icon

Nočné budenie 17-mesačného dieťaťa

tatiana234
14. mar 2025

Ahojte mala ma 17 mesiacov asi pred vyše mesiacom prešla na jeden denný spánok trvá 2 hodiny ale v noci sa budí niekedy a teda často je aj hore hodinu trvá to tiež plus mínus 2 mesiace. vôbec nepomohlo skrátiť denný spánok lebo potom večer veľmi zle zaspávala a budila sa aj tak neviem ci je to len obdobie alebo co podmienky ma rovnaké celú nič netuším co ju zobudí ani mlienku dokonca nemá nejak extrem plnú mlieko není zvyknutá v noci papala.

zuzikak
14. mar 2025

ma 17 mesiacov. Do 2 az do 2,5 roka je uplne normalne, ze dieta sa v noci budu a nema spankovy rezim ako dospely clovek, ze vydrzi spat 6-8 hodin v kuse. Je vela pricin preco sa dieta zobudi. Sen, horsia poloha pri spanku, teplo, chladno, chce mat pocit istoty, ze si pri nom, zuby....To treba len vydrzat. Skracovanie dennych spankov je zbytocne lebo potom mas pocas dna len nervozne dieta. Pockaj kym pojde do skolky od 3 rokov. Az potom sa da nejako rozpravat o nejakom rezime. Pri takto malych detoch zmena rytmu moze byt kazdy mesiac ina.

malaopicka
14. mar 2025

Ja si nemyslím naopak že je to normálne. Nemá čo vstávať v noci, keď nechce jesť/piť a ani ju nič nevyrušuje. Skôr si myslím, že nechápe to, že ma len jeden spánok a skratka si v noci urobí bdelé okno akoby odspala druhý spánok. Ja by som vrátila naspäť dva denne spánky. Kamarátka mala presne rovnaký problém, že po prechode na jeden spánok zrazu dieťa od polnoci hodinu-dve hore. Ako sa vrátili k dvom spánkom, prespí celú noc. 17 mesačne dieťa je veľké na nočné budenie, takto sa mi nebudilo ani 4 mesačne mimino.

kitycat
14. mar 2025

A svietis svetlom ked sa zobudi? Vezmi k sebe a lezte

tatiana234
autor
14. mar 2025

@malaopicka no skúšala som 2 spánky ale potom to vychádza ze večer by ušla späť o 11 a to mi nepríde normálne nemám. Jej kde dat 2 spanky časovo to nevychadza lebo ju doobeda nespím nechce spinkať a to som skúšala aj v kocari aj uložiť v kocari. Stalo sa ze zaspala teda o 11 a to není ani tak ani tak druhý spánok ledva co som ju uspala bolo 5 hod8n večer a išla späť o 10 a v noci jasne ze hore bola to bola úplná katastrofa nikdy viac jeden spánok si vypýtala sama a to tak ze začala prejavovať známky únavy neskôr a druhy spánok odmietala

tatiana234
autor
14. mar 2025

@kitycat letíme vedľa seba mame jednu stranu z postieľky danú preč také ma ma po ruke na jednom spánku je len. Mesiac možno ešte si telo zvyká no neviem

malaopicka
14. mar 2025

@tatiana234 tak potom ju budiť z toho jedného spánku. Iná možnosť nie je. Alebo si zvykneš, že ti v noci vstáva 🤷🏻‍♀️

pl2y
14. mar 2025

@tatiana234 tiež si myslim, že je to z toho jedného spanku, že je unavená..my sme si niecim podobným prechádzali..my sme mali aj problém že nám spala veľmi kratko cez den..mali sme aj spankovu poradkyňu..povedala nám, že ma naakumulovanu unavu a potrebuje pár dni naspat 2 spanky akokeby..ale len v režime že o 10 dať spinkat a o 10:30 zobudiť.. aj keby zaspala len o 10:20 tak aj tak zobudiť o 10:30..proste nenechať spat cely spánkový cyklus 30 min..a na druhý spanok dávať okolo 13 (budila sa nám aj ráno skoro nejak po 6 )..u nás to za tri dni zafungovalo..zlepšili sa noci a tusim sa začala budit neskôr ráno a tým už pekne vychádzal aj obedny spanok a pekne na ňom spala..nemusí to fungovat každému alebo u nás zabralo..

nika511
4. máj 2025

Aj mne sa budi malinka odkedy jej rastli stolicky (zubky) …