icon

Ako zvládnuť 8-ročnú dcéru stále pýtajúcu sa do spálne?

jozeffezoj
17. aug 2024

Ahojte.
Mame 8 ročnú dcéru v druhom ročníku.
Mame aj nejaké vzťahové problémy a tak za poslednú dobu doma na seba sme aký sme.. Žiaľ. Nie je to vojna ale dieťa z nás zrejme cíti nervozitu.
Problém je v tom ze dcéra posledný týždeň sa až extrémne pýta k nám do spálne. Je schopná v koči prísť aj 10 krst a plakať na dverách. Sme už z toho totálne zúfalí a nevyspatí. Snažíme sa v dobrom, vysvetľovaním, raznejsie, musím sa priznať ze už dostala aj po zadku ale ona dokonca sama povie ze nech jej dáme aj tresty aj zakazeme TV a iné ale nech môže u nás spat. Ja sa malej veľa enujem a je na mňa dosť upnuta. Dokonca jej stačí len aby spala pri mne, ne.usi pri oboch. Le ze ja chodím skoro do práce a vstávam o 4 ráno a mňa to fyzicky ničí.
Zo zaciatku pred 2 mesiacmk to bolo pár krát , potom to na chvíľu prešlo a teraz ako je koniec prázdnin všetko začína.
Týždeň sme nespali a sme strašne podrazdení najmä manželka. Mala sa vyhovára na tmu a na duchov, ale je proste vidno ze su to len výhovorky a skôr nejaké úzkosťou stavy. Chodili sme aj k psychologické ale ta nakoniec po 4 sedení ukončila terapiu keďže sa sťahovala vedľa Ciech.
Neviem co robiť a zohnať psychológa je extrémny problém.
Jeden človek vám povie aj susedia ze vydržať a neustupovst, potom som čítal aj tu na MK ze pustiť dieťa ze to prejde. Ja neveimto prejde tak ja neviem. Už teraz zase place , manželka už vybuchla ze v žiadnom prípade nepôjde do spálne a mala je ako v tranze. Doslova sa dostane do štádia ze sa až trasie a. Včera stala na dverách v spálni asi 15 minút. Poraďte prosím ďakujem

Strana
z5
tiana080
17. aug 2024

@jozeffezoj a čo je na tom, nechať ju spať s rodičom/rodičmi...keď cíti takú potrebu? Ostalo mi nejak smutno. Očividne vás teraz potrebuje.

viestta
17. aug 2024

Co by sa vam stalo ak by ste ju nechali spat medzi vami? Dieta vas v noci potrebuje, potrebuje vasu blizkost, potrebuje blizkost rodicov aj ked su vase vztahy ake su a vy ho nechate stat na chodbe a plakat? To co ste za ludia?

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@tiana080 ja viem, ja s tým ani problém nemám lebo vidím ze je to naozaj vážne a ide až do tranzu a strašne ma potrebuje a neviem prečo. Budem musieť s nou niekam ísť lebo niečo nieje v poriadku.

viestta
17. aug 2024

@jozeffezoj nikde ty chodit nemusis. Vyrieste si to medzi tebou a zenou. Vase zlyhanie vo vztahu sa prenieslo na dieta, tak ho do tej postele pustite. Nebude k vam chodid spavat do maturity, toho sa bat nemusis.

dzulli1980
17. aug 2024

Ona cíti napätie medzi vami, má 8 rokov, nevie to spracovať ako dospelá ... a namiesto toho, aby ste ju medzi seba do postele pustili, chceš riešiť psychológa ... aj moja dcéra má 8, spáva pri mne, lebo sa "bojí duchov" ... vy rodičia by ste mali byť pre dieťa najlepší psychológ.
@jozeffezoj

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@viestta nie nenechal som ho tam stat. Ja som tam stál s nou a rozprával sa snou. Neviem detailné popísať xelu situáciu. Problém je v tom ze manželka má od začiatku vzťahu problémy so spánkom a stačí jej malo a nevie zaspať atd. A preto je aj nervózna a rieši to takto. Ja som zas ten umiernenejsi. Ona ma ťažkú prácu a ak ju bude robiť unavená tak si môže ublížiť pracovné, myslím úrazom.
Je ťažké mi to popísať.

viestta
17. aug 2024

@jozeffezoj tak si chod lahnut k dcere do jej izby

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@viestta ved jasne ja to aj tak beriem, len to potrebujem počuť aj z inej strany. Len ako píšem mala sa strašne presadzuje a manželka má chronické problémy so spánkom.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@viestta budem to tak riešiť. Len zas keď idem do prace tak už bolo aj tak ze ma nechcela pustit

viestta
17. aug 2024

@jozeffezoj ty sa jej cudujes?

