Nočné kŕmenie bábätka
Ahojte,
chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s niečim podobným? Syn má 7 mesiacov, je na UM, a do 5 mesiacov sa budil na kŕmenie aj počas noci aj cez deň každé 3 hodiny. Potom sa to od 5 mesiaca ustálilo a zrazu prespal celu noc, alebo sa zobudil len raz.
Medzi 6 - 6,5 mesiacom sme prešli už na dvojkové mliečko, zo začiatku to bolo fajn, ale zrazu sa opäť budí. Napapa sa o 18-19, potom sa zobudi okolo polnoci, potom ešte ráno o 4-5 a potom okolo 8 “raňajkuje”.
Počas dňa je už aj riadne prikrmovany, doobeda máva ovocie, a na obed máva prikrm. Dala som mu párkrát aj večer kasu - ale nie je po nej viacej sýty a tak či tak sa budil na papanie ako po mlieku.
Neviem či je pre neho toto dvojkové mlieko slabé alebo je v niečom iné, alebo má len nejaký rastový špurt a potrebuje teraz viacej papať, neviem.
Keď bol menší tak sme tiež mali problémy s mliečkom, preskúšali sme rôzne značky, ale žiadne mu nikdy nesadli; takze sme sa vždy aj tak vrátili na to čo sme mali predtým - HIPP. Nakoniec sme to vychytali tak, že mu sadlo mliecko vtedy, keď sme mu miešali klasické HIPP s HIPP AR.
No lenže keď sme mu toto dvojkové začali miešať s AR, tak dosť grckal po ňom, a po čistom dvojkovom sa zasa budí v noci 🫣
Hlavne keď sa ma niekto spýta na to, ako papa a keď mu poviem že papa este aj cez noc , tak ma nejdú dobreže ukameňovať, že ako mi môže dieťa toľko jesť, že mám mu dať len cumeľ alebo vodu.
Ale sme skusali dávať aj vodu, ale nepomaha, plače dovtedy, kým sa nenapapa mliecka, prosto je hladný.
Doktorka sa nám tiež nevie riadne vyjadriť k tomu, ona by ho najradšej nechala o hlade. Už ako 4 mesačný keď papal v noci každé 3 hodiny, tak mi vravela že nech mu nedávam v noci vôbec jesť, že ho mám len pomojkat alebo dať cumel.. a dieťa revalo v noci na raty, kým nedostalo papať, že sme nevedeli čo skôr, či utíšiť nejako malého, alebo rýchlo robiť mlieko
@zdenka_s ahoj, nase na UM jedlo tiez v noci 2x a ako malo presne 7 mesiacov, tak zacalo spavat celu noc.ale ked sli zubky abo bolo chore,tak si v noci vypytalo. My sme mlieko nemenili na dvojku, lebo ma na predpis a to je bez cislovania, dnes ma 9m. Mozno vase ma nejaky novy milnik, napr.stvornozkovanie, aj vtedy sa zvykne menit rezim
@zdenka_s je to len obdobie, niekedy sa mení k lepšiemu, inokedy zase k horšiemu. Chce to len čas. Neznamená, že keď je bábätko staršie, bude automaticky aj lepšie spávať. Kľudne sa ti môžeš ešte stať, že sa bude budiť aj 5x v noci. Deti majú rôzne spacie návyky a často sa menia, rovnako je to aj s jedením.
@zdenka_s ahoj,mam tiež 7mesacneho krpca a v noci papa 2x.Nerozumiem ako ti mohla doktorka povedať,že mu v noci nemáš dať papať,alebo len vodu,či cumel.Do roka je úplne bežné,že sa deti budia na papanie aj 2x a je skôr výnimočne,ak bábo prespí celú noc.Moj má cez deň 3 prikrmy a okrem toho 5x mlieko.Do 6mesiaca mi jedaval 9-10x do dňa,momentalne je to 8x.Teraz ako bude bývať teplo,tak možno budú smädní,že im padne vhod aj voda,ale kým nieje teplo,tak sú proste hladní a netreba ich týrať,že sa im nedá.Inak čo sa týka pokračovacieho mlieka,tak ono nieje sýtejsie,ono má len iné zloženie vitamínov a menej sa z neho priberá.Veľa mamiciek dáva 1 mlieko aj do roka a pol a to z dôvodu,že je veľmi podobné materskému.
@zdenka_s ako keby som citala o mojom dietati
Je to absolutne v poriadku, nech si kazdy uprace pred svojim prahom a tak idu poucovat a ked su taki mudri nech k dietatu vstavaju oni, jednym uchom dnu druhym von
Mam uz ovela starsie dieta a su dni a obdobia, kedy v noci vstava a chce mlieko ( tiez hipp od narodenia) neriesim ,chce ? Dam a spime kludne dalej
A nech si kazdy hovori co chce
@zdenka_s ahoj, nase na UM jedlo tiez v noci 2x a ako malo presne 7 mesiacov, tak zacalo spavat celu noc.ale ked sli zubky abo bolo chore,tak si v noci vypytalo. My sme mlieko nemenili na dvojku, lebo ma na predpis a to je bez cislovania, dnes ma 9m. Mozno vase ma nejaky novy milnik, napr.stvornozkovanie, aj vtedy sa zvykne menit rezim
@janetinka27 Tiež som aj nad týmto uvažovala, či aj kvôli tomuto míľniku nemôže byť taký, že si pýta papať, lebo tento týždeň začínal mávať znovu aj spankovú regresiu. A už sa dá na štyri a začne sa hojdať, už mu chýba len taký zlom, aby začal stvornožkovať alebo plaziť 🙂 takze je to asi jedno s druhým
@zdenka_s ako keby som citala o mojom dietati
Je to absolutne v poriadku, nech si kazdy uprace pred svojim prahom a tak idu poucovat a ked su taki mudri nech k dietatu vstavaju oni, jednym uchom dnu druhym von
Mam uz ovela starsie dieta a su dni a obdobia, kedy v noci vstava a chce mlieko ( tiez hipp od narodenia) neriesim ,chce ? Dam a spime kludne dalej
A nech si kazdy hovori co chce
@taktotedanie ďakujem vam všetkým za odpovede, hneď sa cítim trochu pokojnejšie 🫣 lebo už som si fakt miestami pripadala ako debil, keď som od rodiny počúvala, že či si chcem vyštopkať toľkým kŕmením dieťa, že bude obézny a pod. Potom keď sa do toho pustila ešte aj doktorka, tak som ozaj nevedela čo si o tom myslieť. Ale proste brala som to tak, že keď je raz dieťa hladné tak ho určite nenechám o hlade 🤦🏼♀️

@zdenka_s bábätká majú rôzne obdobia
Niektoré maminky majú to šťastie, že im dieťa prespi celú noc a nepýta papať 😀 iné detičky sa zobudia aj 2-3x aj keď sú na UM (kojene sa vedia zobudiť aj 10x 🤣)
Starší syn pil v noci mlieko do svojich druhych narodenín 😀 mladší má 9 mesiacov a veru boli asi 2 týždne, kedy prespal noc ale potom zase začal papať v noci (niekedy 1x niekedy 2x). Cez deň už papa 4-5x prikrmy.
Takže je to normálne, do roka netreba riešiť či bábätko v noci pije mlieko alebo nie. Po roku niektorí tvrdia, že už je to o zvyku.