Nervózne obdobie štvor-mesačného bábätka: Čo robiť?
Ahojte. Ako sú na tom vaše 4 mesačne bábätka? Naše ma akési nervózne obdobie 🤔 neviem, ci mu začala regresia (teda to asi áno, budí sa cez deň po 30 minútach a niekedy sa mi podarí ho ešte douspat,niekedy nie). Ale keď je hore je chvíľu ok a potom príde mrnčanie až do ďalšieho spánku čiže niekedy takto mrnci aj hodinu a pol.... na brušku ho nebaví byt, ani na chrbte, ani nikde ležať.. hrať sa...mením miesta kde je, chodím po izbách a kadečo skúšam. Uspávanie je tiež osobitná kapitola... to teraz trvá hrozne dlho, aj keď ho ukladám hneď ako sa mi zdá že je unavený. Ide si zjesť ruky a všetko "hryzie" ako besný. Na zuby to zvaľovať nechcem (ma 4 mesiace a 1 týždeň) ale bohvie ci ho už dasienka nesvrbia .... ani neviem prečo píšem, radu asi nijakú veď hádam to je len obdobie... možno počuť od iných mám, že to prežívajú tiež a nie sme v tom sami 😄 neviem kde sa podelo moje kľudne babo spred dvoch týždňov... samozrejme uvažujem, ci mu čosi nie je ale keby ho dačo bolelo tak plače a mrnci stále, ale on ma aj svetle chvíľky kedy sa smeje a tak (ale teda tých je malo 😆 väčšinu dňa mi príde naštvaný na celý svet 😅)
@anonym_autor ahoj neviem či ta poteším, ale nám takéto obdobie trvá od 3 mesiaca 😂 a ma 6,5 mesiaca. Spanky 30-40min, takú hodinku po spanku je unavený a umrnacany ale napriek tomu nezaspi skôr. Douspat sa nepodarí tak sme stále
Na 3-4 spankoch, občas sa mu podarí pospimkat lepšie. Myslela som si tiež že zúbky ale nie ešte nemáme ani jeden. Je to len obdobie, ono to prejde, hovorili, neprešlo
😂 k tomu večer je úplne umrncany preunaveny zle spi v noci. 4x sa budi na dojčenie.. no hrôza.
určite zúbky, ak hryzie všetko okolo a je nervózny, môj mal prvý zúbok ako 5-mesačný
Jasne ze mozu byt aj zubky. Tie bolia hlavne ked su este ulozene v dasienkach. Ked uz sa prerezu bude ok. A potom pojdu dalsie 🙈🤣
Kazdopadne odsleduj si to. Skus ci uz nejaky gel na zubky. Alebo uz ked bude ozaj zle daj nurofen od bolesti a uvidis ci ho kusok prestane boliet.
Mame v rodine deti, co uz ako 3-4mesacne mali prvy zubok.

zuby, potri ďasná gélom napr. Dologel je fajn