Ako zvládnuť problémové spánky dieťaťa?
Ahojte mam doma čerstvo 11 mesacne dieta ide tu o to ze bolo dobre a zas je zle túto noc bol 5 krát hore s tým ze ani mlieko nechcel nic len proste spi s nami v posteli a pospal si asi hodinu polhodinu a sadol si na posteľ chcela som ho dst ľahnúť spat začal vrieskat jedine co pomohlo bol kocik išla som spat o 4tej rano toto uz trvá asi týždeň...spánky mame také ze zobudibsa bud o 6tej alebo o 6:30 prvý spánok ma okolo 9:15_9:30 pospi aj hodinu potom druhy spánok ma okolo 13:30_13:40 taktiež pospi hodinu dačo ja som si uz povedala ze ja sa nebudem dávať na nikoho ked je unavený uspim ho do 10 minút spi ale tu nastal zas problém pred tým týždňom aj dačo pekne mi zaspával v posteli tapkanim teraz funguje zas kocik aj cez deň ani za boha zaspať v posteli... cez deň mi to až tak nevadi ako v noci ze som 5 krát vyskočila aj to hodinu som hojdala preložila som ho spat do posteli za hodinu hore preco sa mi budí s tým ze si sadne na postel a ani záboha ho douspat
Co tak prestať to dieta nútiť spať a ukľudniť sa,ani dospelý človek nespí v kuse uplne ideálne
@minenkaa ja nikoho nenutim spat hádam vidím kedy je dieta unavené a takisto aj v noci mrncal ze chce spat ale nevedel zaspať
@minenkaa ja nikoho nenutim spat hádam vidím kedy je dieta unavené a takisto aj v noci mrncal ze chce spat ale nevedel zaspať
@viktoria1751 tak sa treba ukľudniť a nenútim ,poznáš si decko vies čo ho upokojuje
Ten prvy spanok o 9:30 treba posunut. Lebo to je jasne, ze potom to v noci robi bordel. Prvy idealne posunut na 11:30 a dalsi mozno okolo 15:00 a potom az vecer okolo 20:00 dat spat na noc.
Ten prvy spanok o 9:30 treba posunut. Lebo to je jasne, ze potom to v noci robi bordel. Prvy idealne posunut na 11:30 a dalsi mozno okolo 15:00 a potom az vecer okolo 20:00 dat spat na noc.
@kiki68 pokúšala som sa posunúť ten prvý trosku neskor nevydrží:/
Deti su rozne, spia rozne. Ale bola som v tom, ze na UM spia celu noc😀 moja je kojena, a 5 krat je taky zlaty standard za noc.
Ale mozno mate len nejake horsie obdobie, zuby mu nejdu?
@kiki68 kazdemu funguje nieco ine, nie overene postupy na internete. Moje dieta chodilo spavat o 10 a fungovalo perfektne. Druhy spanok malo o 14. Ked som videla zmeny, problem v noci, cez den tazsie uspavanie, zacala som skracovat prvy spanok, pripadne sa mi sama dcera z neho zacala budit skor.
Treba skusat. Na kazde dieta plati nieco ine.
Deti su rozne, spia rozne. Ale bola som v tom, ze na UM spia celu noc😀 moja je kojena, a 5 krat je taky zlaty standard za noc.
Ale mozno mate len nejake horsie obdobie, zuby mu nejdu?
@majlo1234 idu mu zuby idu uz ma vonku 8 a možno sa tlačia ocne a aj zadné... lebo aj cez den je mrzuty a nechce nic iné len mlieko
@kiki68 kazdemu funguje nieco ine, nie overene postupy na internete. Moje dieta chodilo spavat o 10 a fungovalo perfektne. Druhy spanok malo o 14. Ked som videla zmeny, problem v noci, cez den tazsie uspavanie, zacala som skracovat prvy spanok, pripadne sa mi sama dcera z neho zacala budit skor.
Treba skusat. Na kazde dieta plati nieco ine.
