Je spanie s dvoma deťmi v posteli bezpečné?
Ahojte. Mám doma 2 mesačne a 2,5 ročne dieťa. Otázka sa týka spánku v noci. Zo začiatku sme fungovali tak, že sme všetci spali v spálni (novorodenec v postieľke), my na manželskej aj so staršou a ja som chodila kojiť a uspavat do inej izby. Ale bolo to veľmi časovo náročne a zistila som, že novorodenec ak ho kojím po ležiacky tak po dojedeni pekne sám zaspi a teda výrazne mi to setri čas a teda ja viac spím. Tak sme začali robiť tak, že sme spali všetci spolu a keď sa drobec zobudil, odišla som s ním do hostovskej a spala tam s ním do rana.. Zo začiatku super ale postupne zacala starsia v noci za mnou plakavat a ja sa teda len presúvam medzi jedným a druhým dieťaťom. Tak som doma navrhla, že budem spat s oboma v izbe ja (aj v posteli), že novorodenec na jednej strane, ja a potom dcéra aby mu neublížila v spánku (bol návrh aj na otvorenu postielku pre drobca ale on sa tiež v postieľke točí takze nie).. No len doma má všetci odhovaraju, že pre bábätko je to nebezpečne, že môže starsia v noci nejako cezomna preliest a ublížiť malému atd… Ja by som maleho len nakojila a ak by som mala síl tak ho dám naspäť do postieľky ale rátam aj s možnosťou že by som proste zaspala a on pri mne. Spavali ste tak, že malé babo a malé dieťa spolu v posteli? Pripadne máte nejaké lepšie skusenosti ako s tým naložiť? Dakujem. Osobne si myslím, že by som cítila dcéru ak by cezomna liezla, veď už má meter 😀
@liliblacky dala by som to takto dve postele staršia dcérka s tebou na posteli a najmenšia určite v postieľke je to určite najbezpečnejšie
@liliblacky nemali sme postieľky. Mame doteraz manželskú posteľ a k nej prisunutu 90tku so zabranou. Spíme takto, najmladšia na 90tke, od narodenia, potom ja, v strede syn a na kraji manžel. Zo začiatku som mala posteľ otočenu tak, že zábrana bola pri stene, neskôr som otočila tak, aby bola medzi nami zábrana, aby sa neprevalila až ku mne, alebo aby som sa ja mohla kľudne ptitulit k manželovi a syna som prekotulala na moje miesto 🤪
Čiže dcéra, zábrana, ja, syn, manzel 😀
@liliblacky normalne sme takto spali ja a 2.5 rocna a novorodenec. Nic nepreliezla a nic sa nestalo a spime takto uz 2,5 roka
@liliblacky áno, zaspavala v postieľke bez bočnice prirazenej ku mne po prvom kojeni som ju nechala medzi nami.Ak by staršia preliezala hneď sa zobudíš inštinkt nepustí.
@liliblacky zobudis sa my mame detske postielky prirazene k posteli a spime v poradi mladsi, ja, manzel, starsi. na dovolenke spi starsi obvykle medzi mnou a muzom (aby nespadol z postele). Nikdy neprelezie nepozorovane a ani by mi nenapadlo riesit spanie inak.
Ano spavali sme tak. Manzelska postel prisunuta k stene tam spal syn trojrocny, ja v strede z druhej strany novorodenec a tam bola postielka zapreta tak aby sa neposunula a bolo to bezpecne. Strasi nikdy nepreliezol, nikomu sa nic nestalo 👍
Keď sa mala narodila, prvé dva mesiace sme spali v inej izbe a potom sa presunuli späť k mužovi a 4 ročnému synovi. Ale teda, dcérka bola na madraci z detskej postieľky na jednom kraji, potom ja, syn a muž. A bolo na tom madraci v hniezde. Ale aj tak som z toho mala stresy,pretože syn v noci cestuje kade tade. Nikam som od nich v noci neodchádzala, ale aj tak sa stalo, že raz som šla na wc a keď som sa o minútu vrátila, syn mal nohy na jej hlave v hniezde. Nebolo mi všetko jedno. Takže sme ju potom odsunuli trochu ďalej od postele a nakoniec bola aj nejaký čas v postieľke pri nás.
Aj my tak spíme a v pohode mám 6mesacneho a 4 ročného a jeden spi na jednej strane druhý na druhej… v podstate od začiatku a je to super… 🙂

Ja sa vzdy preberiem, ked cezo mna 3rocny prelezie medzi nas, myslim ze aj ty sa zobudis ale aj tak by som sa bala, 2m babo je fakt este male.
Neda sa dat k posteli postielka s otvorenou bocnicou? Vsak to nevadi, ze sa tam toci.
My spime tak ze normalna postel (3r) a potom nasa 2m postel a pri nohach mame este postielku, kde je 2rocny (ano, uz mu tam ideme dat postel😀). Tak sme to mali odmalicka a to mal prvorodeny rok.