icon

Deti nespia cez deň

30. máj 2025

Ahojte..som na prasky. dve deti, je medzi nimi vek.rozdiel 1r9m. starsia mala uz od babatka problem so spankom,chcela len v kociku,nikde inde..a kratko
. takze som to riesila prechadzkami a ked zaspala,zaparkovala som kocik na terase a chvilu este spala,niekedy trochu dlhsie ale to sa stalo raz do mesiaca. ale postielka,ani minuta.nikdy.odkedy sa mi narodila druha, starsia nespavala ani to,lebo s novorodencom som v zime von nechodila, takze kocik sa nekonal, atd. nedokazala som ani jednej poskytnut tale podmienky,ake chceli. kazda ine,kazda v inom case. druha vzdy vyrusovala prvu.... starsia prestala spavat uplne. od necelych 2 rokov.... druha ide v jej slapajach. starsia chodi na pol dna do skolky prave kvoli tomu,ze nespava. ucitelke v skolke maju nervy ak tam je. jedine decko co nespi... ona ma prosi aby tam nemusela "spinkavat" alias cumiet 1,5 hod do stropu,doslova. vsetci mi vraveli ako mi zacne v skolke spavat,a ja som kazdemu povedala ze nie. jednoducho je uz od babatka NEspac. a mladšia? teraz v marci oslavila 2 roky (starsia ide mat o 2 tyzdne 4) no a ta by mozno aj zaspala v iducom kociku, ale v takom case kedy by som potrebovala,akurat musime ist autom pre starsiu do druhého mesta do skolky. akonahle su uz spolu,uz zavladne chaos,hluk,a pokusy o kocik su marne. a idu spat az vecer. Uz teraz viem,ze ani druha nebude chciet v skolke spavat. Zatial som na rodicaku s mladsou, ked vsak pojdem do prace obe budu musiet byvat v skolke a obe budu denno denne 1,5 h cumiet do stropu co robi tyzdenne takmer 8hodin zivotneho casu....preboha...zufala som z tohto vsetkeho, z toho ze ja som unavena nemam MINUTU za den,rano sonou vstavaju a az vecer idu spat, a tiez som zufala z toho ze preco proste nespia neodsychnu ai nevedia to a tolky cas ich mam nechat len tak lezat a ucitelky nervozne ze jedine decka co nespia, normalne neviem co mam robit uz....nechcem aby si tam zavali z nudy nechty obhryzat,traumu budovat, zas ostatni hovoria nechaaaaaj nech si polezia aspon si povinne oddychnu a ubudnut z nich neubudne
..mna by zas drblo keby som ja tolko musela necinne lezat, atd.....no povedzte mi na to daco... :( ale sama za seba...ozaj som znicena,bez prestavky kazdy jeden den s babami, ktore nespia....neskutocne

oceanahory
30. máj 2025

Kedy vstavaju rano a kedy chodia vecer spat?

olimuc
30. máj 2025

Mas moznost najst sukromnu skolku, kde im mozno vyjdu v ustrety a nebudu musiet spat. Skus pozriet ake mate v okoli moznosti … v statnej moc neuspejes - zalezi na tom ako maju nastaveny skolsky poriadok

lubmar
30. máj 2025

Sucitim s tebou,hoci ti neporadim,my sme mali to iste,vsetci vraveli ze v skolke sa nauci spat,hlavne to vraveli kamošky,co im deti spavali na obed este v 6tich rokoch,nechapali ma, u nas bolo riesenim,ze babka ich brala zo skolky na obed domov. Su proste deti,co im spanok nechyba, mozes sa aj na hlavu postavit, cez vikendy sme zo zaciatku skusali uspavat, ale ked ani po 2 hodinach nezaspali,to nemalo vyznam.Zaspali jedine ked boli doslova unaveni,vycerpani narocnou turistikou al.podobne,bezne behanie po vonku,preliezacky a pod. nehrozilo🫤

mirka0677
30. máj 2025

ja mam chalanov s rovnakým rozdielom. v škôlke tiež nespávali ale len preto, že sme ich vyberali na obed. celý čas, čo tam chodili (neboli sami, čo na obed odchádzali domov). Ja som pracovala len na pol úväzku,tak som to stíhala. Takže ak ich nechceš nechať trápiť (akože možno by si zvykli, možno nie), tak buď tá súkromná, na ktorú ti možno pôjde celý plat 🙂, alebo nejako zabezpečiť, aby šli na obed domov. V podstate asi ani inú možnosť nemáš.
No a k tomu druhému, že ti dve malé deti cez deň nespia, tak to by ma asi tiež šlo drbnúť. Naši si ešte aj teraz občas poobede pospia, keď sú unavení a to majú 8 a 10.