@anonym_c05e18 cez den mi krásne zaspí hovorili mi ze možno bude mať uz len 1 spánok ale nedávno sme prešli na 2... môžu to byť aj zuby
@anonym_c05e18 cez den mi krásne zaspí hovorili mi ze možno bude mať uz len 1 spánok ale nedávno sme prešli na 2... môžu to byť aj zuby
@viktoria1751 moze to byt cokolvek. Uvidis, ked to pominie. Mozu to byt zuby, zacinajuca choroba, moze to byt vyvinove obdobie, kedy sa u dietata zacnu prejavovat psychomotoricke milniky. Pripadne aj to, ze sa znizuje spankova potreba. Fakt cokolvek.
@viktoria1751 mozno po 30 min predlzovat. Lebo poznala som takych, co mali presne tento cas a nosili nam spiace 1,5 rocne dieta do skolky. Nech ho nechame ako este hodinu sa vyspat. V noci mali presne toto peklo medzi 1-4:00. Ako si spravis je na Tebe, ja len, ze uz som to videla a bol to rovnaky zahul.
@viktoria1751 mozno po 30 min predlzovat. Lebo poznala som takych, co mali presne tento cas a nosili nam spiace 1,5 rocne dieta do skolky. Nech ho nechame ako este hodinu sa vyspat. V noci mali presne toto peklo medzi 1-4:00. Ako si spravis je na Tebe, ja len, ze uz som to videla a bol to rovnaky zahul.
@kiki68 lenže ja mam taky problém ze na 2 spánku sa zobudi oklo 14:30-15:00 a dávam ho spat o 19:00 lebo uz vidím na nom únavu potom sa zobudi okolo 21:00-22:00 a vtedy to začína
@viktoria1751 ja som sa drzala toho, ze co najdlhsie potiahnut dva spanky a prvy kratsi, aby sa prirodzene casom vypustil. Niektore deti maju dva spanky do 18 mesiacov. Moje dieta uz okolo 15 mesiaca bolo na 1. Proste sa drz toho, ako sa sprava tvoje dieta. Ak ma bdele okna v noci, ktore budu pretrvavat a nebude za tym nic z vyssie spomenuteho, pohraj sa s ich dlzkou.
@kiki68 lenže ja mam taky problém ze na 2 spánku sa zobudi oklo 14:30-15:00 a dávam ho spat o 19:00 lebo uz vidím na nom únavu potom sa zobudi okolo 21:00-22:00 a vtedy to začína
@viktoria1751 Cez deň má krátke bdelé okná, ak spí po troch hodinách, vyspí sa cez deň v noci už nepotrebuje toľko spať. Prešla by som na jeden spánok cez obed a na noc ho ukladala so svojej postieľky
@viktoria1751 Cez deň má krátke bdelé okná, ak spí po troch hodinách, vyspí sa cez deň v noci už nepotrebuje toľko spať. Prešla by som na jeden spánok cez obed a na noc ho ukladala so svojej postieľky
@anonym_41ab9b a teraz co mam spraviť akože ked mi spi od 9:15 aj dnes? Za 5 minút bol tuhý...
Nepoznam to,neporadim a to od roka robim,muz tak isto o 4rano vstavame do prace.Najmensi prespi celu noc,ide sice neskor spat,spi v postielke.Nenosime ho,necicikame ho,neuspavame ho.Lezi v postielke a zaspi sam,my mame v spalni tv takze ani toto mu nevadi,ked zaspi a my kukame tv aj 3rana,ked mame obaja s muzom volno.Maly uz bude mat 3r v decembri.Ma len obednajsi spanok,kedy si mi vedel pospat az do 10tej do obeda,a potom opet o 12tej do 15tej.Tak ako spime aj my dospelaci,opet ho neuspavam.Dam mu kakavko,lahne,ja ho chytim za rucku a zaspi.Niekedy si ide lahnut o 13,ci o 14tej.Ono to prejde casom a uvidis,ze bude opet dobre.
