icon

Kedy prejsť u dieťaťa z dvoch spánkov na jeden?

26. apr 2026

ahojte, len by ma zaujímalo,kedy ste prešli u detí z dvoch spánkov na jeden spánok ? aký bol u vás prechod a aké boli signály že je čas ? dakujem 🙂

lady18
26. apr 2026

Ahoj. Cca ked sme mali 15 mesiacov. Malá začala vstávať okolo siedmej a tym padom mi začala odmietať prvy spánok uz. Prešli sme teda na jeden,zaspí na obed a spi cca hodinu a pol.

autor
26. apr 2026
@lady18

Ahoj. Cca ked sme mali 15 mesiacov. Malá začala vstávať okolo siedmej a tym padom mi začala odmietať prvy spánok uz. Prešli sme teda na jeden,zaspí na obed a spi cca hodinu a pol.

@lady18 ďakujem za odpoved 🙌🏻 a potom večerný spánok ? Museli ste ho posúvať skôr ? My sme dnes mali cez deň už iba jeden ( 15 M. ) ale večer som mala pocit že už ak nočnú večierku posunieme skôr aspoň o pol hodinu

lady18
26. apr 2026
@anonym_autor

@lady18 ďakujem za odpoved 🙌🏻 a potom večerný spánok ? Museli ste ho posúvať skôr ? My sme dnes mali cez deň už iba jeden ( 15 M. ) ale večer som mala pocit že už ak nočnú večierku posunieme skôr aspoň o pol hodinu

@anonym_autor pri jednom som ju davala spat okolo siedmej. Kym mala 2 spanky tak chodila okolo pol 8.

maryetta
26. apr 2026

Ono hlavne zalezi kedy dieta vstava.
Niektore vstavaju pred 6rano. Ine aj o osmej rano. To su dve hodiny rozdiel.
Kazdopadne ja cca po roku ked boli deti tak som davala na jeden. Posledna od 10.mesiaca ma iba jeden spanok.

anonym_ff7297
26. apr 2026

@anonym_autor my máme rok aj 2 týždne a dnes mala 1x jeden spánok ale to len preto lebo spala do 8 ráno. Keď ma 2 spánky dni sú strašne dlhe ... Už by som bola rada keby ma jeden

anonym_66f189
26. apr 2026

Medzi pol rokom až rokom, nie som si úplne istá, ale zdá sa mi, že to bolo okolo 8 mesiaca. Znak bol taký, že nezaspal o čase kedy obvykle, až neskôr, a tak sa z toho stal iba jeden denný spánok. Bez ohľadu na počet spánkov, vždy vstával a zaspával v približne rovnakom čase.

michaela329
26. apr 2026

@anonym_autor v 11 mesiacoch začal byť druhý spánok problém, postupne hp vybechaval a pár týždňov po roku už len jeden. Vstava ráno stále rovnako - o šiestej, bez ohľadu na to kedy zaspí a koľko bolo spánkov, spať chodí o ôsmej - spí do 15 min.

ovaaa
26. apr 2026

Vždy som sa riadila dieťaťom, jeho potrebami spánku. Nadstavil si ho vždy sám

luciaruz
27. apr 2026

U nás to bolo velmi prirodzené a nič sme neriešili. Čoraz dlhšie vydržala byť hore az bol z toho iba jeden spanok. A nemenil sa jej ani cas ranného vstavania, ani večerného zaspavania. Riadime sa ňou, ci je unavená, neuspavame ju nasilu.

evkatk
27. apr 2026

Ono sa nastavuje samo. Netreba ho nasilu nútiť. Ak je unavené, zaspí aj viackrát. Všetko treba nechať ísť prirodzenou cestou.

anonym_acef80
28. apr 2026

Obe deti okolo 8 mesiaca, vstávali okolo pol7, spánok 11.00-11.30 a večer spinkať 18.00-18.30 😊