icon

Dve deti do dvoch rokov - spánok

katus12
Včera o 11:42

Ahojte maminy, ake mate skusenosti pri dvoch deťoch pod dva roky s uspavanim na denny/nočný spanok a nočné spanie celkovo? Ako ste to mali, co vam fungovalo, a co naopak nie. My mame 23 mesacneho syna a 2 mesačnú dcérku, syn doteraz zaspaval aj spal s manželom, no posledné dni uz vola iba mna na uspavanie, zatiaľ to dávam pretože malá zaspinka sama v kočíku/postieľke no bojím sa co bude potom. Este sme v období ked sa ňu stale ziarli. Syn zaspava v podstate sam ale potrebuje aby som pri nom bola. Cez den potrebuje trochu kontaktu na rukach a potom zaspím. Vďaka za tipy a skusenosti.

Ano viem ze kazde dieta je iné aj spanok sa mení ale aktuálne to mame takto. Hejty ma nezaujímajú. Kto nezažil, nepochopi.

anonym_122f37
Včera o 11:48

Ahoj, mam deti 14mes po sebe, najviac mi pomohlo naucit ich zaspavat same - dam do postielky a odchadzam. Kym bolo treba mladsie uspat (kojenie, flaska, ci moja pritomnost), tak starsie som dala na ten cas do stolicky, priputany, z ktorej nevyjde a dostal jedlo (idealne take, co mu chvilu trva zjest, nie ze to ma za dve minuty zjedene) - odtial sa mi nedostal. Pripadne do postielky v izbe na druhom konci domu (keby nahodou nieco chce vykrikovat) a tam nejaku zaujimavu hracku, aby sa chvilu vydrzal hrat, kym som male uspala.
Nocny spanok nie je problem, ale teda nespali spolu v izbe, kazdy sam. Chvilu sme spavali ze starsi v jednej izbe, manzel pri nom alebo vedla v druhej izbe (a mal ho na vysielacke), no a babo so mnou v spalni. Ked male malo asi 10mes, islo tiez do izby. Cize kazde dieta vo svojej izbe vo svojej postielke (aby sa navzajom nebudili ked s placom vstanu) a ja som ich mala na vysielacke, my s muzom v spalni. 🙂

anonym_08b28a
Včera o 11:56

23mesacny bude o maximalne 30dni 2rocny 🙄 🤦🏼‍♀️ to fakt treba pisat, ze ma 23m a nie takmer 2roky? Cudujem sa, ze este dni a tyzdne si nedopisala 😆 a ako pises, neviem aku radu chces ked zatiak problem nie je a potom sa to vyriesi ci bude problem s uspavanim mladsej alebo starsieho. Nic univerzalne neexistuje. Idealne to bude najprv uspavat mladsiu a ked bude spat starsieho (jeho zabavis na tu chvilu lahsie aby pockal ako babatko), neskor obe deti naraz aspon 1-2spanky (denny a nocny). Alebo striedat sa s kuyom jeden bude uspavat jedno dieta druhy druhe... Teoretickych moznosti je vela ako to urobit vsetko bude zalezat od deti a co vam bude vyhovovat, co jednej rodine vyhovuje druhej nemusi. A hlavne netreba si planovat vopred scenare na 99% aj tak situacia sa vyvinie tak, ze bude to treba riesit neplanovanym sposobom.

anonym_405bcf
Včera o 12:13

@katus12 je jedno, ako to mal kto, ide o to, ze vy to mate takto a zmeni sa to len casom zas nejak inak.

U nas mala.koliky, cize v noci snou castokrat hore aj hodinu - dve, maly spal cca 21-7. Cez deb syn uz vynechaval spanok, cize v tom veku spal.cca 3-4x do ttyzdna, bolo ho treba uspavat, takze mala v nosici alebo pri nas lezala a ja som sa ho snazila uspat. Niekedy sa podarilo, niekedy nie. A obcas s apodaril spolocny spanok oboch deti naraz. Naozaj len obcas. Dcera spavavala cez den viac, bud dlhy spanok ( 3-4 hodiny) alebo 2-3 kratsie ( do 2 hodin).
Asi ti to nepomohlo, ale u nas to bolo takto a bolo mi jedno, ako to ma niekto iny, lebo deti prosto nenastavim otocenim klucika.

Cize to ber tak ako to je.

anonym_b394d1
Včera o 12:20

ja som mala rocny rozdiel. dala som si druhu postielku do obyvacky a mladšia zaspavala cez den tam a starsi s nami v spalni v postielke + na noc som tam mala dalsiu postielku pre mladsiu. tym ze zaspavala v obyvacke zvykla si späť v "hluku" a potom tvrdsie spala a nebudila sa

anonym_dc75dc
Včera o 12:45

u nás posledné dve deti rozdiel 18 m. Problém bol že sme bývali v jednej izbe a deti sa vzájomne budili. Pomohlo mi že staršia zaspávala sama.