Kedy je vhodný čas na prechod z postieľky na veľkú posteľ?
Ahojte kedy ste prešli z postieľky na veľkú postel ?
Drobec ma 21 mesiacov a uz mam pocit ze mu bude postieľka malá. Ma cca 90 cm 13 kg.
Zaspáva sám teda položím do postieľky a odchádzam takto je naučený uz asi od polroka.
Spi vo vlastnej izbe. Tu nastáva aj otázka aku vhodnú postel by ste odporučili?
Z postieľky neutečie a z postele uz asi bude utekať 😃
Starsi syn sa viac-menej sam presunul do vlastnej izby a velkej postele, ked mal 2 roky. Mladsieho sme prestahovali pred par dnami, ked mal 2,5 roka, este spavam v detskej pri nom. Kupili sme im klasicke postele pre velkych, ktore uz budu mat nastalo. Mladsi ma zabranu, taku co sa zasuva pod madrac. Je dost velka a dlha, tak sa mu z postele neda tak lahko vyliezt. Ale s tym pocitaj, ze vela deti vymysla. Este cikat, este napit, neda sa mu spat....
zaspáva sám lebo musí lebo zo zamrežovanej postieľky sa nedostane (nie je to žiadna genialita vychovy). teraz pochopí že môže ísť za vami. v podstate si takto rodičia len odkladajú to čo raz príde 🤷 na veľkú posteľ ho daj a priprav sa na druhé kolo "učenia zaspávať" 😀
Starsie od 2rokov boli v posteli. Teraz najmensia je od 1,5 roka v posteli ale v spalni. Takze ju mam pod dozorom.
na toto presna tabulka neexistuje 🙂 niektore deti spia s rodicmi aj do 5-6 rokov, ine su zase samostatnejsie a vo svojej posteli spia od 2-3.
@bluubluu zo zaciatku bude utekat, s tym rataj. Bude to nova a velmi "zabavna" situacia. Ale casom sa nauci zaspavat a neutekat. Chce to len trpezlivost. Nas maly siel do velkej postele vtedy, ked zacal vyliezat z postielky a bali sme sa, ze spadne. Nemal ani zabranu, nic. Z postele spadol asi len 2x.
@bluubluu Prvy mal v 1,5 roku. Ale on bol taký že kde si lahol tak tam sme ho našli. Druhý teraz v 2,5 rokoch no ten cestuje po posteli katastrofálne. Chlapci chceli poschodovú tak starší je hore a mladší dole kde má ešte zábranu, plus ten priestor medzi rebríkom a tou zábranou poisťujem ešte vankúšom lebo by tade určite prepadol. A je to taká posteľ že keď bude chcieť byť každy vo svojej izbe dá sa rozobrať aby bola ako normálna postel.
Prešli sme na domcekovu posteľ v 2 rokoch spi pekne celu noc, keď jej treba ide sama na záchod
Starsi sa sam prestahoval do velkej postele v 3 rokoch. Par dni pred prichodom mladsieho brata.
Mladsi siel v 2 rokoch. Chcel byt s bratom v izbe..
Od 19 mesiacov sme dali väčšiu posteľ. Nie úplne veľkú, ale väčšiu detskú velkosť. Veľmi sa z nej tešil, spí tam rád.
od cca 2rokov obaja, nezdrhali, to ak chceli vedeli aj z postielky vyskocit.

Maly bude mat o mesiac 3r a az minuly tyzden sme mu skladali autickovu postel,taky pysny a hrdy bol na seba,ze uz je velky o chvilku aj velky skolkar.Takze si zvykol krasne a rychlo.Ale ma postel aj tak vedla nasej.Ked bude vecsi dame ho hore k starsim detom.