icon

Kedy je ideálny čas na spánok pre ročné dieťa?

17. nov 2025

Ahojte moj rocny syn tento mesiac bude mat rok a mesiac dnes sa zobudil o 8smej dala som ho raz spat o 12:30 zobudil sa 13:50 zvycajne vstava 6:00 prvy spanok ma od 9:30 do 10:20 druhy spanok 14:00 do 15:30 teraz mam ho dat okolo siedmej vecer spat alebo mu dat este jeden spanok neskorsie ?

anjelicek26
17. nov 2025

ked spal do 13:50, das ho spat az o siedmej. Preco ho chces dat spat este medzi tym nechapem. Mal dnes normalny obedny spanok, ako vacsina deti v jeho veku, ze prechadza na jeden... je to lepsie spat do osmej ako do siestej... bud rada...

euka210
17. nov 2025

@anonym_autor potiahnut do vecera do 19h. Moji okolo 1r presli na 1 spanok a vecer chodili skoro spat okolo 19h.

anonym_513db7
17. nov 2025

Rocna dcera dnes spala medzi 11:30 az 13:30 a spat pojde okolo siedmej. Rano vstavala o siestej. Ani by mi nenapadlo ju davat medzi tou pol druhou a siedmou este raz spat. Ani by nezaspala. Obe moje deti od roka spavaju len jeden spanok denne.
Doteraz ste ako riesili spanok? Lebo nechapem, aky je vlastne problem.

autor
17. nov 2025
@anonym_513db7

Rocna dcera dnes spala medzi 11:30 az 13:30 a spat pojde okolo siedmej. Rano vstavala o siestej. Ani by mi nenapadlo ju davat medzi tou pol druhou a siedmou este raz spat. Ani by nezaspala. Obe moje deti od roka spavaju len jeden spanok denne.
Doteraz ste ako riesili spanok? Lebo nechapem, aky je vlastne problem.

@anonym_513db7 doteraz nemal jeden spanok klasika 6:00 hore spal 9:30 do 10:20 to bol krstsky dpanok a potom od 14:00 do 15:30 to bol dlhsi

diewcatqoo
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_513db7 doteraz nemal jeden spanok klasika 6:00 hore spal 9:30 do 10:20 to bol krstsky dpanok a potom od 14:00 do 15:30 to bol dlhsi

@anonym_autor aha.. no ono okolo toho roku sa to lame, ze uz nepotrebuje ten druhy

anonym_efff56
17. nov 2025

@anonym_autor Moji spavali už len raz v tom veku a mladší ten v kočiari dokázal aj poobede. To mu ostalo aj do dospelosti. Lahne a spí..cestuje niekam s nami v aute spi 😅

anonym_f4ad56
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uplne v pohodicke ako to mas, gak ho nechak spat a vecer okolo 7 spat. Uvidis ako sa bude spravat pri tomto rezime, ked tak trosku poposuvas. Ak ti vydrzi, treti preklenovaci spanok nedavaj.
Dcera spavala do 7 rana, prvy spanok okolo 10, ten som jej postupne skracovala az sme ho vypustioo a druhy mala 14-16, ten som tiez posunula neskor blizsie k obedu. Vecee chodila spat medzi 19-20. Okolo 15m presla sama na jeden, aj ked som ju chcela co najdlhsie drzat na dvoch ale bolo jej to uz vela.

autor
18. nov 2025
@anonym_f4ad56

@anonym_autor uplne v pohodicke ako to mas, gak ho nechak spat a vecer okolo 7 spat. Uvidis ako sa bude spravat pri tomto rezime, ked tak trosku poposuvas. Ak ti vydrzi, treti preklenovaci spanok nedavaj.
Dcera spavala do 7 rana, prvy spanok okolo 10, ten som jej postupne skracovala az sme ho vypustioo a druhy mala 14-16, ten som tiez posunula neskor blizsie k obedu. Vecee chodila spat medzi 19-20. Okolo 15m presla sama na jeden, aj ked som ju chcela co najdlhsie drzat na dvoch ale bolo jej to uz vela.

@anonym_f4ad56 vobec celu noc sq budil

anonym_f4ad56
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f4ad56 vobec celu noc sq budil

@anonym_autor ak sa ti budi celu noc, moze mat na to vplyv xy faktorov..
Ne/skora vecierka
Ne/skore ranne vstavanie
Zima / teplo v miestnosti
Vyvojove milniky
Progres v reci v pohybe
Zuby
Mlieko v noci / kojenie - ked dieta cez den nema mlieko a dohana v noci, ja u kojenej dcery som vynechala najprv nocne mlieko, az potom denne napriklad.
Je toho vela…vacsinou ak sa jedna o milnik, regres, upravi sa to same po nejakom case..vacsinou par tyzdnov.
My sme mali lepsie aj horsie obdobia, vacsinou ked cosi blbe, tak sa nieco dialo..