Je normálne, že 9-mesačné bábätko spí trikrát denne?
Chcem sa opýtať, či je v poriadku, že moja 9 mesačná dcérka spinká cez deň ešte stále 3x, zhruba rovnaký režim má už niekoľko mesiacov. Dokopy spí cez deň 3,5-4 hodiny. Teraz v tých horúčavách je skoro unavená, chcela som to už tento týždeň riešiť u pediatričky, ale zrušila nám termín pretože má zdravotné problémy tak sa chcem zatiaľ informovať tu u vás. Mamičky s ktorými sa stretávame majú zhruba rovnako staré detičky a všetky už majú iba 2 denné spánky, tak už rozmýšľam či je to ok že je moja tak rýchlo unavená... Ďakujem za každú vašu skúsenosť
@cameellia Moj mal este 3 v tomto veku, rada by som sa veru na chvilu vratila do tych cias 🙂
moji boli obaja velky spaci urcite mali este 3 spanky v tomto veku a teda kazdy spanok bol 2-3 hodiny, oni boli dokopi mozno 4hodiny denne len hore lamat sa to zacalo okolo roka ale aj potom este spavali ozaj vela
Ďakujem, upokojili ste ma 😊 nikdy neriešim ani porovnávanie bábätiek ani spánkové poradkyne a pod. čo je teraz moderné, ale tým že okolo mňa už všetci majú tie dva spánky iba a neviem si to u mojej predstaviť, proste je fakt unavená, tak som začala mať obavu. Už ju nemám 😄 nech teda len spinká lebo ináč nebude už nikdy upratané a navarené 😀
@cameellia Moja dcéra mala v tom veku tiež 3 denné spánky, tak po 1-1,5 hod.. Posledný jej bežne koncil o 18tej a potom sme išli v lete znova von a viackrát na mňa cestou domov (o 20 - 20:30 v lete) ukazovali ženy prstom, že takí drobci už mali dávno spať. Neriesila som, mala svoj režim takýto. Dnes má 10 rokov.
Ahoj, aj ja mam doma 9mesacne dieta a tiez este spava 3 spanky denne, dohromady cca 4 hod. Ten treti spanok uz len tak 20-30 min, ale bud zaspi a ak sa mu nepodari, tak len lezi v kociku a pozera doblba, proste potrebuje oddych. V noci prespi celu noc. Pediatricka aj fyzioterapeutka nam na to povedali, ze sa vlastne necuduju, lebo nase torpedo je mega akcne, aktivne a stale v pohybe, tak jasne, ze tu energiu musi aj nacerpat. 😏
@cameellia od tusim 6mes mali 3 spanky do 9-10mes, vtedy presli na 2 a po roku na jeden.
Kazde dieta je ine. Niektore maju 2 spanky dlho po roku, moji chodili spat skoro, okolo 19h, tak im stacil jeden. Riad sa dietatom a jeho potrebami, moze byt unavene z tepla, mozno rast alebo take obdobie.
Ahoj aj moja spi ma 10 a pol a niekedy si da slofika 1x na 4 hodiny inokedy 3x po hodine. Absolútne neriešim

Tiež mam tak spacieho, neviem či az po roku neprešiel na dva
teraz v lete je normálne, že deti môžu byť unavenejsie
Moj od dvoch rokov na jeden spanok a iné deti dávno
a tiež bol unavený začiatkom leta a riešila som to s doki a ze v teple normálne