renab
30. máj 2025

Moj najmladsi nespal cez den od siedmych mesiacov. A v noci to bola cista katastrofa. Do skolky chodil az do predskolskej a spat tam nemusel. Dohodli sme sa s ucitelkami.

cyberk
30. máj 2025

Vies.. keby si si deti ucila, ze ten oddych cez den jednoducho musi byt, ci uz budu spat alebo nie, tak by potom nebol problem v skolke.. ved vo viacerych staci fakt len cumiet do stropu a nevyrusovat (vychovane deti s tym problem nemaju), mas nanic system a pokracujes v nom, a potom sa cuduj svete, ze je problem…

lukbe
30. máj 2025

Moha nespala od roka, v pohode. V škôlke zaspala 10 minút pred budením. Nič sa nedialo.

simsalabim
30. máj 2025

Moja starsia v roku a pol uz tiez nespala. Naucila som ju aspon na oddych - natiahla som kuchynske minutky a kym nezazvonili, musela “oddychovat”. Postupne som to natiahla na 30min. Je to naozaj narocne, ak dieta cez den nespi.

simsalabim
30. máj 2025
@lukbe

Moha nespala od roka, v pohode. V škôlke zaspala 10 minút pred budením. Nič sa nedialo.

@lukbe u nas sno. 10min spankuv skolke znamenalo, ze som ju o 1 v noci nasla v izbe sa hrat 🙈 Pockala, kum sme s manzelom zaspali, zazla si a zabavala sa 😅

viestta
30. máj 2025

vo vacsine skolok deti nemusia spat, staci ak tisko lezia aby nerusili ostatne

lucia13022023
30. máj 2025

Možno zacat trénovať teraz doma? Ten povinný oddych? Neter má 6, ta spať miluje, minule v škôlke nespala a vravela, že všetci boli hore a len tak ležali, ale boli ticho, počúvali rozprávku ktorá im išla potichu z prehrávača. A sú u nej v triede deti, ktoré nespali celý ten čas co sú v škôlke.
Ja by som ich skúšala teraz dávať na pol hodinu do izby. Kľudne chod s nimi. Oddychujte, rozprávajte sa, natiahnite minutky ako to tu bolo už spomínané. Nauč ich oddychovať.

deti95060810
30. máj 2025

syn nespával od 18 m.... v mš za tri roky jeden jediný krát - aj to mal horúčku.
v mš ležal - chápem že je to pre dieťa hrôza , ale inej pomoci nebolo.

0silvia0
30. máj 2025

Obe moje deti v tomto veku uz poobede nespavali, nic nezvycajne

lukbe
30. máj 2025
@simsalabim

@lukbe u nas sno. 10min spankuv skolke znamenalo, ze som ju o 1 v noci nasla v izbe sa hrat 🙈 Pockala, kum sme s manzelom zaspali, zazla si a zabavala sa 😅

@simsalabim u nás to bolo v pohode😊

janickacrazy
30. máj 2025

Jedine nájsť inú škôlku, moja neter nespala v škôlke, ale učiteľka jej dovolila byť potichu pri stole a kresliť si. Ostatné deti spali.

tanyan
30. máj 2025

Skús si popoludní s nimi urobiť relaxačnú chvíľku na trávenie. Môžeš im napríklad čítať alebo pustiť audio rozprávku, aby si im ukázala, že relax je fajn a príjemný.
Naša tiež asi od 2 a pol roka nespávala doma, ale v škôlke si ľahla s ostatnými. Je však pravda, že chodila do súkromnej, kde bolo naozaj málo detí a učiteľka zo začiatku sedela pri nej a hladkala ju po chrbte.

