icon

Ako zvládnuť nočné budenie 16-týždňového bábätka?

jarka2000
17. feb 2026

Už píšem ako totálne vyčerpaná matka. 10 noci na vlas rovnakým. Každú hodinu hore. Od 4 každých 15 min. Začne krik a plač. Pomôže vziať na ruky alebo pŕsnik a hneď spi a tento kolobeh celu noc. Predtým spal pekne. Zobudil sa 3x nakojit a spal pekne ďalej v postielke. Skúšala som už aj si ho dať k sebe, ale po hodíne toto iste.

Strana
z2
anonym_73e45d
17. feb 2026
@o_zuzka123456

16 týždňové babo, to mi vychádza na povinný spankovy regres v cca 4 mesiacoch.

@o_zuzka123456 tiez ma napadla regresia, bohuzial tych je do 2r zivota dietata niekolko 🙄 prvych 5-6m boli aj u syna aj u dcery strasne, ci nocne spanky ci denne, vzdy sa pokazili, ale odvtedy uz parada, pri dcere mi ale fakt pomohlo, ze som zmenila styl uspavania z ruk na zaspavanie na manzelskej posteli, vstavat a hojdat dalsiu polhodinu hodinu kym zaspi (mozno na nejaku hodinku ak sme mali stastie?) to nebolo bohvieco. odpadavala som unavou nevyspata, no toto mi zachranilo zivot, fakt... lezala som pri dcere kym nezaspala, najprv sa jrj to nepacilo lebo chcela na ruky, ale stale som si ju mojkala stiskala, neskor stacilo tapkat po ritke a skoncilo to tak ze ma zacala odtlacat a zacala zaspavat sama, postupne to islo a teraz zaspava uz aj ona sama, zaviedla som mojkacika, to tiez velmi pomohlo 👍 a tiez by som odsledovala dobu bdenia cez den medzi spankami, ci nie je dietatko velmi preunavene a preto sa budi tak skoro, na ig je kopec profilov co sa venuju spanku, a skor by som sa orientovala na holisticke spankove poradkyne nez na tie co idu spankovym treningom, prajem pevne nervy, ten spanok je normalne veda sama so sebe..

Strana
z2