Kedy deti naučiť samé zaspávať?
Dcéra ma 3 mesiace a na každy spánok ju musíme dlho hojdat. Cez den v hojdavaku a večer dlho na fit lopte, bohuzial sme ju nato asi naučili lebo mala koliky a tento pohyb ju ukludnoval. No už koliky sú fuč a hojdanie ostalo.. okolie vraví, že ak ju to nenaučíme teraz, tak môžme hojdat aj do 2 rokov, no to si neviem predstaviť..
kedy a ako ste to deti naučili? Vyplakať ju nechcem nechať a nekojim. Večer spí v postieľke, s nami v posteli vôbec nechce asi ju ruší mužove chrapanie, ona je taká citlivejšia na zvuky, pri každom spánku ma nahlas šum aby sme mohli aspoň kráčať po byte
Večerný rituál mame zavedený už od príchodu z pôrodnice, prvé týždne zaspavala pekne sama, kým neprišli tie koliky no..
a čo je teda na tom uspávaní na rukách také strašné? je malinká. kľudne to vydrž. vyrastie z nej dieťa ktoré sa môže spoľahnúť na rodiča ...
a hlavne, na rukách zaspí a spí, ak bude nasilu sama v postieľke, nezaspí tak skoro ...
a čo je teda na tom uspávaní na rukách také strašné? je malinká. kľudne to vydrž. vyrastie z nej dieťa ktoré sa môže spoľahnúť na rodiča ...
a hlavne, na rukách zaspí a spí, ak bude nasilu sama v postieľke, nezaspí tak skoro ...
@biba_18 zatiaľ na tom nieje nič také strašne, ale ked bude mať viac kg, tak už to strašne asi bude a neudržateľne. Teraz ma 6kg a ťažko vstávam z postele kvôli kolenám. Neboj sa, hojdam ju o 106 od rana do večera a nechcem ju nasilu nechávať samu, hľadám nejaký jemný spôsob alebo postupný prechod žiadne vyplakávania a podobne ako som aj písala
Do 7-8mesiacov obe deti na fitlopte, potom sme jedného dňa lahli do postele a nebol jediný problém. V objatí zaspávajú do dnes 5 a 8r.
@anonym_autor nášho sme uspávali fakt dlho. keď som nevládala ja (ako píšeš, kvôli váhe), tak ho začal muž ...
Moja sama tak v tristvrte roku uz nechcela byt na rukach a chcela lezat v postielke, ja vedla nej kym zaspi, len hladkat alebo mat ruku polozenu. Vasa je este malinka, kludne este pohojdajte kym sa da, mne to obcas aj chyba, lebo teraz dvojrocna uz na mne chce zaspavat len ked je chora.
do roka sme s nim hopsali, potom uz bol ozaj tazky (12kg), tak sme ho naucili zaspavat s nami ze sme si k nemu lahli, prve 2-3 dni to trvalo dlho kym zaspal ale potom uz bol ok...
Na rukach asi tak do 6-7mesiacov u prveho, v tom pol roku som ho nechala trosku dlhsie hore, ked uz mal menej spankov, aby sa viac unavil a zacala som s nim skusat lezat v posteli, ale musel lezat, a zo zaciatku to neslo ale tak po tyzdni zrazu zaspal a odvtedy spavame takto. Akoze maju 4 a 3 roky a teda stale musi s nimi niekto lezat😁 ale teda uz nie su na rukach.
ja som môjho hojdala asi do 8 mesiacov, potom zaspával na posteli pritúlený ku mne, ale ja som dojčila takže to bolo jednoduchšie, skús ešte dať jej do postieľky tvoje tričko, aby ťa cítila aj keď pri nej nie si (a neboj sa, nebudeš ju nosiť na rukách do 15ich 🙂 )
Dieťa je schopne sa učiť zaspávať same 9-12 mesiacov
Výnimky samozrejme sú 🙂
Áno, moje tričko ma stále v postieľke
3 mesiace je strašne maličké a hlavne tieto veci sa môžu v okamihu zmeniť, to čo výborne fungovalo zrazu bez zjavnej príčiny prestane. My sme uspávali na fitlopte, potom zrazu ho to už hnevalo, zo začiatku ho upokojovalo zavinovanie, zrazu jeden večer sa začal mrviť a už chcel mať voľné ruky, potom ležal so mnou v posteli a stačilo mu počúvať môj hlas... Hlavne nepočúvaj okolie o naučení si a ako budete otrokom dieťaťa, prvé mesiace sú o napĺňaní potrieb dieťaťa. Vezmi si, že 9 mesiacov sa hojdalo a počúvalo šumenie v bruchu, prečo by zrazu malo zaspávať potichu samo a položené? Ono je na vás odkázané vo všetkom. Aj keď sa ti chvíle uspávania budú zdať nekonečné, z dlhodobého hľadiska je to naozaj kratučké obdobie.
