icon

Čo robiť, keď 2,5-ročné dieťa nespí cez obed?

alex5896
8. jan 2024

Ahojte idem si po radu som zufala zatial ju hladam na konikovy ...dcera ma 2 r a 5 mesiacov uz od 23. decembra nespava na obed pripisovala som to k vianociam a darcekom a euforii z toho ale uz to trva dlho cez obed nespi a je divna unavena protivna place nepocuva potom sa zrazu smeje hadze sa o zem nevie poriadne chodit neviem co s tym bojim sa o nu ...byvala nastavena ako hodinky odbilo 12.00 a spinkat teraz skusam skor neskor no vobec to nejde ....raz mi nahodou zaspala inak nic....vecer ide spat o 20:15 zaspi pred deviatou a 6:30 vstava sama ....neviem co robit je neznesitelna a popri nej sa musim starat o dalsie babatka 🙄 skusim sa poradit aj s pediatrickou ale nechcem to este takto riesit...prosim pomoc poradit co ...fakt ma malo spanku

lucik194
8. jan 2024

no nic....... nase obe deti nespavali od 2rokov

o 19:00 pozreli vecernicek, osorchovalu sme ich a o 20:00 uz spali....

domi1109
8. jan 2024

@alex5896 tiež mám malého vo veku vašej. Poobedny spánok nemá od 23 mesiacov. Jednoducho nechcel už. Sme tam sa stane tak 4x do mesiaca, ze si chce pospinkat. Starší má teraz 4 roky a tiež prestal spavat keď mal 2r a 3 mesiace

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
denden77
8. jan 2024

aj nasa prestala na obed spavat skoro 😁
a teraz v skolke vacsinou spi ale doma cez vikendy, ci prazdniny ani za svet 😁

alex5896
autor
8. jan 2024

No mne az tak nejde o ten spanok ale o to spravanie celkovo aka je aby ten nedostatok spanku nemal daky vplyv na dalsi vyvoj fakt je cudna vidno ze je unavena na obed ale proste nic spinkaaat nieee krici ale aka je potom pada divne spravanie ma robi divne veci ze zahryzne do stolicky odveci place smeje sa no loco

alex5896
autor
8. jan 2024

@lucik194 a kedy vstavalinpotom a ako sa spravali ked nemali spanok ?

lucik194
8. jan 2024

@alex5896 vstavali o 7:00, uz okolo 17:00 boli unavene, ale v tom case uz sme ich nenechali zaspať...

tanyan
8. jan 2024

A neskúsila ste nie spať, ale iba relaxovať? Čítať, počúvať, rozmýšľať, vymýšľať, spomínať....
Ono by bolo dobré keby sa pred nástupom do škôlky naučila, že je dobré aj len tak ležať a privrieť oči, nemusí spať.

janinah
8. jan 2024

Vnuk nespi od 2r.a 1 mesiac....tak vravím dcére,že len jej vracia to,čo robila ona mne.

cimage
8. jan 2024

Syn od 2r nespaval vobec, dcera od 2,5r tiez. Mozes sa aj na hlavu postavit ked nechcu, tak nechcu. Najmensia ma 20mes. tu sa hra pri mne a dnes este nespala 🤷🏻‍♀️. Aj vonku behala, snazila som sa ju uspat, ale nic nezabera. Samozrejme, ze by som chcela aby spala aj 2x denne, ale co narobim. Snad aspon vecer zaspi skor.

stanzi
8. jan 2024

@alex5896 No ak ti vstava o 6:30 a zaspi az vecer o 21 (a teda cez den vobec nespi), tak ma podla mna toho spanku malo na jej vek...Skus ju ulozit o 13:00 poobede. Mam rovnako staru dceru, a teda aj ked nahodou vstane rano 6:30, tak o 12-tej by mi nezaspala urcite, je to na nu proste skoro...

cookie29
8. jan 2024

a kde je problem? Mne deti zrusili denny spanok okolo 18M. Samozrejme zalezi aj podla aktivity. Chodite dost von? Na cerstvy vzduch? Vybeha sa? Nepozera telku/mobil? Nenaucila sa nieco nove? To tiez zvykne zblbnut spanok.

alex5896
autor
8. jan 2024

@cookie29 mne nejde ani tak o spanok ako o to spravanie ako sa chova uz zvazujem aj dake vysetrenie

alex5896
autor
8. jan 2024

Baby este raz mne nejde o ten spanok skor ma trapi to spravanie 🙏😟

ivangeline
8. jan 2024

Snazit sa nastavit..aby spala. Moj ma 2 a pol. Zaspava medzi 13 az pol 2. Budim o 15tej. O pol 9tej je v posteli. Vstava okolo pol 7 az 7. Malo spanku. Poobedie mrzzute..velmi malo spanku..o 10tej unava a okolo pol 5/5...neznesitelne deti..

stanzi
8. jan 2024

@alex5896 Ale to spravanie moze byt prave kvoli nedostatku spanku…Ano, su deti ktore v tomto veku uz denny spanok nepotrebuju, ale tak mozno to nebude vas pripad 🤷‍♀️ Skus nastavit rezim tak ako pise @ivangeline, aj my ho tak mame a funguje nam to…

sense
8. jan 2024

Nastavila som kuchynské hodiny a nemusela späť, stačila siesta potichu s knižkou ak do polhodiny nezaspal mohla sa ísť hrať ak zaspala posunula dom hodiny o polhodinu naviac

zorkahorka
8. jan 2024

Vela deti v tomto veku predtane spavat. A mozno sa k tomu vrati. Co robí doobeda? Ja chodim s malym von aspon na hodinu. Ma vyse 3 roky a na obed zaspi. Starsi uz nespaval

zorkahorka
8. jan 2024

@alex5896 spravanie? To poznam od starsieho, ked prestal spavat. Okolo 16-17.h mal krizu, bol protivny, ale prekonal to. Po case si zvykol nebyt unaveny z toho, ze nespi

cali2016
9. jan 2024

@alex5896 podľa mňa je príliš unavená, preto to správanie. Môže ísť aj o spánkovú regresiu. Celkovo spáva málo na tak malé dieťa. Možno skúsiť obedný spánok posunúť na 1-1.30. A doobeda ako písali vyššie dať vybehať na čerstvom vzduchu.

alex5896
autor
9. jan 2024

@zorkahorka
@cali2016 doobeda chodime vonka je unavena potom polievka a spanok dnes som ju natiahla do 13-20 no cely den nemala telku ani na sekundu a viac som ju zapajala dnes do roboty s babatkami ....mozno aj koli nim vystraja aj ked sme uz mesiac doma... vyzera ze zaspala mozno nahoda neviem ale tesim sa aspon z tohto len to chovanie uz som myslela ci nema daco ja nwm adhd abo tak 😟🙄

zirafkasaska
9. jan 2024

@alex5896 asi si si práve odpovedala, ak máš doma mesiac staré bábätká 😊
Moja mladšia spavala cez deň od narodenia do cca 2r 15-20 minút, niekedy ani to. Prespala však celú noc. Darmo som jej vysvetľovala, že múdre knihy píšu koľko má späť malé bábätko, mala svoju hlavu. Od 2r z ničoho nič spala 1,5h-2h cez obed, po nástupe do škôlky zase prestala a iba ležala v postieľke. Učiteľky z nej boli na nervy a ja som s tým nevedela nič urobiť.