Dve deti do dvoch rokov - spánok
Ahojte maminy, ake mate skusenosti pri dvoch deťoch pod dva roky s uspavanim na denny/nočný spanok a nočné spanie celkovo? Ako ste to mali, co vam fungovalo, a co naopak nie. My mame 23 mesacneho syna a 2 mesačnú dcérku, syn doteraz zaspaval aj spal s manželom, no posledné dni uz vola iba mna na uspavanie, zatiaľ to dávam pretože malá zaspinka sama v kočíku/postieľke no bojím sa co bude potom. Este sme v období ked sa ňu stale ziarli. Syn zaspava v podstate sam ale potrebuje aby som pri nom bola. Cez den potrebuje trochu kontaktu na rukach a potom zaspím. Vďaka za tipy a skusenosti.
Ano viem ze kazde dieta je iné aj spanok sa mení ale aktuálne to mame takto. Hejty ma nezaujímajú. Kto nezažil, nepochopi.
23mesacny bude o maximalne 30dni 2rocny 🙄 🤦🏼♀️ to fakt treba pisat, ze ma 23m a nie takmer 2roky? Cudujem sa, ze este dni a tyzdne si nedopisala 😆 a ako pises, neviem aku radu chces ked zatiak problem nie je a potom sa to vyriesi ci bude problem s uspavanim mladsej alebo starsieho. Nic univerzalne neexistuje. Idealne to bude najprv uspavat mladsiu a ked bude spat starsieho (jeho zabavis na tu chvilu lahsie aby pockal ako babatko), neskor obe deti naraz aspon 1-2spanky (denny a nocny). Alebo striedat sa s kuyom jeden bude uspavat jedno dieta druhy druhe... Teoretickych moznosti je vela ako to urobit vsetko bude zalezat od deti a co vam bude vyhovovat, co jednej rodine vyhovuje druhej nemusi. A hlavne netreba si planovat vopred scenare na 99% aj tak situacia sa vyvinie tak, ze bude to treba riesit neplanovanym sposobom.
@katus12 je jedno, ako to mal kto, ide o to, ze vy to mate takto a zmeni sa to len casom zas nejak inak.
U nas mala.koliky, cize v noci snou castokrat hore aj hodinu - dve, maly spal cca 21-7. Cez deb syn uz vynechaval spanok, cize v tom veku spal.cca 3-4x do ttyzdna, bolo ho treba uspavat, takze mala v nosici alebo pri nas lezala a ja som sa ho snazila uspat. Niekedy sa podarilo, niekedy nie. A obcas s apodaril spolocny spanok oboch deti naraz. Naozaj len obcas. Dcera spavavala cez den viac, bud dlhy spanok ( 3-4 hodiny) alebo 2-3 kratsie ( do 2 hodin).
Asi ti to nepomohlo, ale u nas to bolo takto a bolo mi jedno, ako to ma niekto iny, lebo deti prosto nenastavim otocenim klucika.
Cize to ber tak ako to je.
ja som mala rocny rozdiel. dala som si druhu postielku do obyvacky a mladšia zaspavala cez den tam a starsi s nami v spalni v postielke + na noc som tam mala dalsiu postielku pre mladsiu. tym ze zaspavala v obyvacke zvykla si späť v "hluku" a potom tvrdsie spala a nebudila sa
u nás posledné dve deti rozdiel 18 m. Problém bol že sme bývali v jednej izbe a deti sa vzájomne budili. Pomohlo mi že staršia zaspávala sama.

Ahoj, mam deti 14mes po sebe, najviac mi pomohlo naucit ich zaspavat same - dam do postielky a odchadzam. Kym bolo treba mladsie uspat (kojenie, flaska, ci moja pritomnost), tak starsie som dala na ten cas do stolicky, priputany, z ktorej nevyjde a dostal jedlo (idealne take, co mu chvilu trva zjest, nie ze to ma za dve minuty zjedene) - odtial sa mi nedostal. Pripadne do postielky v izbe na druhom konci domu (keby nahodou nieco chce vykrikovat) a tam nejaku zaujimavu hracku, aby sa chvilu vydrzal hrat, kym som male uspala.
Nocny spanok nie je problem, ale teda nespali spolu v izbe, kazdy sam. Chvilu sme spavali ze starsi v jednej izbe, manzel pri nom alebo vedla v druhej izbe (a mal ho na vysielacke), no a babo so mnou v spalni. Ked male malo asi 10mes, islo tiez do izby. Cize kazde dieta vo svojej izbe vo svojej postielke (aby sa navzajom nebudili ked s placom vstanu) a ja som ich mala na vysielacke, my s muzom v spalni. 🙂