monika07142019
17. aug 2024

@jozeffezoj mam 8 ročného syna, ktorý mal tiež takéto obdobie, cca rok do zadu že za nami chodil do spálne,, ani jediný RAZ sme ho neposlali preč a to sme tam mali aj dcéru ročnú v postieľke,, teraz už spí v pohode, ale minule tiež prišiel za nami že nemôže zaspať,, tak sme sa tam 4 pučili v posteli ale ani nas nenapadlo ze by sme ho k nám nevzali keď nás potrebuje a chce byť s nami,,

30katrusa40
17. aug 2024

@jozeffezoj a čo tak pár krát spať u dcéry v izbe ? Však si ustel aj na dlážke.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@30katrusa40 včera som snou spal v izbe. Zas nie som hyena

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@viestta nečudujem, len by som to rad vyriesil k vseobecnej spokojnosti. Ide o to ze jeden čas to bolo tak ze som nemohol ísť ani do práce keďže sme povolili a ešte sa to práveže zhorsilo o to ide

eliska13
17. aug 2024

@jozeffezoj určite by som ju zobrala k sebe, alebo ty k nej.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@eliska13 už je v spálni. Zaspala unavená v izbe ale manželka ju zobudila a ja som ju preniesol.

hrabovo
17. aug 2024

@jozeffezoj ja som mala tieto stavy tiež, keď som bola malá. Tiež som v izbe videla rôzne tiene, počula rôzne zvuky, doslova až panika. Otec vždy už čakal na kraji posteli v spálni so svojím paplónom, kedy prídem, aby sme sa vymenili. Trvalo to dosť dlho.

danyelia
17. aug 2024

Ja nechápem vôbec prečo by nemohla spať s vami v spälni...chudák dieťa, strašne ju ľutujem, vy dvaja ste fakt divní rodičia...koľko x sme my doma spali 6 v manželskej posteli - rodičia plus 4 malé deti a v pohode...

lucylaw
17. aug 2024

NIKDY by som svoje dieťa v noci nevyhodila zo svojej spálne a už vôbec by som mu za to nedala po zadku 🤦🏻‍♀️ Môj syn má 9,5 roka a chodí za mnou do spálne každú jednu noc,ja som sama,takže sa normálne vyspím či tam je alebo nie je,ale robil to aj keď som mala partnera (nie jeho otca) a ani jeho nikdy nenapadlo ho v noci zo spálne vyhodiť a syn spal medzi nami..

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@danyelia skus si prosím prečítať všetko co píšem. Ak by si rozumela povahe našej práce a aká je to kombinácia s nevyspatostou. Je tu aj druhá vec že mala sa prevaluje celú noc. Je to ten typ ktorý sa prehadzuje celú noc a kope nohami všade. Tu nejde o iné nic. Je pre nás všetkým, tam nejde o to aby k nám nešla ale o to, že potrebujeme byt obaja vyspaty, keďže ja robím na strojoch a už nebolo raz že som si tam skoro prsty odrezal lebo som celú noc nespal. Vždy ju uložíme, vybozkame, má peknú izbu, zasvietenu lampu lebo si prosila, otvorené dvere ak chce. Povolili sme jej ak prišla v noci k nám nie raz aby ostala. Le ze potom už chodila každú noc. Potom už chcela ísť rovno k nám q tak sa to stupnovala až do tej mieri že ma nechcela opustiť do práce keď ss prebudila že idem preč. A ja mam spoje a nemôžem meškať.
Proste to sú súvislosti. Nie ne avist dieťaťa

nykkushka
17. aug 2024

@jozeffezoj ja ti tu nebudem za tento príspevok nadávať. Je vidno, že to chceš vyriešiť tak aby bola dcérka spokojná a aj vy s manželkou.
Mne je úplne jasné, že ak máte manželské problémy, tak únava z prebdenych nocí vám na nálade nepridáva. Tiež sme s mužom rodičia, ktorí odmalička učili dieťa spať vo svojej izbe a vôbec sa za to necítime ako horší rodičia, ze s nami syn nebude spať do 10r.
Ale, nikdy sme ho nevyhnali z izby keď prišiel a nedostal za to... Ale to je jedno, 8 ročné deti sú veľmi vnímavé, citlivé a asi sa dcérka obava, že sa rozidete, že jeden z vás odíde... Treba ju zakaždým uistiť, že to bude dobre a nech sa stane čokoľvek, budete ju stále rovnako ľúbiť (myslím, že toto jej hovoríte). Chce to len čas aby pochopila, že medzi rodičmi nezhody bývajú a nie vždy to končí rozchodom 😊 držím palce

