Hlbočizné nadýchnutia detí počas spánku
Dobrý deň,
Hľadám upokojenie od ostatných rodičov – možno sledujem svoju dcéru príliš pozorne.
Dcera ma 2,5 roka.
Počas jej spánkov som si všimla niečo, čo by som potrebovala pochopiť Keď sa prehodí alebo upravím jej paplon (nejako ju vyruším), zmení polohu a vydýchne hlboko. Následne nastane krátka pauza v dýchaní, asi 5–7 sekúnd. Potom sa nadýchne hlboko (nie zalapanie po dychu) a pokračuje v pokojnom spánku.
Vyzerá to ako normálny prechod medzi spánkovými fázami, ale keďže je to moje prvé a jediné dieťa, nie som si istá.
Dnes som to v poobednom spanku aj vyskúšala, ak som ju vyrušila a prehodila sa (bez zobudenia), tak sa tak sa vzorec opakoval.
Neprebúdza sa úplne a vôbec nechrápe.
Videli ste niečo podobné? Mám sa obávať, alebo je to len bežný spánkový rytmus medzi fázami.
Viem, že u bábätiek je to normálne ale čo robia staršie deti a my dospeli si nie som ista.
Ďakujem veľmi pekne.
@anonym_autor moja to mala aj viac sekund akoby nedychala...neskôr som zacala davat ruku na hrudnik a vzdy som mala pocit ze nedýcha potom.akoby hlboko sa nadychla....neskôr som sa docitala ze je to spankove apnoe .... ale u nas robila problém nosná mandla...ked som riesila detskou tak ze vraj je to ok 😒....ale v 5r sme odstranili mandlu odvtedy to nerobí uz ma 7r😇
@anonym_autor moja to mala aj viac sekund akoby nedychala...neskôr som zacala davat ruku na hrudnik a vzdy som mala pocit ze nedýcha potom.akoby hlboko sa nadychla....neskôr som sa docitala ze je to spankove apnoe .... ale u nas robila problém nosná mandla...ked som riesila detskou tak ze vraj je to ok 😒....ale v 5r sme odstranili mandlu odvtedy to nerobí uz ma 7r😇
@zuzkaa1991 prosím a aj chrapala kvôli tej mandli? U nás je to pri zmene polohy v spanku, preto myslím že by to mohlo súvisieť so spánkovými cyklami ale ani za nič neviem k tomu niečo zmysluplne nájsť, ani v EN. Inak aj tu v poradni sa dávnejšie pani dr vyjadrila že to je ok, ale chcela by som vedieť čím to je.
@zuzkaa1991 prosím a aj chrapala kvôli tej mandli? U nás je to pri zmene polohy v spanku, preto myslím že by to mohlo súvisieť so spánkovými cyklami ale ani za nič neviem k tomu niečo zmysluplne nájsť, ani v EN. Inak aj tu v poradni sa dávnejšie pani dr vyjadrila že to je ok, ale chcela by som vedieť čím to je.
@anonym_autor neee nechrapala preto som neriesila mandlu skôr len bola casto chora...takze tam mala lozisko infekcie....

ahoj, neporadim ti, ale co keby sa s tym obratis na nejaky spankovu poradkynu? mozno ta nasmeruje kde a ci to vobec treba riesit 🙂