autor
30. máj 2025
@cyberk

Vies.. keby si si deti ucila, ze ten oddych cez den jednoducho musi byt, ci uz budu spat alebo nie, tak by potom nebol problem v skolke.. ved vo viacerych staci fakt len cumiet do stropu a nevyrusovat (vychovane deti s tym problem nemaju), mas nanic system a pokracujes v nom, a potom sa cuduj svete, ze je problem…

@cyberk hura

autor
30. máj 2025
@viestta

vo vacsine skolok deti nemusia spat, staci ak tisko lezia aby nerusili ostatne

@viestta ved hej ale tak ved ...to co som pisala, tolky cas aby len tak pozerala do plafonu....joj..luto mi to je

autor
30. máj 2025
@tanyan

Skús si popoludní s nimi urobiť relaxačnú chvíľku na trávenie. Môžeš im napríklad čítať alebo pustiť audio rozprávku, aby si im ukázala, že relax je fajn a príjemný.
Naša tiež asi od 2 a pol roka nespávala doma, ale v škôlke si ľahla s ostatnými. Je však pravda, že chodila do súkromnej, kde bolo naozaj málo detí a učiteľka zo začiatku sedela pri nej a hladkala ju po chrbte.

@tanyan och...pekna predstava..no sukromma keby nebola taka draha, deti su dve, skrachovali by sme asi natotalku..

viestta
30. máj 2025

ucitelky sa s nou hrat nebudu a ak by sa hrala sama vyrusovala by deti. Zial, tak je to

autor
30. máj 2025
@lucia13022023

Možno zacat trénovať teraz doma? Ten povinný oddych? Neter má 6, ta spať miluje, minule v škôlke nespala a vravela, že všetci boli hore a len tak ležali, ale boli ticho, počúvali rozprávku ktorá im išla potichu z prehrávača. A sú u nej v triede deti, ktoré nespali celý ten čas co sú v škôlke.
Ja by som ich skúšala teraz dávať na pol hodinu do izby. Kľudne chod s nimi. Oddychujte, rozprávajte sa, natiahnite minutky ako to tu bolo už spomínané. Nauč ich oddychovať.

asi toto zacnem veru skusat, s oboma hned ako ked prideme zo skolky.. sice nezaspia,ale aspon si vsetky tri proste polezime...dakujem
@lucia13022023

autor
30. máj 2025
@simsalabim

Moja starsia v roku a pol uz tiez nespala. Naucila som ju aspon na oddych - natiahla som kuchynske minutky a kym nezazvonili, musela “oddychovat”. Postupne som to natiahla na 30min. Je to naozaj narocne, ak dieta cez den nespi.

@simsalabim velmi dobry tip na tie kuchynske hodinky. kupim nejake pekne zvieratkovske,aby sa im to ratalo, a tie budeme takto pouzivat. idem hned pozret nieco na aliexprese taketo 🙂 dakujem

hsara99
30. máj 2025

Možno netreba ani Ali, tento je krásny 🙂
https://babyknihy.sk/digitalny-budik-oblacik-ru...

melany444
31. máj 2025

Ahoj podľa mna to nie je nič nezvyčajné pár mamiciek mi vravelo že ich deti od 2r nespia vôbec cez deň az večer chodia.
Podľa mňa nevadí keď dcera bude len tak ležať vo škôlke a pozerať na stenu aspoň si odychne ved to jej neublíži ma cely deň potom na hranie.
Ja som tiez ako dieťa zle spavala a vo škôlke som jediná nespala mne to bolo ľúto lebo som spat chcela ale nedalo sa mi zaspať.
Ale áno je to náročné pre mamičky keď si za celý deň nemôžeš oddýchnuť tak potom fakt možno keby ste si aspoň ľahli spolu ako píšeš.
Ja mam ročného syna a tiež zle spával od narodenia.

terry658
31. máj 2025

Moji v školke nespali ani raz. Ostatné deti ležali a moji si kreslili pri stole a museli byť potichu. Doma zaspali vždy.
Veľmi záleží od učiteľky.