icon

Kedy prestane dieťa spať s rodičmi?

dddominikaa125
29. okt 2025

Ahojte, mam dilemu. Dieta 2+ spi medzi nami co mi vobec nevadi. Mame maly 1 izbovy byt a co prave riesim je, ze by sme potreboval susicku, ale nemame ju vlastne kde dat. a tak sa mi naskytla otazka, ze dieta sice postel v spalni ma, ale je tam zbytocne a len zabera miesto. Dokedy alebo odkedy vase deti spali s vami/ osamote? ma vyznam tej postielky alebo ju mozem s kludom zrusit? ..a nie izbu jej nemame kde urobit. Ake mate prosim skusenosti?
Dakujem 🙂

petamich
29. okt 2025

Spal sam v postielke od narodenia (az na ojedinele situacie, kedy spal s nami). Bola v nasej spalni, mali sme 2i byt. V postielke bol do 3 rokov a potom sme sa prestahovali do vacsieho bytu a siel rovno do vlastnej izby.

Chces dat susicku do spalne? Alebo len nechapem suvislost susicka vs. detska postielka.

biba_18
29. okt 2025

@petamich zruší postieľku a malá bude s nimi spať naďalej v posteli

anonym_7232d6
29. okt 2025

Máme 1 izbak, zrušila som klasickú postieľku , a kúpila detskú posteľ + - autobus rovnaký rozmer ako detská postieľka. Mladý pán tam spí od začiatku. Na 2. Narodeniny sme menili na postel. Samozrejme zo začiatku plač že chce ísť hore. Každý z nás však potrebujú vlastný priestor. A čo sa týka práčky mám práčku a sušičku v jednom.

dorizzz
30. okt 2025

V 1i byte by som volila práčku so sušičkou. Detskú posteľ určite neruš. Príde deň keď oceníte že spí vo svojej posteli. Čím väčšie a silnejšie bude, tým bude váš spánok nekvalitnejší.

drianaa
30. okt 2025

My máme 2,5 ročáka a tiež malý byt, postieľku sme zrušili a kúpili mu normálnu posteľ 80x200 a prirazili k našej posteli, takže máme v spálni letisko kde spíme všetci traja a máme dosť miesta. Šetrí nám to miesto v tom, že sú tie postele prirazené, takže o tu medzeru, nevadí nám to, ale na klasickej 160 cm sa tlačíme. Budeme to mať takto minimálne 2-3 roky, kým sa prestahujeme

20erika07
30. okt 2025

@dddominikaa125 syn spal do 5tich rokov s nami, potom sam uznal, ze nam je tesno, postel mal o 3 kroky od nasej. Dcérka spala dlhsie s nami.
Vo vašom pripade ked chcete susicku, sa to dá aj tak vyriešiť, ze kúpite vyvysenu postel, vysokú len tolko aby sa pod nu zmestila susicka. Plánujete ist do väčšieho? Ak ano v blízkej budúcnosti, tak nevadí ked aj postel zrusite.

anonym_9ea920
30. okt 2025

@dddominikaa125 osve spalo od narodenia a aj tak bude potrebovat svoj priestor , mali sme aj 1izbovy byt a kuchynu sme upravili aj ako obyvacku a z izby dme urobili 2 izby

minutka
30. okt 2025

Nas 7 r stale nedokaze spat sam. A mame velky dom. Co uz

dddominikaa125
autor
30. okt 2025
@petamich

Spal sam v postielke od narodenia (az na ojedinele situacie, kedy spal s nami). Bola v nasej spalni, mali sme 2i byt. V postielke bol do 3 rokov a potom sme sa prestahovali do vacsieho bytu a siel rovno do vlastnej izby.

Chces dat susicku do spalne? Alebo len nechapem suvislost susicka vs. detska postielka.

