Ako zvládnuť večerný nepokoj 6-mesačného bábätka?
Ahojte,dcerka,6m,kojena,zacali sme prikrmy. O cca 20 ide spat,zaspi na 30nin,uspavam na prse,inak nezaspi (manzel skusal fitloptu nosenie .)potim narieka vcera az do polnoci.nosime ju,robime co sa da ale vacsinu preplace.brusko ma ok,pekne kaka..vcera sme o 23 dali aj nurofen od zufalstva ze ju daco boli.lenze to sa deje uz vyse tyzdna. Zaspala az o polnci dnu v kociku,od 3 sa kojila asi 3x do 6 kedy vstala.od 3 uz bola v postielke.vzdy sa vela budila,ale toto je extrem vecer.doobeda spi 1,5h, poobede 30min a o 16tej este cca45 v kociku ..myslela somzezuby,ja tam tie ,,ciarky,, vidim,muz vravi ze to tak mala vzdy.dala som jej aj camiliu o 19tej.poradte,som chora a uz padame na hubu.aj orva bola extremne narocna,aj druha je ale aj cez den sa od nej neda pohnut.prvu som kojila do 1,5r,potom sa to ukudnilo
Za mna a nou veľa manipulujete počas noci. Co narúša jej spánok este viac. Ja som mala vždy postieľku prichytenu k našej posteli s jednou stranou otvorenou (kde bola pripojená) aby bola akoby súčasťou postele. Večerné kojenie vždy v rovnakom čase a poleziacky, aby som ju nemusela prekladať keď zaspí počas kojenia. Každá zmena polohy, zmena teploty z narucia na chladný matrac, to vyrusi a prebudí dieťa. Rovnako s ňou tym pádom nebolo treba manipulovat ak bolo treba kojiť v noci. Zvycajne sa najedla v polospanku pri prvom náznaku nespokojnosti a od prvého dňa mi takto prespali noc obe deti. Spánku o 7 predchádzala vždy rovnaká pokojná rutina, kúpeľ, žiadne rušivé zvuky ako hlasna TV a pod.
Uspavanim na rukách, kočíku alebo fit lopte si nepomahate. Príde čas keď to už nebudete dávať a bude sa musieť naučiť zaspávať v postieľke. Prečo si neusetrit námahu a nezacat budovať rutinu už teraz.
Podla mna ma aj ten spanok nejaky divny alebo som to nepochopila? Ma 3 spanky, prvy 1,5h, druhy 30 min a treti 45 min?
Ja by som jej dala prvy kratky, obedny najdlhsi a poobede tiez len 30 min alebo sloficek. Ja som to tak robila a dcere to vyhovovalo. Moze byt ak velmi vyspata na vecer a preto nevie zaspat a taha dlho.
Ja si pamatam, ze dcera mala separacku neskor, okolo 8 mesiaca ale v polroku mala nejaku regresiu a budila sa v noci snad kazdu hodinu-dve a trvalo to priblizne 2 tyzdne a same to pominulo. Tych regresii je celkom dost a treba ich len prezit. Ak to trva dlhodobo, problem bude niekde inde. Zuby, choroba, nespravny spankovy rezim, ktory dietatu nevyhovuje a mnoho ineho.
Ja mam doma 6mesacneho synceka a mame to dost podobne, cez den ma sice spanky dobre a celkom rutinne, ale vecer zaspava s hroznym placom a budi sa kazdych 20min celu noc a stale s placom. Minulu noc som ho mala celu noc na rukach. Ratam, ze je to separacna uzkost +novy milnik (skoro lozenie) a asi aj tie zuby, ale tak narocne to je …
v noci sa striedajte, jeden do polnoci, druhy od polnoci, pripadne ine casy, aby ste pospali, ak je to mozne, nie je prejedena? ak aj prikrmy aj mlieko, v noci co najmenej manipulovat s dietatom, ja som ani neprebalovala, iba nad ranom, netreba vzdy krmit, ked sa zamrvi

Separačná úzkosť. s tým nepohneš. To len treba prežiť.
Každé dieťa to má inak, pri niektorých deťoch ani nevieš že separačnú úzkosť majú.
Že padáte na hubu? to asi ani nemyslíš vážne, sú a prídu ešte horšie veci.