@anonym_41ab9b a teraz co mam spraviť akože ked mi spi od 9:15 aj dnes? Za 5 minút bol tuhý...
@viktoria1751 Zle nastavený režim . Teraz už len postupne po 15 - 30 minút posúvať čas, zabaviť, aby zaspal neskôr.
@viktoria1751 ja som tiež za posunutie prvého spánku a tým aj druhého, Chápem, že nevydrží, keď v noci buntošil, skús to posúvať po desiatich minútach, po pár dňoch ďalších desať atď.
@viktoria1751 toto sme mali my, ja som musela nasho nechat do 21:00 min tahat. Keby ho dam skor, tak o 3:00 hore a o 6:00 by on zase zaspal.
2 spanky su ok, nema ete ani rok. podla mna su to tie zuby a casom to prejde, len vydrzat. (ja viem, je to hrozne, zazili sme tiez.) u nas pomahalo dat si ho k sebe, nie prec od seba.
jaj a potom ked sme chceli posuvat rezim a prejst na jeden spanok, tak o tej 9-9,30 sme sli von, tam nezaspal. po navrate mal polievku a isiel spat a tak presiel na jeden spanok. ale mal viac ako 11m
Toto bola najdlhšia veta,akú som čítala 😵💫 Tak sa nečuduj,ak mu idú zuby,že ten spánok je taký aký je
🙂 keď sa budili moje deti 5x za noc, tak som si vravela ako super spali. Bežne cca do 2r vstali aj 12x, rekord je 15. Nikdy som to však nebrala ako tragédiu, veď z toho vyrastie no stress. Je to v podstate spánkový regres + ak mu idú zuby alebo sa niečo nové naučil, tak je to úplne okey. Je jedno kde dieťa uspíš, podstatné je, že zaspí. O pár mesiacov zas príde s iným spôsobom uspávania. Netreba si zo všetkého robiť vrásky.
@viktoria1751 dnes to už nechaj tak, začni od zajtra, hrajte sa, snaž sa ho zabaviť a uložiť na prvý spánok o 10-15 minút neskôr, na druhý tiež. Možno by lepšie spal v inej izbe, veľa deťom sa spánok upravil, keď im presunuli postieľku do inej miestnosti. Ale ak sú to zuby, ktoré mu nedajú spať, veľa s tým asi teraz nenarobíš
@viktoria1751 tak sa treba ukľudniť a nenútim ,poznáš si decko vies čo ho upokojuje
@minenkaa to uz ty si tu na co,kvoli spamu?
@anonym_285 cerstvo 11 mesacne dieta je velke na dva spanky? To urcite nie je…
Autorka ak to je len teraz takto tak kludne to mozu byt tie zuby. Ja osobne nechapem niektore rady ze zrusit jeden spanok alebo posunut jeden z nich o dve hodiny a podobne. Ty vies najlepsie kedy je dieta unavene. Mali sme rovnaky problem a tiez som skusala posuvat spanky a neviem co a akurat som dosiahla to ze som mala doma nervozne umrncane unavene dieta. Tak som sa na to vykaslala, spala kolko potrebovala a preslo to same. Boli to zuby.
My máme 11m a funguje nám dokonalo režim 2 spánkov - prvý od 10 do 11:30 a druhý od 15:00 do 16:30. Podľa mňa musíš spánky posunúť na neskôr - áno prvé dni bude unavený a nevrlý, potom si zvykne. Ja som to začala dodržiavať a krásne si upravil podľa toho aj ranné vstávanie. Niekedy je to o konzistentnosti a “pohraním” sa s časmi.
@viktoria1751 Aj ja by som tipovala na zuby, ak su aj problemy s jedenim. Skusala si dat nieco od bolesti, ci vtedy nepospi lepsie?

Co tak prestať to dieta nútiť spať a ukľudniť sa,ani dospelý človek nespí v kuse uplne ideálne