@biba_18 kolegyni takto prestala dcera spavat v troch rokoch, lebo bola naucena na uspavanie na rukach a bohuzial sa to uz nedalo, bola tazka a chrbat bolel....
My sme syna uspavali na rukach kym to sam ziadal cca do roka, teraz ma vyse dvoch rokov a uspavame ho stale, lezime pri nom, bud ja alebo manzel, alebo obaja. Odporucam neskusat spankove treningy a podobne veci, ani nasilu malicke deti odnaucat od niecoho, co potrebuju, moze sa to velmi vypomstit v buducnosti.
Ja som obe deti naucila zaspavat same v ich 5 mesiacoch. Doteraz tak spia, syncek ma 6r a dcera 2r. Bola to ta najlepsia vec pre mna a pre nich.
Ja som obe deti naucila zaspavat same v ich 5 mesiacoch. Doteraz tak spia, syncek ma 6r a dcera 2r. Bola to ta najlepsia vec pre mna a pre nich.
@patta89 môžem vedieť ako sa vám to podarilo?
@anonym_autor trik je v tom,ze na rukach nehojdat do uplneho uspatia.ked pride regresia,pokazi sa aj spanok,dieta sa nebude vediet prehupnut do dalsej fazy spanku a bude potrebovat rovnaky sposob uspatia aky bol na zaciatku spanku.cize cim skor robit to,ze na rukach sice pohojdas,ale este napoly bdele das do postielky s rukou polozenou na telicku a cakas kym zaspi.postupne skracovat cas hojdania,az bude stacit len pomojkanie a polozit do postielky.neodchadzat,byt pritomny pri zaspavani,popripade drzat za rucicku.uspavala som vsetky 3 deti takto.pri prvorodenej sme urobili chybu,lebo sme ju dlho hojdali na rukach,a ked bola tazka uz to bolo neznesitelne,dostala som zapal do zapastia,dceru som ani zdvihnut nevladala..takze skus takto..
@anonym_autor cez den som išla von a uhojdala sa v kočíku.Lahni so s ňou do postele a drncaj po zadku.Ked spí v postieľke tak isto počuje mužove chrápanie😉len skúšať ja som od začiatku nehojdala, žiadne fitlopty iba ľahnúť k nemu, chytiť za ruku a zaspal.Predtym najesť...ale chodila som si s ním ľahnúť do 8 r večer to bol náš čas na tajnosti a často som zaspala rovno s nim
@anonym_autor okolie ma pravdu. Čím skôr zrušis všetky zlozvyky, tým lepšie.
@anonym_autor okamzite to zrus. cim skor dieta od takychto zlozvykov oducis, tym lepsie (okrem ineho pre krize tvoje, aj tvojho muza). babatka su schopne zaspavat normalne same od narodenia bez akehokolvek natriasania. obe moje dcery tak spali. ziadne hojdanie na rukach, na fitlopte, v kociku, nikde. normalne si k dietatu lahni, hladkaj ho, prihovaraj sa mu, upokojuj ho, atd. bez natriasania.
@anonym_autor zo zaciatku som ich polozila do postielky a cakala kym zaspia. Ked boli ticho, nerobila som nic, ak zacali plakat, tak som vzala na ruky, ukludnila, dala naspät do postielky. Ak iba mrncali robila som šššš a spievala uspavanky. To mozno trvalo cca 2 tyzdne, placu bolo velmi malo.Postupne som uz iba na vedlajsej posteli lezala a nerobila nic, bola som ticho dokedy nezaspali. Po cca mesiaci, som uz iba dala do postielky, odisla z izby prec a sledovala som na kamere, kedy zaspali.
Juuj čo som sa ja na tej lopte naskákal, myslel som že o chrbát prídem, jedna z dcér len tak mohla zaspať vyše roka. Dieťa už v jednom bode tento pohyb prestane baviť a bude si žiadať niečo iné, to je ten správny moment na nový rituál ideálne fakt položiť do postieľky a nejakým mojkačom

Ja som dcérku odučala postupne tak, že som ju skoršie a skoršie dávala z rúk do postieľky, až nakoniec si zvykla že raz dva ide bubat sama. To som s ňou skúšala tak do prveho roka.
Syn on si ležal s fľašou a pri tom zaspaval.
Skús ty čo by platilo na tvoju lebo asi univerzálny postup na to nie je.