icon

Bábätko spí voľne v posteli

29. sep 2023

Nevadí ak bábätko nedávam do zavinovačky, hniezda a spí len tak na matraci, pod hlavou látkovú plienku a prikrytý dekou? Ďakujem.

Strana
z2
zuzanockamt
30. sep 2023

@anavixy Ja by som nikdy služby laktačnej a spánkovej poradkyne nevyhľadala. Verím pracovníkom v zdravotníctve s adekvátnym vzdelaním. Takže informácie som čerpala pri malých deťoch odtiaľ.

anavixy
30. sep 2023

@zuzanockamt presne ako ja, sama zdravotnik… laktacne konzultantky su prave zdravotnicky vyskolene institom pre podporu dojcenia, takze aj tam si treba len vediet vybrat. Vyskumy a studie vzdy robia vedci a zdravotnici, to, ze ich poznatky niekedy zdielaju aj nezdravotnici pre mna nemeni nic na ich (toho prvotneho zdroja) vierohodnosti.

simca06022011
30. sep 2023

@anavixy ako vykrutis dieťaťu krk? :D

anavixy
30. sep 2023

@simca06022011 tak ako som to robila takmer denne v praci 😄 prosim ta, neprehanaj… dietatu sa da uplne normalne nezne a bezbolestne otocit hlavicka, dokonca si ju dokaze otocit aj samo uz v novorodeneckom veku, ale samozrejme, pokial podla teba je lepsie dat dieta na bok, tak je to v poriadku, no urcite to nie je jedina moznost 🙂

janka2000
Odpoveď bola odstránená
zuzuliennka1
30. sep 2023

@janka2000 ani ked podlozis matrac, aby bolo babatko celkovo proste trochu vyssie?

janka2000
Odpoveď bola odstránená
zuzuliennka1
30. sep 2023

@janka2000 a co znamena kruti uplne cudne? nema hypotoniu? reflux? neviem si dost dobre predstavit ako by sa mohlo take male babatko krutit.
jedine hypotonia - to su deti co lezia skrutene do takeho obrateneho C

anavixy
30. sep 2023

@janka2000 tiez neviem co si predstavit pod “kruti sa cudne”, tazko povedat, len mi este napadlo, ci nie je postielka velmi vyvysena, ze sa akoby skotula do cudnej polohy 🤔

zuzuliennka1
30. sep 2023

@janka2000 *teda hypertonus pardon

janka2000
Odpoveď bola odstránená
janka2000
Odpoveď bola odstránená
janka2000
Odpoveď bola odstránená
anavixy
30. sep 2023

@janka2000 obratene cecko je vlastne luk alebo tzv. opistotonus, byva aj pri refluxe aj hypertonicke deti sa tak casto prehybaju… ale teda skus podlozit do mensieho sklonu, mozno to bude lepsie 🙂

Strana
z2