icon

Kedy prejsť u dieťaťa z dvoch spánkov na jeden?

26. apr 2026

ahojte, len by ma zaujímalo,kedy ste prešli u detí z dvoch spánkov na jeden spánok ? aký bol u vás prechod a aké boli signály že je čas ? dakujem 🙂

lady18
•
26. apr 2026

Ahoj. Cca ked sme mali 15 mesiacov. Malá začala vstávať okolo siedmej a tym padom mi začala odmietať prvy spánok uz. Prešli sme teda na jeden,zaspí na obed a spi cca hodinu a pol.

autor
•
26. apr 2026
@lady18

Ahoj. Cca ked sme mali 15 mesiacov. Malá začala vstávať okolo siedmej a tym padom mi začala odmietať prvy spánok uz. Prešli sme teda na jeden,zaspí na obed a spi cca hodinu a pol.

@lady18 ďakujem za odpoved 🙌🏻 a potom večerný spánok ? Museli ste ho posúvať skôr ? My sme dnes mali cez deň už iba jeden ( 15 M. ) ale večer som mala pocit že už ak nočnú večierku posunieme skôr aspoň o pol hodinu

lady18
•
26. apr 2026
@anonym_autor

@lady18 ďakujem za odpoved 🙌🏻 a potom večerný spánok ? Museli ste ho posúvať skôr ? My sme dnes mali cez deň už iba jeden ( 15 M. ) ale večer som mala pocit že už ak nočnú večierku posunieme skôr aspoň o pol hodinu

@anonym_autor pri jednom som ju davala spat okolo siedmej. Kym mala 2 spanky tak chodila okolo pol 8.

maryetta
•
26. apr 2026

Ono hlavne zalezi kedy dieta vstava.
Niektore vstavaju pred 6rano. Ine aj o osmej rano. To su dve hodiny rozdiel.
Kazdopadne ja cca po roku ked boli deti tak som davala na jeden. Posledna od 10.mesiaca ma iba jeden spanok.

anonym_ff7297
•
26. apr 2026

@anonym_autor my máme rok aj 2 týždne a dnes mala 1x jeden spánok ale to len preto lebo spala do 8 ráno. Keď ma 2 spánky dni sú strašne dlhe ... Už by som bola rada keby ma jeden

anonym_66f189
•
26. apr 2026

Medzi pol rokom až rokom, nie som si úplne istá, ale zdá sa mi, že to bolo okolo 8 mesiaca. Znak bol taký, že nezaspal o čase kedy obvykle, až neskôr, a tak sa z toho stal iba jeden denný spánok. Bez ohľadu na počet spánkov, vždy vstával a zaspával v približne rovnakom čase.

michaela329
•
26. apr 2026

@anonym_autor v 11 mesiacoch začal byť druhý spánok problém, postupne hp vybechaval a pár týždňov po roku už len jeden. Vstava ráno stále rovnako - o šiestej, bez ohľadu na to kedy zaspí a koľko bolo spánkov, spať chodí o ôsmej - spí do 15 min.

ovaaa
•
26. apr 2026

Vždy som sa riadila dieťaťom, jeho potrebami spánku. Nadstavil si ho vždy sám

luciaruz
•
27. apr 2026

U nás to bolo velmi prirodzené a nič sme neriešili. Čoraz dlhšie vydržala byť hore az bol z toho iba jeden spanok. A nemenil sa jej ani cas ranného vstavania, ani večerného zaspavania. Riadime sa ňou, ci je unavená, neuspavame ju nasilu.

evkatk
•
27. apr 2026

Ono sa nastavuje samo. Netreba ho nasilu nútiť. Ak je unavené, zaspí aj viackrát. Všetko treba nechať ísť prirodzenou cestou.

anonym_acef80
•
28. apr 2026

Obe deti okolo 8 mesiaca, vstávali okolo pol7, spánok 11.00-11.30 a večer spinkať 18.00-18.30 😊