Koľko hodín spí vaše ročné dieťa v noci?
Neviem či je to v pohode, ale ja som už totálne vyčerpaná 🤦 myslela som, že od roka sa to zlepší ale vôbec. On je hore aj 4-5 krát za noc. Každé dve hodiny je hore musím ho dlho dlho uspavat v kočíku. Potom prenesiem do postieľky 🤷
@anonym_autor od 4,5 mesiaca od 20,30-6,30
U nas to iste ale uspavam kojenim…kazde dve hodiny hore
@anonym_autor čo robí, ak ho nedáš do kočíka? Reve? Dala by som si ho k sebe a nech reve, nemá prečo. Vytborila si mu žiaľ s kočíkom zlozvyk, zaspáva s tým, že je v ňom hojdáš ho, keď prejde do plytšej fázy spánku, tak mu to hojdanie chýba, preto sa opakovae budí, Odstrániš to jedine tak, že s tým sekneš. Vydržíš pár nocí a zvykne si
U nas to iste ale uspavam kojenim…kazde dve hodiny hore
@anonym_f240c5 ak má mesiac, dva, ok, ak vyše roka, uplietla si si na seba bič, si tam kde aj autorka témy, len to máš trochu jednoduchšie.
@anonym_f240c5 ak má mesiac, dva, ok, ak vyše roka, uplietla si si na seba bič, si tam kde aj autorka témy, len to máš trochu jednoduchšie.
@anonym_ffd57b neberiem to takto 🙂 poznam vela matiek co prestali kojit a nepomohlo to s lepsim spankom. Druha vec je ze mala sa vie uspat aj sama, dari sa jej to tak 1-2x za noc ale inokedy zas ked sa zobudi tak nevie sama zaspat 🤷♀️
@anonym_autor súhlasím, je to iba zvyk. Odstavila som 20 mesačnú od nočného kojenia a ponechali sme denne. Je to fakt iba zvyk, teraz spinka od 19 do 6 rána, raz sa zobudí, pomrvi, pohladim ju. Proste sekni s tým, prvé dve tri noci bude plač ale skús ju v postieľke hladkať a ticho hovoriť jednu a tú istú vetu, mama je tu spinkaj. Ročná ti bude rozumieť aj keď nehovorí.. A takto to opakuj dookola, intervaly sa začnú skracovať. Treba sa zaťať proste. Neboj, nehblizujes jej, mozog sa učí nový zvyk a cez plač bude skúšať sa vrátiť k starému zvyku.
@anonym_ffd57b neberiem to takto 🙂 poznam vela matiek co prestali kojit a nepomohlo to s lepsim spankom. Druha vec je ze mala sa vie uspat aj sama, dari sa jej to tak 1-2x za noc ale inokedy zas ked sa zobudi tak nevie sama zaspat 🤷♀️
@anonym_f240c5 je to tvoje rozhodnutie, ak ti to veľmi neprekáža, vydrž, nebude to trvať večne. Ja som práve z tohoto dôvodu neuspávala na prsníku, lebo by ho vždy v polospánku hľadal

To, že sa zobudí je ok ale spôsob zaspavania je problém
Deti uz v tomto veku viac menej nepotrebuju uspavanie, teda nepotrebovali by pokial niesu zvyknuté na iné
Takže pokial vy nezlepsite spánkový rituál potrvá to dlhšie