icon

Do akého veku ste uspávali deti?

19. sep 2023

Máme 4 ročného syna, má svoju izbu.
Večerný rituál u nás kúpanie, večera, prečítam mu rozprávku a lahneme si do postele. Nechám ho samého, má v posteli plysakov hra sa s nimi. Po chvíli ma volá aby som si išla prinho ľahnúť. Robim že ľahnem si, po chvíli odídem. Nech spí sám a poviem mu že zachvilu dôjdem. No vždy po pár minútach ma volá aby som si ľahla vedľa neho. Takto to ide x krát dokola. Keďže chodí do škôlky, večer zaspáva po 21 hodín. Je to dosť zle,ráno vstávame o 5tej. Ideme na bus a do školky, ja do roboty aby sme stihli.
Manžel ho neuspi, keď pošlem za ním manžela, syn plače že on chce maminku.
Každý večer ledva čakám kedy zaspí aby som si mohla aj ja oddýchnuť si prečítať si knihu alebo pozrieť niečo v telke.
Manžel zatiaľ si oddychuje v obývačke pred tv za celý čas čo ja uspavam.
Do kolkatich rokov ste uspavali deti vy? Koľko bude trvať pokiaľ sa naučí zaspávať sám?
Možno mi napíšete nech si užívam tento čas že chce ma mať pri sebe, ja si to užívam. No chcem mať trochu priestor aj pre seba.

Strana
z4
autor
28. sep 2023

@stanulienkat Domácnosť je celá moja práca

kris_tin257
28. sep 2023

Dcéra zaspáva sama syn bol zložitejší v tomto ale sám zaspáva vo svojej izby asi od 2-2.5 roka

nika_23
4. dec 2023

Syn ma cerstve 4 roky,nikdy nezaspaval sam.Od babatka som ho musela aktivne uspavat kvoli kolikam.Hojdavak,kocik,v postielke spal prvykrat v roku a pol aj to so8m musela byt pri nom drzat za ruku,hladkat.Najradsej zaspava "nacapeny" na mne.Dcerka ma 6 a dokazala zaspat v postielke aj sama (tiez bola kolikova vtedy len kocik pomohol) no ako sa narodil syn vzdy pri nej niekto vecer lezal(ja alebo manzel).Proste si to tak pytala.Tiez na to cakam kedy uz budem mat vecer cas pre seba a raz to pride.Uz s tym nebojujem,nepotrva dlho a deti sa zavru do izby a nebudu chciet rodica ani len v 1 izbe nieto s nim zaspavat.

Strana
z4