Ako zlepšiť uspávanie bábätka?
Ahojte prišla som sa poradiť už som zúfalá. Od začiatku je to s uspfavanim ťažko. Mali sme silný reflux a otočený deň a tak nám vždy zaspala o 3 ráno. Poslednú dobu asi posledný mesiac zaspáva s nami v posteli a to tak že si k nej musíme ľahnúť a držať ju za ruky a až po nejakých 3 hodinách ju môžem preložiť do postielky. Okrem toho ju musím čiastočne uspať na prsníku a to je hlavný problém. Nezaspi v nosiči, na rukách, ani spievanie nepomáha, hojdanie. Cez deň zaspí len v kočíku alebo ak spi doma tak opäť len cez prsník. Mám pocit že každé dojčenie mi zaspava.., má 4 mesiace a asi to nejde správnym smerom ako to zmeniť?
Uspavala som pri dojčení alebo v nosiči. V roku sa prestal dojčiť a nebol problém prejsť na uspavanie hladkanim 🙂
Tak isto mi syn spal každým dojčením do vyššieho mesiaca a problém som v Tom nevidela, aspoň som si pozrela seriál a čítala knihu 🙂
Ešte je malá az od 9 mesiacoch je dieťa schopnejsie zaspávať samé alebo viac sa učiť návykom
Tak by som počkala alebo skúšala jemné zmeny, možno ešte biely šum skúsiť
A kde je problem? Uspi dojcenim a hotovo. Bude jedna z milionov deti na svete, ktore su uspavane dojcenim. Nic prirodzenejsie nie. Naco ist hlavou proti muru?
Ja som dala malú do postieľky a spala🤷♀️ prebalená, najedena. Ak sa sem-tam stalo, že bola nepokojná, dala som ju do hojdacky. Keď zaspala, preložila som ju.
@anonym_autor chces radu ako sa perfektne vyspat pri takomto babatku? Nech spi s vami alebo extremne blizko vas. Ja mam 3mesacne baby a prespi skoro celu noc (1-2 prebudenia na kojenie v podstate neratam). Ono to uspavanie,prenasanie do postielky je strasne unavne,zdlhave a za mna zbytocne. Ale to som ja. 1dieta spalo 6m v postielke a neosvedcilo sa nam to,druhe spi v noci s nami a je to pre vsetkych to najlepsie.
A preco nemoze spat s vami a zaspavat pri dojceni? Ved tak zaspava vacsina babatiek, je to pre ne prirodzene. Moje deti tiez zaspavali v kociku alebo pri dojceni. Az kym nepodrastli a nenaucili sa zaspavat pri rozpravke.
Ďakujem vám za odpovede. Mne doteraz spala celu noc to bolo fajn len to uspavanir v podstate trvá hodiny že sa neviem od nej pohnúť a teda nie je na nič čas že by som po jej zaspávaní napríklad dala dokopy kuchyňu nastavila pracku na ráno atd. Posledné dni sa mi budí 3-4x za noc. Chodi spávať okolo 19:00 takze od tejto hodiny som s ňou v spálni minimálne do pól noci.
To prečo mi vadí že zaspáva na prsníku je to že to robí každé dojčenie. A tak má takéto mikrospanky aj počas dňa kedy by mala byt aj bdela.. a teda zym že zaspáva len na prsníku ako náhle ju po 15 min napríklad preložím tak sa automaticky zobudí alebo v kočíku zaspí ale nie na mieste a tým pádom ja nič nedokážem spraviť..

@anonym_autor uspavala som dojcenim, do 2r10mesiacov, a bol to pre mna najjednoduchsi sposob uspavania. Nam vyhovoval. Obcas zaspal j v kociku,ale v noci len prsnik