icon

Je normálne, že novorodenec nechce spať?

lucinka196
4. sep 2026

Ahojte. Máme doma 4 týždňové bábo a bdelé okná má väcčšinou 45-70 minút, raz za cas sa ale stane ze je hore aj 3 hodiny. Je spokojná, ležká, pozerá okolo seba, neplače, ale jednoducho nechce spinkať.
Zíva, podľa mňa je unavená, ale nedá sa uspať, stále pozerá kuká …
Je to v poriadku? Alebo co s tym? Nedokazem ju uspat nasilu …

anonym_c90f07
4. sep 2026

Neplače, pozerá, je to úplne v poriadku

anonym_ffec21
4. sep 2026

úplne v poriadku

anonym_db3652
4. sep 2026

zažili sme pri 2m malinkom. u nás okná boli omnoho dlhšie. Potom to prešlo.

simsalabim
4. sep 2026

Moja starsia bola totalny nespavec, ale bdely stav vacsinou prevrieskala (s vynimkou kojenia). Takze si to uzivaj, je spokojna. Potreba spanku je individualna.

ichbinich
4. sep 2026

Syn bol taký. Všetko chcel vidieť, zvedavý doslova od narodenia. Ta zvedavosť mu ostala, ale spánok teraz v puberte doháňa 🤪
Casto spal len kočiari cez deň, tak som chodila von...
Pokiaľ je spokojná a propsieva, je všetko v poriadku. ❤️

Môžeš ju trosku naučiť rozdiel medzi dňom a nocou tak, ze cez den he svetlo, bežný hluk,radio, rozprávaš sa s nou a tak. A v noci je ticho, tma a iba malé svetielko na kŕmenie/ prebaľovanie a minimum interakcie. Pohladkať áno, pomojkat, ale co najmenej hovoriť.

suzanne_forgeron
4. sep 2026

Naša tiež väčšinu bdelého okna prevrieskala a vôbec sme ju nevedeli uspať, uspávali sme za stáleho vrieskania niekedy aj hodinu-dve, kým konečne nezaspala (asi od vyčerpania...). Skúšali sme rôzne techniky uspávania, vždy na ňu fungovalo niečo iné. V chlade a vonku sa jej spalo najlepšie. V kočíku, nosiči, v hojdačke, v náručí, na prsníku.

eva8
4. sep 2026

Nepijes nahodou kavu a dojcis? Mozno kofein prechadza do materskeho mlieka.

ludmilka2407
4. sep 2026

Za mna je to dlho, mam tiez doma takmer 4tyzdnovu a ano, ona vydrzi, pozera atd ale potom na nej vidim hlavne ku veceru ze je taka unavena, ze uz duplom sa neda uspat...treba skusit rozne sposoby uspavania...take male babo potrebuje spanok

dadis
4. sep 2026

@lucinka196 Kazde dieta je ine, ak neplace, nechaj ju. Je to ok

anonym_b5df16
4. sep 2026

nam pediater povedal, ze takto ako opisujes sa spravaju deti, tore su vyspele a v brusku dostali to co potrebovali, a teraz namiesto spanku pozoruju svet...

merkelica
4. sep 2026

Samozrejme vela novorodencov tazko zaspava. Neviem ktory blbec vymyslel “spal som ako babatko” kedze babatka spia zle