hankab
17. aug 2024

@jozeffezoj nemozete jej dat pre tento pripad do spalne malu postel? Nebude vas v noci kopat a nikoho nezobudi. Mame v rodine tiez take dieta, do 7,5 roka chytalo paniku ked bolo kdekolvek v dome same, neslo ani schodami hore na chodbu nieco vziat. Zazracne to zo dna na den preslo, aj u vasej to tak raz bude a sama sa bude pytat do svojej izby.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@lucylaw ježiš ved ja to chapem. Ak by si celú noc nespala keď by ta dieťa konala od hlavy až po nohy a potom by si mala 2 hodiny šoférovať na zakazku, alebo robí so strojom unavená kde ak sa nesustredis, tak si odrežeme ruku, tak by si to vnímala ináč.
Ona pri nás spala x krát. Nie raz nie D a raz. Lenze ide o to ze ta závislosť na bytí s nami sa stupnovala do tej mieri ze .a už nechcela ani pustiť do práce o 4 ráno. Potom to prestalo a vracia sa to zas.o to ide ze sme sa snažili nejako nájsť riešenie aby to zas tak nebolo.
Mala.je už v spálni. Zas my nie sme polepsovna ale rodicia.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@hankab no boli sme na dovolenke v Chorvátsku a tým ako píšem sa to stupňuje, tak mala pritelok spojený s našou posteľou a už ani tam nechcela späť ale medzi nami. Ja chápem ze je to istý pocit bezpečia ale ona je ako kurča na otocnom roste a to sa nedá ako píšem hore prečo.

hankab
17. aug 2024

@jozeffezoj pises ze je velmi naviazana na teba, tak postel jej dat tesne vedla teba ale zaroveb tak aby ta v noci nekopala. Urcite sa vyspite takto viac ako ked za vami ma 10x v noci chodit vas prosit aby mohla prist do vasej postele.

30katrusa40
17. aug 2024

@jozeffezoj aký má vzťah mala s mamou ? Lebo mne sa zdá že asi nie moc dobrý. A ona zrejme tiež nie je ok budiť dieťa aby išlo späť k sebe do izby.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@nykkushka ďakujem za pekný príspevok.
Áno každý deň s nou hovoríme, najme ja ze ju ľúbime, že je to normálne, aj iné deti atď.. tak ona všetko chape až do momentu keď si ma ísť umyť zuby, lebo vie že ide spať a už je problém.
Nepomáhajú ani pekne reči, ani láska, ani upozornenie, ani zákazy, proste nejde to. Uvidíme no, snáď to nejak prejde. Mam alw obavu keď pôjde do školy pretože to bude už dvojitý problém a nebude tam chcieť ísť.

lucia13022023
17. aug 2024

Preboha. Nechať dieťa revat až tak aby sa dostalo do tranzu a zbiť ho po riti, lebo chce spat s rodičmi.

jozeffezoj
autor
17. aug 2024

@30katrusa40 budila malú, aby išla späť k nej do spálne nie k sebe do izby... mala je s ňou teraz v izbe a spia. Len ja tu každému vypisujem to isté 10 krát lebo jikto nečíta všetko len to co odpíšem na odpísane.
Tak vzhľadom k tomu koľko manželka pracuje tak som s nou väčšina času ja. Tak to aj tak vyzerá.
Ak by si mala muža policajta co ťahá 12h služby tak e.kze mat taky vzťah k dieťaťu ako ty keď skončíš o 15.00. Akokoľvek sa budeš snažiť zvládnuť prácu aj domácnosť aj všetko tak časovo sa nebudeš vedieť vyrovnať. Darmo nás ľúbi oboch ale ku mne ma bližšie je to tak

micicka
17. aug 2024

@jozeffezoj tak ju nechajte niekolko noci spat u seba, nerieste, nevysvetlujte. Mozno to postupne prejde. Pripadne navrhnite vy sami, ze ci budr spat s vami v spalni. A napr po tyzdni skuste, ze by isla spat do svojej izby. Lahnite si k nej kym zaspi. Trapit takto dieta, za to ja veru nie som. Mam syna, ma 10 r, dlho mu trvalo kym spaval sam, kym som ho nemusela uspavat. A stane sa mu aj teraz, ze v noci pride k nam do spalne, ze sa napr boji. Lahne si k nam a vybavene. Nepresviedcam. Neviem si predstavit ako by som v noci, po tme presvedcila dieta, ze sa nemusi bat a musi sam spat vo svojej izbe...

Strana
z5