 7 mesiacov ma len 1 spanok, najprv polhodinovy, ale potom hodina, teraz hodina a pol.cize sa to upravilo az ked bol len 1 spanok na obed

@janetinka27 myslíš ze je pripravený na 2 spanky už? Lebo jeden spánok sa mi mu zdá ešte málo

mdse
Autor odpoveď zmazal
autor
10. júl 2025
@mdse
Odpoveď bola zmazaná

@mdse 24 bude mať 9 mesiacov

mdse
10. júl 2025
@anonym_autor

@mdse 24 bude mať 9 mesiacov

@anonym_autor aha ďakujem za vysvetlenie 🙂

vilma7
10. júl 2025

U nás to bolo tiež tak. Nic sme s tým nevedeli spraviť. V noci sa budil ešte častejšie, ako tvoj. Ak si unavená a dá sa ti pospať s nim, tak to treba využiť.
Alebo ešte skúsiť zrušiť 1 spanie cez deň.
Poprípade ak nechceš skoro ráno vstávať, posunúť večerné spanie kľudne aj na 21.00 alebo neskôr. Potom nebude o 06.00 hore. Ale spánok posúvať ca po 15 min.a nie naraz.

janetinka27
10. júl 2025
@anonym_autor

@janetinka27 myslíš ze je pripravený na 2 spanky už? Lebo jeden spánok sa mi mu zdá ešte málo

@anonym_autor veru ti neviem povedat.ja som z toho spania bola chora, som rada ze uz sa to ustalilo.ale poradit neviem.kamaratka mi hovorila to iste, ze ked deti presli na jeden spanok, upravilo sa aj nocne spanie a denny spanok bol dlhsi, aspon hodinu a pol, niekedy aj viac