@petamich ked zrusim postielku mozem tam presunut skrinu namiesto ktorej by sa do obyvacky zmestila susicka :D fakt ze musim rozmyslat nad centimetrami :D

dddominikaa125
autor
30. okt 2025
@drianaa

My máme 2,5 ročáka a tiež malý byt, postieľku sme zrušili a kúpili mu normálnu posteľ 80x200 a prirazili k našej posteli, takže máme v spálni letisko kde spíme všetci traja a máme dosť miesta. Šetrí nám to miesto v tom, že sú tie postele prirazené, takže o tu medzeru, nevadí nám to, ale na klasickej 160 cm sa tlačíme. Budeme to mať takto minimálne 2-3 roky, kým sa prestahujeme

@drianaa juj, nam sa ani klasicky rozmer nezmesti,ja som len prerobila detsku postielku z ikey na nizsiu a jednu stranu som odmontovala :D

dddominikaa125
autor
30. okt 2025
@20erika07

@dddominikaa125 syn spal do 5tich rokov s nami, potom sam uznal, ze nam je tesno, postel mal o 3 kroky od nasej. Dcérka spala dlhsie s nami.
Vo vašom pripade ked chcete susicku, sa to dá aj tak vyriešiť, ze kúpite vyvysenu postel, vysokú len tolko aby sa pod nu zmestila susicka. Plánujete ist do väčšieho? Ak ano v blízkej budúcnosti, tak nevadí ked aj postel zrusite.

@20erika07 no problem je ze v spalni je priestor len na manzelsku postel a detsku postielku, tu vyvysenu tam nezmestime. Ano radi by sme sa posunuli dalej , ak to situacia umozni

dddominikaa125
autor
30. okt 2025
@dorizzz

V 1i byte by som volila práčku so sušičkou. Detskú posteľ určite neruš. Príde deň keď oceníte že spí vo svojej posteli. Čím väčšie a silnejšie bude, tým bude váš spánok nekvalitnejší.

@dorizzz nam sa tu nezmesti ani pracka so susickou, nasa aktualna pracka ma sirku 45 cm :D :D

dddominikaa125
autor
30. okt 2025
@biba_18

@petamich zruší postieľku a malá bude s nimi spať naďalej v posteli

@biba_18 ano a namiesto postielky sa mi tam zmesti komoda z obyvacky a v obyvacke bude susicka :D (hypoteticky)

zara1357
30. okt 2025

@dddominikaa125 bývame na dome. Každé dieťa má svoju izbu a v nej posteľ 140x200. 7 ročný syn však odmieta spať vo svojej posteli- v podstate v nej spí 1 noc a zvyšok somnou v manželskej. Svetielka som nakúpila, mojkáčov, izba je nádherná, ale nie on skrátka chce byť pri mne. Áno mohla by som si sním lahnúť a potom prejsť do svojej, ale tak či onak by som sa zobudila vedľa neho v mojej posteli. Skúšali sme uz všeličo, až sme skrátka rezignovali. Teším sa z toho, že ešte potrebuje cítiť našu prítomnosť a na druhej strane pevne verím, že už to bude trvať snáď iba 1 rok . Dcéra spávala vo svojej izbe od 1,5roku a spí tam doteraz..

tim23
30. okt 2025

@dddominikaa125 prečo to neporiešite takto? Nedávala by som sušičku do obývačky, ako to bude vyzerať?

dddominikaa125
autor
31. okt 2025
@tim23

@dddominikaa125 prečo to neporiešite takto? Nedávala by som sušičku do obývačky, ako to bude vyzerať?

@tim23 lebo susicku so šírkou 45cm ešte nikto nevymyslel:/

princezna_bosorka
4. nov 2025

@dddominikaa125 niektore deti spia s rodicmi aj do 7 r. Ked mas maly byt, zrusila by som susicku....

dddominikaa125
autor
5. nov 2025
@princezna_bosorka

@dddominikaa125 niektore deti spia s rodicmi aj do 7 r. Ked mas maly byt, zrusila by som susicku....

@princezna_bosorka ja ju totiž ešte nemám🤣 len by som chcel, lebo mam susiak cez pol obývačky a keďže minimálne do apríla musím sušiť vnútri a periem dennodenne,len to tu presúvame hore dole a mala s anema ani kde hrat