icon

Ako zvládnuť prvú noc bez mamky s deťmi?

thirstymonk
16. jún 2024

Čaute holky. Zajtra odchádza mamka na 4 dni preč a ja zostávam sám s dvoma deťmi. Starší chlapec je v pohode, o neho sa nebojím. Mladšia dcera (skoro 2,5 roka) sa tiež nebojím. Jediné, čoho sa bojím, je noc. Lebo ona sa v noci často zobudí a plače "mamkáááááá, mamkááááá". No a mamka nakluše, vybere prso a už je dobre.
Lenže teraz mamka ani prso nebude. Vedeli by ste poradiť niečo v takej chvíli? Rozmýšľal som, že pripravím do fľaše kakauko a ak by sa zobudila a vrieskala, tak jej dam kakauko - sladke a snaď sa ukľudni. Ak nie, budem ju musieť zobrať do druhej izby, aby nezobudila syna a tam budeme vrieskať hodinu, kym nezaspi. Alebo čo... neviete dať ešte nejake ine namety?

Strana
z2
thirstymonk
autor
19. jún 2024

No, aj druhu noc sme zvladli v pohode. Poviem jej do uška, že pred buvanim sľubila, že to zvladneme a že nebude plakať. Utiši sa, potom ju hladkam po chrbatiku tak 5 minut a zabuva. Takže ešte jedna noc a pride mamka.
Na zajtra od 12:00-14:30, kedy príde mamka, mám naplánované veľké upratovanie, lebo barak je v takom stave, že amen :D

thirstymonk
autor
20. jún 2024

No. Posledná noc za nami, očakávame mamku v poobedňajších hodinách. Ako správny foter roka som dopustil, že dieťa 4:55 spadlo z postele... omg. :(

jazula
20. jún 2024

@thirstymonk Dúfam, že všetko ok. A vraj sa rodičia delia len na dve skupiny…tí, ktorým dieťa z postele spadlo a na tých, ktorým ešte len spadne. Za nás potvrdzujem, vydržalo mi to skoro tri roky, ale tiež už máme pád z postele za sebou 🙈🤷‍♀️

Strana
z2