Kedy chodia večer spávať vaše 13-ročné deti?
Ahojte maminky, zaujimalo by ma, kedy chodia spávať večer vaše deti v obdobi puberty, ale cca okolo 13 roku? Teraz cez prázdniny a aj počas školského roka. Ďakujem a krásny večer prajem 😊
okolo polnoci teraz cez prazdniny..ale dlho vyspavaju rano a ani nie su nejako moc unaveni,ked je taketo blbe pocasie...cez sk.rok 21-21:30
@pimpulienka cez školský rok, resp. keď ráno musia vstávať 21.00 - 21.30. Ak môžu ráno spat, 22.00 - 23.00, ak pozeráme nejaký film
Cez prazdniny okolo 23-23.30h to ani neriesim, ide kedy chce...a cez sk.rok 21.30h
Ide spať podľa toho, ako je unavený - okolo polnoci štandardne, ráno vstane do školy bez problémov
@pimpulienka u nás nieje rozdiel či prázdniny alebo školský rok, dcéra(12,5 r.) 20.15 v posteli o 21.00 zhasína, niekedy už aj spí. Vstáva o 6.30 cez školu a ešte by pospala. Teraz cez prázdniny spí aj do 8.00.
@dominikamacakova ja mu nerobím do polnoci animátorku, vždy som mala času pre seba koľko som chcela - v 13 sa vie zabaviť sám, večer po sprche napríklad čítaním knihy, počúvaním hudby...
@aduskatt a s chlapom pozrieť si nejaký film, romantika atď 🙈 Ja mám ešte malé deti, ale toto ma zaujíma 😂
Inak minule som čítala článok o tom,že nám vyrastá generácia spankovo deprivovanych deti.Podla komentárov vidím,že článok mal niečo do seba.Moji musia byť obaja najneskôr o 21:00 v posteli.Ale si dní,keď dobrovoľne chodia samé aj skôr.
@dominikamacakova no veď mladý vo svojej izbe a my máme svoj program, 13ročný predsa nepotrebuje, aby som mu bola za zadkom 24/7...
@pimpulienka tie časy keď osm mala ja 13 rokov a mama nás aj s bratom hrnuli do postelí už o 20tej keď sme išli do školy a keď nie tak o 21.. Teraz tie 13 ročne deti vyzerajú aj sa správajú úplne inak ako sme sa správali obliekali a vyzerali mi.
@pimpulienka nas bude mat 12 cochvilu a teraz okolo 22h, ale niekedy aj neskor, pocas skoly do tej 21h. Este rano nevyspava, mensi budia vsetkych okolo 7h.
@pimpulienka pocas skolskeho roka cca 22.00, pocas prazdnin kedy ako- niekedy o 22.00, niekedy o polnoci, niekedy o druhej rano. rano nevstava do skoly, tak moze spat aj doobeda- neriesim.
@pimpulienka Cez skolsky rok 22:00, cez prazdniny o polnoci. Leto je na to, aby si ho vsetci uzili. Doteraz si spominam, ako sme cez leto, partia 13,14,15 rocnych sedeli na schodoch, prasiakoch a lavickach pod oknami a kecali do 23:00.
Su z nas ekonomovia, lekari a pravnici, nikdo nemal deficit spanku a stavali sme najneskor o 8:00 a pomahali rodicom. 🙂
Nechavame ich, nech sa same rozhodnu. Kym si plnia povinnosti a nechodia ako matohy, nevycitam.
@dominikamacakova no ja teda neviem, ale bezne su tinedzeri zavreti v izbe a netreba sa im po veceroch venovať

@pimpulienka Syn 13r, cez skolsky rok 21.00 a cez prazdniny 22.00